Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 1994
- Membru din: 11 Mai 2008, 14:12
- Localitate: bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Orez sau spaghete cu sos de branza si vita sau pui:
Intr-o tigaie de Teflon se pun 50 de grame de unt la topit. Dupa ce se topeste, se adauga un pahar de vin alb sec, care se lasa la scazut, cu un Capac deasupra. Dupa ce vinul fierbe si incepe sa scada, se pune smantana (cat mai grasa), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Cans amestecul incepe sa fiarba, se pune branza (eu pun branza de cosulet, gorgonzola, cas afumat, parmesan si doua triunghiuri de branza topita), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Daca va place mai legat sosul, adaugati si putina smantana, la final, amestecata bine, ca sa nu faca cocoloase. In acest amestec, puneti vita (gatita in prealabil la tigaie, cum va place), cat sa se imbine gustul de branza in ea, iar inainte sa opriti focul, adaugati piper (dupa gust), si putina zeama de lamaie. Optional se poate adauga patrunjel peste sos.
Eu servesc cu paste sau orez, peste care pun sos, iar alaturi carnea, acoperita cu sos.
Intr-o tigaie de Teflon se pun 50 de grame de unt la topit. Dupa ce se topeste, se adauga un pahar de vin alb sec, care se lasa la scazut, cu un Capac deasupra. Dupa ce vinul fierbe si incepe sa scada, se pune smantana (cat mai grasa), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Cans amestecul incepe sa fiarba, se pune branza (eu pun branza de cosulet, gorgonzola, cas afumat, parmesan si doua triunghiuri de branza topita), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Daca va place mai legat sosul, adaugati si putina smantana, la final, amestecata bine, ca sa nu faca cocoloase. In acest amestec, puneti vita (gatita in prealabil la tigaie, cum va place), cat sa se imbine gustul de branza in ea, iar inainte sa opriti focul, adaugati piper (dupa gust), si putina zeama de lamaie. Optional se poate adauga patrunjel peste sos.
Eu servesc cu paste sau orez, peste care pun sos, iar alaturi carnea, acoperita cu sos.
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ nuke ! O rugaminte ! Pt mine esti in "play off" -ul topicului ... Fa C&R cu lighioanele alea ...da-le drumul sa mearga pe pustii ...Esti prea important ( prin retete si sfaturi ) pt topic ...Nu te risca ! Avem atata clisa, ceapa, porodici, urzici, spanac si "pulifrici " ....Te roooog, lasa melcii si promit ceva buuuuunnnn !!!! ....Nu ceva iesit din comun, dar util, sanatos , ieftin si bun ...Da' numa daca renunti la melcinuke scrie:Multumesc pt sugestii confratiilor.
E ultima incercare sa pap asa o dihanie,de data asta gatita de mana mea.
PS:@deltaic-nici nu stii cate legaturi intre pescari s-au facut prin intermediul topicului" cu dichis" initiat de tine.
Pescari care habar nu aveau unul de altul datorita si distantelor,in km, dintre ei,exemplu:Regat/Transilvania,etc,etc.
Pana la urma,romani care nu transforma verbul "a oferi" in verbul "a profita/primi ceva in schimb".
Numai bine tuturor!




ps: @ luci_ t a aratat printr-un simplu desen (mutzunachi) o parere de bun simt fata de o postare de nota zece

da' totusi , nu manca melci ...


Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ok biban solzos, ,m-ai convins!biban solzos scrie:da' totusi , nu manca melci ...![]()
Asa fac.
M-au convins si melcii prin ce au lasat prin "domiciliul fortat".
S-a dus si ultima mea sansa sa imi inving o "sila" mai veche...melcii erau "D.O.C-C.M.D",proveneau din gradina mea in care nu stropesc decat cu zeama de urzici@ altele naturale..
Acum,unde pot sa arunc un cosh de melci fara sa ma fugareasca cineva?
Nota bene:
@biban solzos-nu astept nimic in schimb,crede-ma si nu ma "bag"in lupta ta cu Muskmd..
Mie toti imi sunteti dragi pt ca trebuie sa fim mereu uniti nu dezbinati.
Numai bine romanilor!
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Cauta o gara cu un tren spre Budapestanuke scrie:Ok biban solzos, ,m-ai convins!biban solzos scrie:da' totusi , nu manca melci ...![]()
Asa fac.
Acum,unde pot sa arunc un cosh de melci fara sa ma fugareasca cineva?
!








-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Mai, nuke, Muskmd-ul mi-e chiar simpatic , cu motanul lui albastru cu tot . Mi-o facut multe, nu contest, da' stie cum sa le facanuke scrie:
@biban solzos-nu astept nimic in schimb,crede-ma si nu ma "bag"in lupta ta cu Muskmd..
Mie toti imi sunteti dragi pt ca trebuie sa fim mereu uniti nu dezbinati.
Numai bine romanilor!



Daca si dupa aia o mai "motaneste" , o sa-l sterg din cartea de imobil

Re: Gastronomie si alte dichisuri
cum sa fie secretos cu bautura ? o faci , o bei si dupa aia zici tot
mai e pana la coarne, momentan astept ceva cirese roz sa fac o tentativa .....
si am 40 de sticle largi in gura numai bune de umplut cu fructe.......

mai e pana la coarne, momentan astept ceva cirese roz sa fac o tentativa .....
si am 40 de sticle largi in gura numai bune de umplut cu fructe.......
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
MuskMd scrie:cum sa fie secretos cu bautura ? o faci , o bei si dupa aia zici tot![]()
mai e pana la coarne, momentan astept ceva cirese roz sa fac o tentativa .....
si am 40 de sticle largi in gura numai bune de umplut cu fructe.......
Ma gandeam eu ca nu-i motanul chiar asa de negru



Si mai facui ceva ! Nu stiu cum sa-i zic : "fregata " nu merge ca asta-i ceva vapor ..."fragutzata " suna ca " gigel pescar ", urat...M-am incumetat la niste "fragutze" ( denumirea de la noi, niste capsunele mici, mici , ca bibilicul lu' gigi ) pe care le-am trecut pe varianta cu zahar, pana la "zemuire" si apoi s-o ametesc cu niste distilat ...Nu stiu ce-o iesi, dar, nu am mai intrebat, ca nu le puteam taia cubulete....Erau mici, mici, bibilici de gigici




Re: Gastronomie si alte dichisuri
https://www.google.ro/search?q=cirese+a ... B320%3B240
astea sunt cele mai bune dar din pacate anul asta nu sunt asa de multe si eu imi pun pofta in cui,la anu....cred ca si ce mai sunt le va da jos gheata care a dat-o acum.....
astea sunt cele mai bune dar din pacate anul asta nu sunt asa de multe si eu imi pun pofta in cui,la anu....cred ca si ce mai sunt le va da jos gheata care a dat-o acum.....
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Macar sa ramana pt o dulceata ....Clatite cu dulceata de cirese amareeeee.....
.....In zona mea, pauza ! De vreo 3 ani caut puieti de ciresi amari sa-i "cooperez" cu amicii cu "porcariile " si afumaturile ...Si-am gasit in Botoshima
Sa-i dea D-zeu sanatate muskului si zonei de la N
...Amar de Maxaut, Amar de Galata si Negre de Bistrita ( x3 fiecare ....au pornit super, asa ca asteptam ) ...Vega sper ca la anul sa ne dea macar de-o butelca
....Sau de niste borcane de dulceata ( pt puritani )
Sper sa ai noroc , macar pt ai mici, de-o dulceata , cu toate minunile meteo ....







Sper sa ai noroc , macar pt ai mici, de-o dulceata , cu toate minunile meteo ....
Re: Gastronomie si alte dichisuri
De cand astept reteta asta! Foarte tare.spiridusul scrie:Orez sau spaghete cu sos de branza si vita sau pui:
Intr-o tigaie de Teflon se pun 50 de grame de unt la topit. Dupa ce se topeste, se adauga un pahar de vin alb sec, care se lasa la scazut, cu un Capac deasupra. Dupa ce vinul fierbe si incepe sa scada, se pune smantana (cat mai grasa), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Cans amestecul incepe sa fiarba, se pune branza (eu pun branza de cosulet, gorgonzola, cas afumat, parmesan si doua triunghiuri de branza topita), care se amesteca pana ce se omogenizeaza. Daca va place mai legat sosul, adaugati si putina smantana, la final, amestecata bine, ca sa nu faca cocoloase. In acest amestec, puneti vita (gatita in prealabil la tigaie, cum va place), cat sa se imbine gustul de branza in ea, iar inainte sa opriti focul, adaugati piper (dupa gust), si putina zeama de lamaie. Optional se poate adauga patrunjel peste sos.
Eu servesc cu paste sau orez, peste care pun sos, iar alaturi carnea, acoperita cu sos.