Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran
Mesaje: 1994
Membru din: 11 Mai 2008, 14:12
Localitate: bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de spiridusul » 03 Iun 2014, 19:09

Orez sau spaghete cu sos de branza si vita sau pui:

Intr-o tigaie de Teflon se pun 50 de grame de unt la topit. Dupa ce se topeste, se adauga un pahar de vin alb sec, care se lasa la scazut, cu un Capac deasupra. Dupa ce vinul fierbe si incepe sa scada, se pune smantana (cat mai grasa), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Cans amestecul incepe sa fiarba, se pune branza (eu pun branza de cosulet, gorgonzola, cas afumat, parmesan si doua triunghiuri de branza topita), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Daca va place mai legat sosul, adaugati si putina smantana, la final, amestecata bine, ca sa nu faca cocoloase. In acest amestec, puneti vita (gatita in prealabil la tigaie, cum va place), cat sa se imbine gustul de branza in ea, iar inainte sa opriti focul, adaugati piper (dupa gust), si putina zeama de lamaie. Optional se poate adauga patrunjel peste sos.

Eu servesc cu paste sau orez, peste care pun sos, iar alaturi carnea, acoperita cu sos.

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 04 Iun 2014, 20:54

nuke scrie:Multumesc pt sugestii confratiilor.
E ultima incercare sa pap asa o dihanie,de data asta gatita de mana mea.
PS:@deltaic-nici nu stii cate legaturi intre pescari s-au facut prin intermediul topicului" cu dichis" initiat de tine.
Pescari care habar nu aveau unul de altul datorita si distantelor,in km, dintre ei,exemplu:Regat/Transilvania,etc,etc.
Pana la urma,romani care nu transforma verbul "a oferi" in verbul "a profita/primi ceva in schimb".
Numai bine tuturor!
@ nuke ! O rugaminte ! Pt mine esti in "play off" -ul topicului ... Fa C&R cu lighioanele alea ...da-le drumul sa mearga pe pustii ...Esti prea important ( prin retete si sfaturi ) pt topic ...Nu te risca ! Avem atata clisa, ceapa, porodici, urzici, spanac si "pulifrici " ....Te roooog, lasa melcii si promit ceva buuuuunnnn !!!! ....Nu ceva iesit din comun, dar util, sanatos , ieftin si bun ...Da' numa daca renunti la melci 8) ...Daca nu C&R-lesezi melcii te 'raportez " deltaicului :evil: Nu te lua dupa ce spune muskul ! Nu ca ar fi prunc rau, dar e cutra ! L-oi vedea cand or aparea coarnele ( pe piata, nu pe cap :D ) ...Amui anu' mi-o tras-o , da-i vine randul :evil: ...

ps: @ luci_ t a aratat printr-un simplu desen (mutzunachi) o parere de bun simt fata de o postare de nota zece :!:

da' totusi , nu manca melci ... :( :(

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 05 Iun 2014, 10:32

biban solzos scrie:da' totusi , nu manca melci ... :( :(
Ok biban solzos, ,m-ai convins!
Asa fac.
M-au convins si melcii prin ce au lasat prin "domiciliul fortat".
S-a dus si ultima mea sansa sa imi inving o "sila" mai veche...melcii erau "D.O.C-C.M.D",proveneau din gradina mea in care nu stropesc decat cu zeama de urzici@ altele naturale..
Acum,unde pot sa arunc un cosh de melci fara sa ma fugareasca cineva?
Nota bene:
@biban solzos-nu astept nimic in schimb,crede-ma si nu ma "bag"in lupta ta cu Muskmd..
Mie toti imi sunteti dragi pt ca trebuie sa fim mereu uniti nu dezbinati.
Numai bine romanilor!

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 05 Iun 2014, 11:34

nuke scrie:
biban solzos scrie:da' totusi , nu manca melci ... :( :(
Ok biban solzos, ,m-ai convins!
Asa fac.

Acum,unde pot sa arunc un cosh de melci fara sa ma fugareasca cineva?
!
Cauta o gara cu un tren spre Budapesta :!: :D :D ...Daca nu-i legatura directa, rezolva Gigel :wink: :wink: :mrgreen: E platit pt asa ceva :mrgreen: :mrgreen:

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 05 Iun 2014, 11:42

nuke scrie:
@biban solzos-nu astept nimic in schimb,crede-ma si nu ma "bag"in lupta ta cu Muskmd..
Mie toti imi sunteti dragi pt ca trebuie sa fim mereu uniti nu dezbinati.
Numai bine romanilor!
Mai, nuke, Muskmd-ul mi-e chiar simpatic , cu motanul lui albastru cu tot . Mi-o facut multe, nu contest, da' stie cum sa le faca :wink: o sa-l mai pasuiesc pana o sa "apara " :wink: coarnele in piata ... Oare o fi chiar asa secretos ? ... :shock:
Daca si dupa aia o mai "motaneste" , o sa-l sterg din cartea de imobil :evil:

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 05 Iun 2014, 15:44

cum sa fie secretos cu bautura ? o faci , o bei si dupa aia zici tot :twisted:

mai e pana la coarne, momentan astept ceva cirese roz sa fac o tentativa .....

si am 40 de sticle largi in gura numai bune de umplut cu fructe.......
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 07 Iun 2014, 09:08

MuskMd scrie:cum sa fie secretos cu bautura ? o faci , o bei si dupa aia zici tot :twisted:

mai e pana la coarne, momentan astept ceva cirese roz sa fac o tentativa .....

si am 40 de sticle largi in gura numai bune de umplut cu fructe.......

Ma gandeam eu ca nu-i motanul chiar asa de negru :wink: ...Da' cu ciresele roz nu-s in clar : daca-s "Vega" sunt ce visez ! (da' mai tre sa astept :evil: ) ...Daca-s " pietroase dionisen " sunt prea albe si nu-s amarui ca vega ! Iar nu-i bine ! Cu d-astea , boambe de Cotnari , ma lupt de-o saptamana la cules ( facui si bani de mulineta ce-o vroiam si m-am rezolvat de 25 de 370 ml ....o tai cu flexul, asa-i de tare :D ) ...da' in borcan numa' nu vor sa-si "dea drumul " ...Stau si ma gandesc : oare de-s soi de moldovean , de la Cotnari, d-aia nu-si lasa zeama ? Ca erau coapte de le-am adus acasa in palma, sa nu-si dea drumul la zeama ! ....Ori o fi bai cu zaharul ...Trebuia tot di shela di la voi ??

Si mai facui ceva ! Nu stiu cum sa-i zic : "fregata " nu merge ca asta-i ceva vapor ..."fragutzata " suna ca " gigel pescar ", urat...M-am incumetat la niste "fragutze" ( denumirea de la noi, niste capsunele mici, mici , ca bibilicul lu' gigi ) pe care le-am trecut pe varianta cu zahar, pana la "zemuire" si apoi s-o ametesc cu niste distilat ...Nu stiu ce-o iesi, dar, nu am mai intrebat, ca nu le puteam taia cubulete....Erau mici, mici, bibilici de gigici :wink: :wink: :lol: :lol:

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 07 Iun 2014, 17:06

https://www.google.ro/search?q=cirese+a ... B320%3B240

astea sunt cele mai bune dar din pacate anul asta nu sunt asa de multe si eu imi pun pofta in cui,la anu....cred ca si ce mai sunt le va da jos gheata care a dat-o acum.....

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 07 Iun 2014, 18:44

Macar sa ramana pt o dulceata ....Clatite cu dulceata de cirese amareeeee..... :( :( :( .....In zona mea, pauza ! De vreo 3 ani caut puieti de ciresi amari sa-i "cooperez" cu amicii cu "porcariile " si afumaturile ...Si-am gasit in Botoshima :P Sa-i dea D-zeu sanatate muskului si zonei de la N :wink: ...Amar de Maxaut, Amar de Galata si Negre de Bistrita ( x3 fiecare ....au pornit super, asa ca asteptam ) ...Vega sper ca la anul sa ne dea macar de-o butelca :wink: ....Sau de niste borcane de dulceata ( pt puritani ) :P
Sper sa ai noroc , macar pt ai mici, de-o dulceata , cu toate minunile meteo ....

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 13 Iun 2014, 16:20

spiridusul scrie:Orez sau spaghete cu sos de branza si vita sau pui:

Intr-o tigaie de Teflon se pun 50 de grame de unt la topit. Dupa ce se topeste, se adauga un pahar de vin alb sec, care se lasa la scazut, cu un Capac deasupra. Dupa ce vinul fierbe si incepe sa scada, se pune smantana (cat mai grasa), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Cans amestecul incepe sa fiarba, se pune branza (eu pun branza de cosulet, gorgonzola, cas afumat, parmesan si doua triunghiuri de branza topita), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Daca va place mai legat sosul, adaugati si putina smantana, la final, amestecata bine, ca sa nu faca cocoloase. In acest amestec, puneti vita (gatita in prealabil la tigaie, cum va place), cat sa se imbine gustul de branza in ea, iar inainte sa opriti focul, adaugati piper (dupa gust), si putina zeama de lamaie. Optional se poate adauga patrunjel peste sos.

Eu servesc cu paste sau orez, peste care pun sos, iar alaturi carnea, acoperita cu sos.
De cand astept reteta asta! Foarte tare.

Scrie răspuns