am tot cautat reteta asta dar nu m-am descurcat.
daca stie cineva reteta va rog sa mi-o dati si mie.
mersi mult.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
am tot cautat reteta asta dar nu m-am descurcat.
Sincer, n-am facut si nu stiu sa fac plachie ...La tine "crapcean " are 9kg ...Pt mine "crapcean" are max 2kg ...Tuica voastra e la 30 si ceva , a noastra e la 50 si cevadeltaic scrie: >biban solzos< "crapceanul" avea vreo 9 kg si am folosit 4 rondele(cam de 4 cm latime) taiate de langa cap. Merge bine si crapul mai mic la plachie,crede-ma.
Daca promiti ca nu ma mai pupi , cum faci de regula, te rezolv ...Da' hai repede, ca nu stiu de nu mi-o taia mau-ul c-am avut tupeul sa-i spun unui gunoi ca locul lui e-n tomberon, nu pe forumuri, sa se laude nevasta cu el pe la ceaiurile dansante !
mariush scrie:asa da...mersi mult.ma bate gandul de multa vreme sa fac niste peste afumat,am auzit ca-i foarte bun.
am avut o tentativa cu niste babuste faine,200-300 gr,dar nestiind ce ingrediente sa pun le-am facut doar cu sare,doar ca le-am lasat vreo 4 zile in saramura,apoi la fum.au iesit ca niste scanduri...daca aveam mai multe puteam podi sala cazanului cu ele![]()
cand fac si sunt sigur ca a iesit ceva comestibil iti dau mesaj...pana atunci
Conserva-i una, ce ti-am zis eu, e alta . Conserva, fata de acea pasta de peste ce ti-am zis-o e ca energofish fata de Sf Crucemariush scrie:
anii trecuti am facut conserva de vreo trei ori dar cu bulion,dupa o reteta de la un prieten de-al tauAmin il cheama
,mare Jucator piscicol pe plaiurile Crisanei,prieten dealtfel si cu un var de-al lui asta
numai cu o singura mana...ma rog,ideea e ca a iesit super buna .intre timp am luat o kukta mai serioasa care si acum zace in ambalaj din lipsa de material.nu mai pot da cu viermele in apa,nu mai am rabdarea necesara.
de departe cea mai buna a iesit din dever.
tin de cont de aia 25 %...cand va fi sa fie...
Tuica de 30* (apsoara) are un singur rol, deosebit de important, intr-adevar, in gastronomie ...Din ea se face palincadeltaic scrie: >bibane< tuica de 30*(apsoara),are si ea un rol in gastronomie. Eu o numesc “tuica de ciorba” si uneori o consum cu placere alaturi de o ciorba de cartofi cu zeama de varza(de ex.). Bine’nteles, prefer palinca.
L-am rugat pe “gsteph”sa posteze o poza cu una din fazele procesului tehnologic al afumarii pestelui.