"Fly - Ultimul nivel in pescuit"

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
razvan m.
veteran
veteran

Re: "Fly - Ultimul nivel in pescuit"

Mesaj de razvan m. » 03 Noi 2012, 01:21

Intrebare. Pot pescui doi flyeri dintr-o barca ? Ati incercat ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Noi 2012, 02:54

semlecangheorghe scrie:
Jedi scrie:O socoteala rapida de seara, care nu stiu daca-i foarte exacta.
Forumul are 10 500 de membri din care or fi muscari 100 ( sper). Avem proportie de 100:1 .. :roll:
Din astia probabil sint 10 care majoritatea de un an au in posesie lanseta mai mare de clasa 8 dar nu stiu daca sint in cautare exclusiva de exemplare mari..dar sa zicem ca la ei e sansa de peste mare la fly...
Deci avem un mic grup de zece oameni (proportie de 100 la 0,1 :shock: ) care trebuie sa aibe pesti mai mari decit 10 000 de pescari care baga linguri, jerkuri si spinerbaituri??? :idea:

Boba Feet ai o lojica di fieer,brae pi cuvint.. :wallbash: Cu lojica asta ai ajuns pi la canadieni??

Poi ce vii tu cu proportii si procente??
Ce ,Adelin o luat poze de la toti spiningarii??
Sau o luat poze de la Mihuta, din galerie??Plus tot w.s.b.-ul??
Nu or fost pestii lu' Adelin versus pestii lu'Tavi??
Nu o fost 1 la 1??
Hait gresesc...o fost 1 la 2 , pentru ca in replica la pozele cu pastravoi ale lui Adelin prinsi la spinn,o venit Tavi cu poze cu un pastrav prins la lingura,asta ,asa, in paranteza,si l-o mai chemat si pe ...Hecktor..ala calare pe un Vektor..cu cleanul ala,care oricum era mai mic decit clenii lu Gerula (prinsi la spin,si aia) :lol: :lol:

Deci doi fly-eri au pus poze contra unui spiningar..spiningar care o venit cu poze din galeria lui ,una singura, nu galeriile a 10000 de pescari..asta ca sa pastram proportiile reale..

Pe linga asta,tocmai pentru ca stilul fly este extrem de eficient,si practicat de prea putini,dupa cum zici tu,ar fi de asteptat ca rezultatele sa fie pe masura,avind in vedere 'dimensiunile' generoase ,zici tu ale acestei nise..Ce n-as da eu sa fie un spinningar la 10000 de stationaristi(si ala sa fiu io,evident) :lol: :lol:

No, cum e pina la urma cavalere canadian??Deformam realitatea prin cifre,procente,si 'rationamente'...seducatoare,doar doar,iesim cu capul sus intr-o polemica.. :lol: :lol: :lol: :lol: pierduta din start???

P.S.InArad mai stiu eu doi pescari care au incercat fly-ul,la clase mici,la clean....nu stiu daca mai pescuiesc asa..
Nu-mi dau seama exact care logica vrei s-o neutralizezi si care punct de vedere vrei sa-l reliefezi.
Razvan cu Adelin bat Muresul,Delta si Dunarea de 15 ani cu linguri si voblere si mai nou balta cu stiuci trofeu..plus concursuri in cadru organizat, plus vizite la toate baltile pe o raza de N kilometri in jurul casei lor, incursiuni in Ungaria si mai stiu io pe unde au bintuit..
Tavi abia din vara asta are joarda de fly mai mare, Hellu parca de anu trecut si au iesit cu ele in special la vinatoare de avat si clean..Le-a luat o vreme sa le manevreze, apoi au aparut si rezultatele. Rezultate pe masura timpului petrecut pe girla...Tavi mai putin, Hell mai mult...Cum bine isi aduc aminte multi, erau Eugen cu Dragos 74 care dadeau la fly cu clase mai mari de vreo 5 ani si aveau destula marfa in galerie...Abia de la ei se poate incepe o comparatie fly vs spin, raportat si la apele pescuite si timpul petrecut pe balta.
Deci e ca si cum WSB-ul cumpara patine si crose, cad de 50 de ori fiecare, catinel catinel incep sa plimbe un toc de papuc pe balta Vladi inghetata, apoi sezonul viitor merg sa le scoata hockey-ul din cap la Miercurea Ciuc... :lol:
Daca Adelin cu Razvan ar fi dat peste tot cu echipament fly de clasa mare, experti fiind in domeniu toti cei 15 ani,ar fi avut cu siguranta pesti la galeria foto..Mai multi, mai putini, mai mari sau mai mici...de unde sa stim?
Mah Gigi io acu realizez... :shock: Tu esti cel mai mare "comparator" al forumului..Tehnica(mulinete), arta(rodbuilding), persoane(maiestrie)...toate domeniile..cintaresti tot si scoti clasamentu tau.. :mrgreen: " Clasamentu' lu' Jiji"...Tu esti prea cerbral ma...mergi la apa numa sa verifici si sa demonstrezi teorii... :oops: , apoi fuga inapoi si devii Keyboard Warrior..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Noi 2012, 03:29

razvan m. scrie:Intrebare. Pot pescui doi flyeri dintr-o barca ? Ati incercat ?
Am dat cu vecinu-miu din barca da nu se pune...Io nu-s maestru la aruncari desucheate iar el e tufa de-a binelea..Era a treia oara in viata cind incerca sa arunce musca....si a devenit periculos in anumite momente, asa ca a trecut el la spin din nou. Dar doi insi care stapinesc bine lansari de tot felul, cu siguranta pot pescui bine mersi din barca, chiar si in conditii de rafale laterale.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Noi 2012, 07:57

am dat io pe bicaz 2 in barca ....e cam ca la alpinism...tre sa ai incredere totala in omul celalalt :lol:

Am inteles...raman intrebarile...Conteaza sau nu ca unii pot sa castige , sa fie pescari foarte buni..fara sa se dea mari si tari? Care pot castiga sau pierde cu capul sus si sa recunoasca ca si ceva firesc ambele situatii?

In cazul ca dai raspuns afirmativ...atunci trebuie sa recunoasteti ca ati gresit generalizand...si aici tot pe Adelin o sa dau un exemplu...pana nu l-ati beeep la meodie ..nu mi-a dat impresia ca se da mare..sau cu orgolii...Scuze ca nu am alte aexemple...ca nu cunosc fenomenul asa de indeaproape .dar sigur mai sunt persoane de genul..

Daca raspunsul e negativ...atunci zic ca ..you are wrong and dumb
In rest ULK nu mi-e foarte clar la ora asta ce ai vrut sa intrebi ... ti-am zis de unde mi se trage faza cu concursurile.... si daca mai trebuie o mai zic o data : da frate spinul e eficient !dar nevoia de etalare sux indiferent de stilul practicat . e parerea mea si cui nu-i convine pot sa zic pe privat ce solutii are :lol: !

iar daca te apuci si citesti fara sa te uiti la poze si la numele celor care au scris ai sa vezi ca toti am generalizat la un moment dat . mai mult sau mai putin la misto:lol: ... ce dracu vrei sa iti pun subtitrare ca si asta e manevra de dezbatere? nu e cea mai corecta dar e funny si wtf, nu am pus-o eu primul in practica pe aci , capisci ? :lol: ... in rest repet...daca ai sa citesti caterinca din urma ai sa vezi ca e caterinca atat timp cat nu se umfla careva in orgolii:lol: .....de oricare parte ar fi el :lol: ...... si brusc isi pierde din umor cand vreunul se da rotund ....

eu personal acolo am o problema :lol: .... cand vad fudulie , hop cu bascalie :twisted:

In rest pe bune....eu zic ca e super topic .... :lol1: cate subiecte ai mai vazut in ultimii ani sa ia 40 d epagini in 3 zile? :lol:

So ...continuam pana la bingo ? :lol: ca mai stau vro ora pana plec pe balta :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Noi 2012, 08:27

Jedi, e un pic invers.
Miercurea Ciuc si-a propus sa le scoata hockeyul din cap unora care de-abia si-au cumparat crose. Inca nu ne-am lamurit care e motivul acestui meci. Dar ai dreptate cand spui ca echipa din Miercurea Ciuc a aruncat pe cantar toate trofeele din intreaga cariera de hockeyst versus rezultatele unor amatori care joaca de un an doi si asta doar cand nu joaca altceva. Ce e interesant ca sunt multi spectatori la meciul asta...care incurajeaza echipa de la Ciuc. Oare de ce? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 03 Noi 2012, 09:56

Singurul motiv pe care il vad eu, ca amatorii..erau non stop pe marginea terenului din Ciuc..etaland lozinci anti-Ciuc.

Si cum hocheistii sar rapid la bataie "se stie"...Ciucu' a iesit brusc de dupa gardul de plexiglass...restul se vede aici. Ce e asa de greu sau de neinteles? :)

Ca au facut-o mai grobian si fara mistouri subtile...asta e...asa e la hochey :) E nevoie de echipament de protectie :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Noi 2012, 10:51

Posibil...eu am ramas cu impresia ca au fost cel mult intepaturi ocazionale, si alea barbless :D .
Cel putin din partea mea, iar de la Hell nici atat. :D
Eventual de la bradypus, el intr-adevar i-a intepat mai des pe Adelin, Razvan - wsb.
Asa ca un concurs de capturi cu bradypus ar fi zic eu justificat si interesant. :D Da asta nu prea mai arata poze, bag seama ca a trecut si el la alt nivel. :twisted:
Contrele mele cu Gigi nu se pun, el e independent dupa cum tot incearca sa ne convinga atat si wsb cat si el. :D . Basca mai e si muscar in devenire. Aici nu mi-e mie clar, cum de s-a ajuns la wsb versus m13.
Ca daca e spin versus fly da, wsb e un legitim reprezentant al spinningului, conteaza pe harta, a dat vicecampioni, au prins pesti mari,etc.
Pe cand noi astia de la M13 suntem niste paria ai flyfishingului "adevarat", ai "fenomenului", zero barat, suntem renegati si priviti de sus tocmai de elita muscaritului.
Ceva tot nu se leaga... :P
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Noi 2012, 10:58

Doi muscari in barca ar merge bine daca unu e dreptaci si unu stangaci sau barca e luuunga. Altfel e mai complicat. Se poate dar trebe atentie mare. Daca-s incepatori amandoi mai bine nu. :P
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 03 Noi 2012, 11:49

sau daca pescuiesc in directii opuse

sau daca dau pe rind poa sa fie si 5 in barca :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Noi 2012, 13:50

Jedi scrie:
semlecangheorghe scrie:
Jedi scrie:O socoteala rapida de seara, care nu stiu daca-i foarte exacta.
Forumul are 10 500 de membri din care or fi muscari 100 ( sper). Avem proportie de 100:1 .. :roll:
Din astia probabil sint 10 care majoritatea de un an au in posesie lanseta mai mare de clasa 8 dar nu stiu daca sint in cautare exclusiva de exemplare mari..dar sa zicem ca la ei e sansa de peste mare la fly...
Deci avem un mic grup de zece oameni (proportie de 100 la 0,1 :shock: ) care trebuie sa aibe pesti mai mari decit 10 000 de pescari care baga linguri, jerkuri si spinerbaituri??? :idea:

Boba Feet ai o lojica di fieer,brae pi cuvint.. :wallbash: Cu lojica asta ai ajuns pi la canadieni??

Poi ce vii tu cu proportii si procente??
Ce ,Adelin o luat poze de la toti spiningarii??
Sau o luat poze de la Mihuta, din galerie??Plus tot w.s.b.-ul??
Nu or fost pestii lu' Adelin versus pestii lu'Tavi??
Nu o fost 1 la 1??
Hait gresesc...o fost 1 la 2 , pentru ca in replica la pozele cu pastravoi ale lui Adelin prinsi la spinn,o venit Tavi cu poze cu un pastrav prins la lingura,asta ,asa, in paranteza,si l-o mai chemat si pe ...Hecktor..ala calare pe un Vektor..cu cleanul ala,care oricum era mai mic decit clenii lu Gerula (prinsi la spin,si aia) :lol: :lol:

Deci doi fly-eri au pus poze contra unui spiningar..spiningar care o venit cu poze din galeria lui ,una singura, nu galeriile a 10000 de pescari..asta ca sa pastram proportiile reale..

Pe linga asta,tocmai pentru ca stilul fly este extrem de eficient,si practicat de prea putini,dupa cum zici tu,ar fi de asteptat ca rezultatele sa fie pe masura,avind in vedere 'dimensiunile' generoase ,zici tu ale acestei nise..Ce n-as da eu sa fie un spinningar la 10000 de stationaristi(si ala sa fiu io,evident) :lol: :lol:

No, cum e pina la urma cavalere canadian??Deformam realitatea prin cifre,procente,si 'rationamente'...seducatoare,doar doar,iesim cu capul sus intr-o polemica.. :lol: :lol: :lol: :lol: pierduta din start???

P.S.InArad mai stiu eu doi pescari care au incercat fly-ul,la clase mici,la clean....nu stiu daca mai pescuiesc asa..
Nu-mi dau seama exact care logica vrei s-o neutralizezi si care punct de vedere vrei sa-l reliefezi.
Razvan cu Adelin bat Muresul,Delta si Dunarea de 15 ani cu linguri si voblere si mai nou balta cu stiuci trofeu..plus concursuri in cadru organizat, plus vizite la toate baltile pe o raza de N kilometri in jurul casei lor, incursiuni in Ungaria si mai stiu io pe unde au bintuit..
Tavi abia din vara asta are joarda de fly mai mare, Hellu parca de anu trecut si au iesit cu ele in special la vinatoare de avat si clean..Le-a luat o vreme sa le manevreze, apoi au aparut si rezultatele. Rezultate pe masura timpului petrecut pe girla...Tavi mai putin, Hell mai mult...Cum bine isi aduc aminte multi, erau Eugen cu Dragos 74 care dadeau la fly cu clase mai mari de vreo 5 ani si aveau destula marfa in galerie...Abia de la ei se poate incepe o comparatie fly vs spin, raportat si la apele pescuite si timpul petrecut pe balta.
Deci e ca si cum WSB-ul cumpara patine si crose, cad de 50 de ori fiecare, catinel catinel incep sa plimbe un toc de papuc pe balta Vladi inghetata, apoi sezonul viitor merg sa le scoata hockey-ul din cap la Miercurea Ciuc... :lol:
Daca Adelin cu Razvan ar fi dat peste tot cu echipament fly de clasa mare, experti fiind in domeniu toti cei 15 ani,ar fi avut cu siguranta pesti la galeria foto..Mai multi, mai putini, mai mari sau mai mici...de unde sa stim?
Mah Gigi io acu realizez... :shock: Tu esti cel mai mare "comparator" al forumului..Tehnica(mulinete), arta(rodbuilding), persoane(maiestrie)...toate domeniile..cintaresti tot si scoti clasamentu tau.. :mrgreen: " Clasamentu' lu' Jiji"...Tu esti prea cerbral ma...mergi la apa numa sa verifici si sa demonstrezi teorii... :oops: , apoi fuga inapoi si devii Keyboard Warrior..

Mda,ai dreptate...nu mi-am dat seama...si Adelin are 44-45 la pantof,poate de aici diferenta.. :lol:

Tu ma poti cataloga cum vrei...logica aia cu 1 la 1000,e trasa rau de par...in rest .e asa cum zici..
Ah,da, era sa uit scuza-ma daca vorbesc din experienta proprie petrecuta pe malul apei si nu din fantezii si comparatii fortate ,si lipsite de logica..
Galeria lui Tavi versus galeria lui Adelin....asta in optica ta este 1 contra 1000 :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Închis