Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ghenadie
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 11 Mai 2014, 18:42

sa faci mamaliga tare,
ti-ar carnatii :wallbash: imi ploua in gura cand imi amintesc de aia subtiri, uscati ...
pofta mare :respekt:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 12 Mai 2014, 16:32

Lasati "pieptul ardelenesc"!
Ati vazut ce are Edi...in gradina din spatele bunatatii alea de burta porc?
Un patrunjel de referinta "gigant"(cred) sau poate hasmatzuchi... si un rand de ceapa verde,frageda,din arpagic pus in asta primavara.
@Edi..ramane cum am vorbit..

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 12 Mai 2014, 20:33

ala e un patrunjel cretz numai bun de pus in mujdei,langa am normal si sunt de anu trecut,ceapa e a 2 productie,prima a fost pusa in decembrie si terminata deja,am facut rost de niste arpagic romanesc si s-a vazut diferenta fata de cel olandez,mai dulce nu asa piscacios acum ramane sa vad cum ii diferenta la ceapa din camp...

hasmatzuchi nu am,as fi vrut sa am...seamana foarte mult cu cel salbatic din ce am citit si pana nu creste iarba la gradina nu pot sa imi dau seama ce si cum,acolo am vazut ceva asemanator cu planta de pe Wikipedia dar nu sunt sigur,trebuie sa infloreasca ....

nuke ramane cum am stabilit...

ghenadie,de cum a vazut bucata aia de burta sotia a si tras o ciorba de salata,nu ma mai pot opri din mancat.rumenesti burta si adaugi ceapa verde pana se inmoaie,rupi salata in doua si o lasi pana se inmoaie salata si lasa apa,adaugi omleta (spargi 10 oua si adaugi putin lapte ca sa fie mai pufoasa omleta,prajita in putin ulei de floarea soarelui,grija mare sa nu fie prajita,sa fie galben-portocaliu deschis ) adaugi jumatate de litru de lapte si lasi 20min apoi usturoi verde si mai lasi 15 min....de data asta am participat si eu si acum stiu cum se face....

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Mai 2014, 10:49

edâ„¢ scrie:ala e un patrunjel cretz numai bun de pus in mujde
Uite si o alta varianta...salata de patrunjel.Este o reteta orientala.

Iei si toci cca 5 legaturi de patrunjel verde cu tot cu coditele fragede,marunt.
Pui o cantitate egala de menta verde,tocata marunt.
Toci marunt o ceapa rosie si o rosie mare.
1/2 lamaie stoarsa,ulei de masline si piper(daca ai alb e ok..).
1/2 ora minim la frigider.
Poti adauga si o mana de cus-cus ca bulgur(grau uscat si sfaramat in piua)nu gasim.
Cand ne vedem,daca nu ai menta in gradina ta iti dau eu o radacina aclimatizata care trece iarna cu brio la poale de Cibin-adu-mi aminte,te rog.La fel si cu tarhonul.Deasemenea am cimbrisor salbatic..

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Mai 2014, 13:46

nuke scrie:Uite si o alta varianta...salata de patrunjel.Este o reteta orientala.
Eu si sotia suntem innebuniti dupa salata asta.
Am gatit reteta lui "Gogol"-> limba de vita cu sos alb<,de la pag.131,foarte buna ! Revin in scurt timp,trebuie sa comentez ceva la ce minunatii ne arata Edi.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 13 Mai 2014, 15:31

nuke scrie: Poti adauga si o mana de cus-cus ca bulgur(grau uscat si sfaramat in piua)nu gasim.
Multumim pentru reteta. Cu menta nu am incercat dar cu siguranta urmeaza.
Pentru amatori, gasiti bulgur la magazinele/restaurantele cu specific libanez. Pentru Bucuresti, 100% gasiti la Naser, vis-a-vis de Piata Domenii.

Fara sa fac reclama, daca va e pofta de o mancare libaneza buna de tot si la preturi decente, incercati-l cu incredere fara sa va lasati descurajati de locatie sau de aglomeratie :bere:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Mai 2014, 15:37

deltaic scrie:
nuke scrie:Uite si o alta varianta...salata de patrunjel.Este o reteta orientala.
Eu si sotia suntem innebuniti dupa salata asta.
Iti mai trebe langa ea draga Liviu,pasta de naut cu susan adica humus,ai deja reteta,am scris-o.
Fa-ti singur lipie pt humus, nu lua mizeriile cu "," conservanti din comert.Daca nu e post,pe platou un piept de pui crocant la gratar apoi taiat fasii,asezat langa masline Volos/Kalamata,legume proaspete taiate si stropite cu ulei masline=> e festin.

Inca o varianta de salata de patrunjel de data asta cu marar(multumim pt reteta dragului meu scenograf D.T.).
Cantitati egale de patrunjel verde si marar(5-6 legaturi).
2 cepe rosii taiate "pestisori" dupa ce au stat in apa rece 5 min. ca sa fuga iuteala din ele.
1 conserva fasole rosie prefiarta(Bondu...)
2 conserve ton in ulei de masline.
Sos de soia,otet balsamic,ulei de masline(poti pune uleiul de la conserve-mie nu imi place asa,parca estompeaza gustul celorlalte).
Sare/piper dupa ce ce au stat in frigider 30 min.si am si gustat ca si sosul de soia inseamna sare si piper..

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Mai 2014, 15:47

T.Adrian scrie:
nuke scrie: Poti adauga si o mana de cus-cus ca bulgur(grau uscat si sfaramat in piua)nu gasim.
Pentru amatori, gasiti bulgur la magazinele/restaurantele cu specific libanez. Pentru Bucuresti, 100% gasiti la Naser, vis-a-vis de Piata Domenii.
Multumesc Adrian pt pont.
Sunt mai mult in Transilvania decat in Buc d-aia am zis de cus-cus.
Fara sa fac reclama,la Piata Muncii-pasaj-era carciuma Ali-Baba,specific libanez.Acolo am papat cel mai bun tabouleh aka salata de patrunjel.
Asociata cu pasta de ardei iute,lipie si cartofi aurii..

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 31 Mai 2014, 09:57

In urma ploilor neintrerupte am gasit o cohorta de melci comestibili in gradina mea.
Acum asteapta intr-un cosh de nuiele o pregatire ca la carte.E prima oara cand gatesc astfel de "dihanii".
Am studiat retetele si am o mare nelamurire....parerile sunt impartite in privinta timpului,in zile,in care se tin melcii,in viata/captivi pt a elimina fecalele...
Sanda Marin zice in cartea de bucate 15 zile.
Francezii zic 5 zile...
Voi cat ii tineti???
Multam anticipat de orice sfat..

Scrie răspuns