fantezii de duminica

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihai.popescu
junior
junior
Mesaje: 39
Membru din: 27 Ian 2005, 10:00

Mesaj de mihai.popescu » 03 Mar 2005, 08:48

Am o fantezie pentru duminica :lol:
Vreau sa fac carne de vita la gratar. :lol: :lol:
Ajutati-ma cu sfaturi pentru fragezit.
Am incercat mai multe metode (otet, vin...) nu a mers.
Ajutati un om necajit :P :lol:

paul
Moderator
Moderator
Mesaje: 3580
Membru din: 02 Iul 2004, 18:21
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de paul » 03 Mar 2005, 09:04

Incearca cu un "batator" de snitele... Nu stiu exact cum se numeste...dar le bati si tu pana le faci precum foaia de hartie...
P.S.... Am putea pune problema asta si deseara la 19:00 la Covorasu' :wink:

ovidius
veteran
veteran
Mesaje: 514
Membru din: 09 Noi 2004, 14:52
Localitate: Timisoara

Mesaj de ovidius » 03 Mar 2005, 09:06

Pofta buna. :D
Ultima oară modificat 03 Mar 2005, 10:49 de către ovidius, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
ovidiu14
veteran
veteran
Mesaje: 1414
Membru din: 07 Oct 2004, 13:40
Localitate: bucuresti
Contact:

Mesaj de ovidiu14 » 03 Mar 2005, 09:14

mihai pentru fragezire si eliminare orice miros specific oricarei "carni" incearca un baitz vanatoresc, fezandarea e dupa mine cel mai bun procedeu

folosind , ceapa, morcov, cartof , paine, otet, sare , zahar, si vin , lasand totul ore bune acoperit ai sansa unui gratar excelent
gasesti in carti de bucate cateva solutii de gen nemaipomenite

sa ai pofta
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 03 Mar 2005, 13:57

Frageda sau nu, asta depinde de ce carne cumperi. Antricotul este fraged in general. Chestia cu gratarul depinde de gust. SF o prepara ca romanul, bine fripta. Eu o maninc fripta numai pe dinafara si cruda pe dinauntru. Deci personal, carnea de vaca nu o fac decit la foc tare. Mi se intimla sa maninc si "steak taretare" (se citeste tartar) adica bucata cruda, tocata cu niste ingrediente.
Mai sunt bucati fragede inafara de antricot, problema e ca nu stiu cum le zice bucatilor cu pricina in romaneste.

Tudor

mihai.popescu
junior
junior
Mesaje: 39
Membru din: 27 Ian 2005, 10:00

Mesaj de mihai.popescu » 09 Mar 2005, 14:54

Multumesc pentru sfaturi. Problema este ca nu mai primesc notificari pe mail. Am si uitat de acest subiect care ma framanta saptamana trecuta. Sfaturile sunt foarte bine venite. Multumesc.

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 09 Mar 2005, 21:27

Poti incerca si urmatoarea reteta; se toaca bucata de carne de vita, se sareaza si condimenteaza putin (altfel obtii ceva asemanator micilor), se formeaza ca si micii si se pune pe gratar.
Eu foloseam aceasta reteta cind erau copiii mici (pentru ei), insa trebuia sa iau in calcul si solicitarile celor maturi.

Si parca as mai incerca-o si acum, insa in amestec carne de vita si de porc (tacata de mine).

Scrie răspuns