Mesaj
de deltaic » 13 Apr 2014, 11:15
>Ziua Floriilor,zi de sarbatoare si de mare praznic. Pestele este la loc de cinste si am actionat in consecinta. Sper ca picanca mea,de crap,tava cu macrou in sos de mustar,salata de hamsii(pag.30) si salata de icre cu fileuri de cod afumat(tocat marunt)sa ma reprezinte onorabil la masa ce va urma. Marea surpriza o reprezinta marinata recomandata de “pensionarul”(pag.116),usor de facut si incredibil de buna. Am marinat macrou si sardine. Cum vremea s-a ameliorat intr-o oarecare masura , sper sa ne bucuram de binefacerile unui gratar de scrumbii,dolofane si apetisante. Se zvonea ceva si de un mujdei dobrogean,este adevarat ca nu se compara cu cel de vara pe care-l poti prepara cu rosii de gradina,dar totusi…
Traiam cu impresia ca am scris despre macroul in sos de mustar,daca ma repet,mea culpa.
>Reteta(portia minima la noi in casa): 4 buc.macrou,preferabil proaspat ; intr-o cana mare se pun in parti egale mustar,ulei,apa,zeama de lamaie. O jumatate de lingurita de vegeta( noi avem din productie proprie),sare si piper pisat dupa gust. Ingredientele se amesteca zdravan si se toarna peste pestele “grijit”intr-o tava. Sosul trebuie sa acopere pe jumatate pestii si sa intre si sub(eu am o tava profilata).Se tin la cuptor aprox.30 min.O reteta simpla , cu efect maxim. Un vin alb,sa zicem… Aligote,este tot ce mai trebuie.
Bucurati-va din plin de ziua asta , atat spiritual cat si gastronomic !
Sa aveti pofta !
Cat de mult mi-as fi dorit sa poata participa alaturi de noi si bunul meu prieten Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) dar,… nu a fost sa fie…