Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
ma bucur ca ti-a placut @deltaic,mi-ai facut o pofta cu single malts, acum ma duc sa gust coniacul din butoi sa vad ce mai face...
Edi,
Nu pot sa cred ca ai vandut vinurile ! Vroiam sa cumpar o sticla si sa o bem impreuna cand ajungeam prin zona Sibiului(am tranzitat-o de Paste si m-am gandit la tine dar, eram grabit). Ai o sticla de single malts din partea mea cu prima ocazie cand ne vedem , as fi onorat sa o primesti din tot sufletul , asa cum ti-o ofer eu .
Mesaj jubiliar - 1000
Nu pot sa cred ca ai vandut vinurile ! Vroiam sa cumpar o sticla si sa o bem impreuna cand ajungeam prin zona Sibiului(am tranzitat-o de Paste si m-am gandit la tine dar, eram grabit). Ai o sticla de single malts din partea mea cu prima ocazie cand ne vedem , as fi onorat sa o primesti din tot sufletul , asa cum ti-o ofer eu .
Mesaj jubiliar - 1000
Nu am vandut nimic,m-am gandit sa le tin
mersi frumos de gest atunci o sticla e a ta si una o gustam pe langa coniacul din butoi care il gust chiar acum,tuica de pere varatice si altele ,ne auzim,vb cu nuke sa grabiti intalnirea dar nu de alta dar mai am 700ml de coniac de anu trecut si nu mai rezist sa nu il beau...

tre sa recunosc, am vreo 12 kile la congelator, le rad alternativ la cuptor (nu pute asa tare) si la gratar, unde evident is perfectiunenuke scrie:Ah...iarasi ma inflamez.Aici nu e 'picior" de scrumbie..deltaic scrie: Reteta “pensionarului” cu marinata , de la pag. 116 , obsedant de buna ! …nu m-am putut abtine sa o laud inca odata.
Deci,remit telemea proaspata Sibiu,normal din Marginime, contra borcane "marinata a la pensionaru'" cu scrumbie de Dunare..

congrats stimabile , i-ai gasit , aia sunt.
acu legat de picatura de apa in pahar...am degustat si asa , si fara, cu scotianu' la indemana.
poate ca sunt mai de la tara, dar papilele functioneaza. diferenta de intensitate a aromei e lejer de simtit ( cu si fara apa) dar personal prefer fara picatura aferenta. am senzatia ca indulceste si lungeste parfumul , dar scazandu-i din intensitate. personal prefer chestiile intense ca aroma, asa ca single maltul respectiv m-a uns la suflet.... si mai e o chestie , si cred ca acolo e marea diferenta gustativa si senzoriala la picatura de apa , ii modifica in primul rand onctuozitatea trascaului , si nu se mai lipeste asa de gatlej , curge mai repede la vale , nu mai apuci sa simti toate unduirile de "barley" sau de butoi de bourbon , ce folosesc cei de la deanston....
acu legat de picatura de apa in pahar...am degustat si asa , si fara, cu scotianu' la indemana.
poate ca sunt mai de la tara, dar papilele functioneaza. diferenta de intensitate a aromei e lejer de simtit ( cu si fara apa) dar personal prefer fara picatura aferenta. am senzatia ca indulceste si lungeste parfumul , dar scazandu-i din intensitate. personal prefer chestiile intense ca aroma, asa ca single maltul respectiv m-a uns la suflet.... si mai e o chestie , si cred ca acolo e marea diferenta gustativa si senzoriala la picatura de apa , ii modifica in primul rand onctuozitatea trascaului , si nu se mai lipeste asa de gatlej , curge mai repede la vale , nu mai apuci sa simti toate unduirile de "barley" sau de butoi de bourbon , ce folosesc cei de la deanston....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Incearca la cuptor si varianta folie de aluminiu(reteta R.A.R,D-zeu sa il hodineasca) sau hartie de copt(pergament) dar ai grija sa nu pierzi sosul lasat.La bloc,daca vrei gratar de scrumbie fara ca sa te bata la cap familia ta,gratarul cu apa e cel mai bun!pikeman scrie:le rad alternativ la cuptor (nu pute asa tare)
@Edi din SB-perele varatice din care ai facut tuica sunt din soiul Williams?Adicatelea mici,moi,dulci si parfumate,galben intens,atrag viespi si albine si cad frecvent?
In alta ordine de idei, daca apare "deltaic" inca sunt aici in zona.Inclusiv pt. ati da semintele promise.
Ce par superb...are cel putin 40 de ani...in toamna,daca vrei, adu-mi te rog aminte sa iti recomand un gradinar din SB care intr-adevar stie sa curete/regenereze /refaca coroana la pomii mai batrani..edâ„¢ scrie:este pomul din dreapta
Crengile groase,uscate de "fructiferi" merg apoi la diverse la "afumaturi",am mai discutat..
Nuke, pe hartie de copt le fac, acu am bagat 4 la cuptor (doua le rad maine la munca
)
Am un condiment din Suedia cu sare, piper , usturoi si lamaie , un deliciu
Nu am gasit produsul cu usturoi dar am si asta numai cu piper si lamaie, recomand daca ajungeti in Suedia, anul asta o sa iau si altele sa vad cum sunt
http://www2.santamariaworld.com/se/alla ... ronpeppar/
Nu prea pot manca grasimea care ramane , ce e de facut cu ea? poate un sos sau legume langa?

Am un condiment din Suedia cu sare, piper , usturoi si lamaie , un deliciu
Nu am gasit produsul cu usturoi dar am si asta numai cu piper si lamaie, recomand daca ajungeti in Suedia, anul asta o sa iau si altele sa vad cum sunt
http://www2.santamariaworld.com/se/alla ... ronpeppar/
Nu prea pot manca grasimea care ramane , ce e de facut cu ea? poate un sos sau legume langa?
Daca ma poate ajuta cineva, vroiam sa intreb mai demult: - cum puii mei se scoate usor basica din salau?
Exista vreo metoda de a o desprinde fara sa ma chinui juma de ora?
Multumesc,
Exista vreo metoda de a o desprinde fara sa ma chinui juma de ora?
Multumesc,
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "