Vezi ca are si vin de calitate.Daca producatorul de vin nu imi place,imi place vinul lui.Este nenea ala care semneaza pe bancnote.Tamaioasa sec recomand.La o sarbatoare mere...O sticla are pret de 0.001% salariu guvernator..deltaic scrie:Gheorghe Florescu si de magazinele cu delicatese ale acestuia
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am facut eu cu SARDINA . Am gasit sardina frumoasa la Carrefour (acum gasesc si la Auchan(fostul Real ) la pret mai mult decat civilizat , am experimentat vreo 4,5 kg ...Cand vorbesc de sardina, de atunci, tre sa am servetel sa ma sterg la gurapensionaru scrie:Scuze ca am numit-o in graiul de pe aici.Nu stiu nici eu exact cum se numeste dar pe la emisiunile de gastronomie se traduce salota. Se poate folosi orice fel de ceapa numai sa fie un pic dulceaga (caci ceapa pe care o gasesc eu prin magazinele de pe aici fierbe mai greu decat carnea).Tipul asta de marinata merge la speciile de pesti grasi.Eu am probat si cu o specie de ton mic (cam la 1kg bucata) pe care l-am gasit intr-o pescarie si a iesit o minunatie. Acum in functie de ce pesti gasesc in comert as vrea sa vad cum iese cu hering(de asta nu prea am vazut pe aici)si cu sardina. O seara faina si toate cele bune!

Am facut reteta voastra , dar pestele a fost sardina iar otetul a fost d-ala de mere, de Raureni, la 5grade, parca, nediluat ...mie asa-mi place . in rest, inafara de un praf de piper in plus (tot cf preferintelor mele ) , totul a fost , pe cat posibil, cf sfaturilor ...
fiind pofticios, jumate din cantitate am vrut s-o fac cu sardina prajita ...N-or mai ramas decat pt trei borcane de 800...Am mancat-o , n-a mai apucat in borcan


Dupa experimentul asta, sardina bate macroul, pt mine !
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Poti detalia putin "pancetta" ? E din magazin , productie proprie , de la cineva care stii c-o face personal , sau ....??luci_t scrie: Sotia a folosit tagliatele cu spanac (verzi) si inainte de a fi gata pancetta a scapat cativa creveti la rumenit.
Nu de alta, dar am incercat si eu si vreau sa vad o comparatie . Mie mi-a iesit ceva de genul :
http://artisanalcuisine.com/wp-content/ ... tta-11.jpg
Inca n-am taiat-o , da' seamana ..Am mai gasit si varianta :
http://www.natoora.co.uk/shop/deli/fres ... 13802.html
sau :
http://www.spotlighttoronto.com/davidor ... taproject/ Cu asta semana a mea inainte de rulare si legare ( ce calvar legatul...

Daca poti afla , m-ar interesa condimentele pt preparat , alea, de la mama lor, pt ca eu am pus cam tot ce mi-a ramas de la procesul porcariilor din iarna ! In plus, din ce-am priceput eu, se lasa la maturat minim 2 luni, la rece, FARA afumat ...Era asa gustoasa si arata asa bine inainte de rulare si legare cu ata, ca mi-a fost mila si de ea si de mine ...I-am dat 2 zile de fum rece, subtil, cu poezie, doar sa fiu eu impacat ca nu se va strica in 2 luni ...Ma uit la ea si-mi fac degetele ca la romanii"bronze" prin metrouri straine cand vad cate un portofel....Io mai astept ...
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Macrou= 20 lei (cam aerobic la forma si dimensiuni ) . Sardina =10-13 lei , maxim ! Preparatul recomandat de ''pensionarul" , in varianta "sardina" (tot de pe gheata, nu congelata) l-am facut, cu modificarile ce le-am zis , rezultatul , ca sa te citez, este "cutremurator " ...deltaic scrie:… si uite asa,am hotarat,cel putin pana apare musca,sa devin mic producator de mezeluri si alte alea. Caut o solutie ,impreuna cu “asociatul”,sa continuam procesul de productie si in perioada calda. Este destul de greu de gasit rumegus,exclusiv cel de brad. Mai nou,prioritatea absoluta a devenit salamul lui “Spring”. Arata minunat si cred ca si gustul este pe masura.
Nu am mai gasit macrou si nu pot repeta preparatul recomandat de “pensionarul”.
Dichisul diminetilor mele ,mai nou,este Irish Coffe in care adaug si putin Amaretto pe langa formula consacrata(espresso,whiskey ,zahar brun si frisca).Rezultatul este cutremurator…
Sa nu uit-Merci "gsteph" !
La sardina e mai greu cu curatatul, pt ca au burta ff fragila ...In rest, trebuie doar om flamand


De cand U Craiova are si clona ( ca nu stii care-i "maxima" si care-i vopsita) , sunt doar suporter al sardinei ...Cat oi fi eu si ele !
Poti continua si cand apare musca ...cateva rigle imbinate cu holzsurubiri cu suporturile pe care se atarna preparatul pt uscare inainte de fum , o sita (plasa ) pt geam , de-a roata, o usa, o garnitura de burete unde se inchide si gata ...o pui unde-i vant si nu ajunge muskulmedeu (adica matza lui albastra

Rumegusul de fag e cel mai simplu . La noi este destul, dar daca n-ai de unde, vezi varianta lui@ spring : lemnul pt gratar de pe la benzinarii...Ce-am vazut eu, e intr-adevar de fag ...De-i uscat, pus de cu seara in apa , da' tre sa fii mereu pe faza...cand se duce apa, cam ia foc ...Eu am un flacon de apa de 1/2, cu o gaura mica in dop, care nu lipseste de langa afumatoare ...Nici nu ineci ( cu un "n"

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Bibane...mi-ai inodat matzele cu postarile tale! Las santierele in plata Domnului si pornesc spre casa sa gatesc niscai pesti. Am un crapcean pt. plachie si niste alti pesti,de nerabdare nici nu mai stiu de care.Daca supravietuiesc mai scriu cate ceva.
...si zici ca e belea mare sardina...
...si zici ca e belea mare sardina...
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Impecabil, si retinut ! Dar, e o poza cu doua plusuri pe care le voi face si eu de acum :
1- eu rupeam scobitorile ca sa le cracanez burta la fum, dar trebuia sa fiu atent sa nu se atinga ...voi , cum i-ati intepat a-ti rezolvat si una si alta, cu "distantiere" pe timpul fumului .
2-eu crestam doar pana la c.u.r , voi pana la coada ...cred ca-i mai bine cum faceti voi.
Si minusul :
-sfoara e insirata direct pe bara ...gresit! .. eu am niste carlige mici , facute din sarma zincata de 2 , cu "s"-ul mare de vreo 5 cm diametru si "s'ul' mic atat cat sa tina sfoara , sa nu cada in timpul plimbarilor ...Avantaj eu !
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Da, sardina e MARE belea !deltaic scrie:Bibane...mi-ai inodat matzele cu postarile tale! Las santierele in plata Domnului si pornesc spre casa sa gatesc niscai pesti. Am un crapcean pt. plachie si niste alti pesti,de nerabdare nici nu mai stiu de care.Daca supravietuiesc mai scriu cate ceva.
...si zici ca e belea mare sardina...
Inca o greseala : daca ai un crapcean, nu-l faci plachie ...nu-i bun ! Crapceanul se face ca Ardeleanul !!....Simplu, cu clisa afumata, cu palinca inainte si cu ce vrei tu dupa ! Garantat Vanghelie !
Incearca, e simplu de tot !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@biban...omule...deltaicul e in post...nu il mai ispiti..cum sa puna slana la peste,acu'pe final???
@deltaic/oameni care tin postul....reteta rapida...pui la inmuiat o cana de linte verde in 4 cani apa peste noapte...12 ore deci..o scurgi bine si o "bleduiesti""(din limba romgleza,desigur..) cu 3 linguri de pesmet,2 catei usturoi si o ceapa mare.Chimen si coriandru boabe.La final 1 lingura de ulei de masline,sare,piper.....si pus intr-o tigaie doar stropita cu ulei...
@deltaic/oameni care tin postul....reteta rapida...pui la inmuiat o cana de linte verde in 4 cani apa peste noapte...12 ore deci..o scurgi bine si o "bleduiesti""(din limba romgleza,desigur..) cu 3 linguri de pesmet,2 catei usturoi si o ceapa mare.Chimen si coriandru boabe.La final 1 lingura de ulei de masline,sare,piper.....si pus intr-o tigaie doar stropita cu ulei...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic/oameni care tin postul....reteta rapida...pui la inmuiat o cana de linte verde in 4 cani apa peste noapte...12 ore deci..o scurgi bine si o "bleduiesti""(din limba romgleza,desigur..) cu 3 linguri de pesmet,2 catei usturoi si o ceapa mare.Chimen si coriandru boabe.La final 1 lingura de ulei de masline,sare,piper.....si pus intr-o tigaie doar stropita cu ulei...[/quote]
>nuke< acu' o fac !
>biban solzos< "crapceanul" avea vreo 9 kg si am folosit 4 rondele(cam de 4 cm latime) taiate de langa cap. Merge bine si crapul mai mic la plachie,crede-ma.
>nuke< acu' o fac !
>biban solzos< "crapceanul" avea vreo 9 kg si am folosit 4 rondele(cam de 4 cm latime) taiate de langa cap. Merge bine si crapul mai mic la plachie,crede-ma.
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Azi nu mai am chef ...Un dobitoc a reusit sa sa se cace pe niste lucruri care lui ii sunt straine ...poate o sa revin !deltaic scrie: >biban solzos< "crapceanul" avea vreo 9 kg si am folosit 4 rondele(cam de 4 cm latime) taiate de langa cap. Merge bine si crapul mai mic la plachie,crede-ma.