orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
mihai.popescu
- junior

- Mesaje: 39
- Membru din: 27 Ian 2005, 10:00
Mesaj
de mihai.popescu » 03 Mar 2005, 08:48
Am o fantezie pentru duminica
Vreau sa fac carne de vita la gratar.
Ajutati-ma cu sfaturi pentru fragezit.
Am incercat mai multe metode (otet, vin...) nu a mers.
Ajutati un om necajit

-
paul
- Moderator

- Mesaje: 3580
- Membru din: 02 Iul 2004, 18:21
- Localitate: Iasi
-
Contact:
Mesaj
de paul » 03 Mar 2005, 09:04
Incearca cu un "batator" de snitele... Nu stiu exact cum se numeste...dar le bati si tu pana le faci precum foaia de hartie...
P.S.... Am putea pune problema asta si deseara la 19:00 la Covorasu'

-
ovidius
- veteran

- Mesaje: 514
- Membru din: 09 Noi 2004, 14:52
- Localitate: Timisoara
Mesaj
de ovidius » 03 Mar 2005, 09:06
Pofta buna.

Ultima oară modificat 03 Mar 2005, 10:49 de către
ovidius, modificat 1 dată în total.
-
ovidiu14
- veteran

- Mesaje: 1414
- Membru din: 07 Oct 2004, 13:40
- Localitate: bucuresti
-
Contact:
Mesaj
de ovidiu14 » 03 Mar 2005, 09:14
mihai pentru fragezire si eliminare orice miros specific oricarei "carni" incearca un baitz vanatoresc, fezandarea e dupa mine cel mai bun procedeu
folosind , ceapa, morcov, cartof , paine, otet, sare , zahar, si vin , lasand totul ore bune acoperit ai sansa unui gratar excelent
gasesti in carti de bucate cateva solutii de gen nemaipomenite
sa ai pofta
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
tudor
- Moderator

- Mesaje: 2821
- Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
- Localitate: paris
-
Contact:
Mesaj
de tudor » 03 Mar 2005, 13:57
Frageda sau nu, asta depinde de ce carne cumperi. Antricotul este fraged in general. Chestia cu gratarul depinde de gust. SF o prepara ca romanul, bine fripta. Eu o maninc fripta numai pe dinafara si cruda pe dinauntru. Deci personal, carnea de vaca nu o fac decit la foc tare. Mi se intimla sa maninc si "steak taretare" (se citeste tartar) adica bucata cruda, tocata cu niste ingrediente.
Mai sunt bucati fragede inafara de antricot, problema e ca nu stiu cum le zice bucatilor cu pricina in romaneste.
Tudor
-
mihai.popescu
- junior

- Mesaje: 39
- Membru din: 27 Ian 2005, 10:00
Mesaj
de mihai.popescu » 09 Mar 2005, 14:54
Multumesc pentru sfaturi. Problema este ca nu mai primesc notificari pe mail. Am si uitat de acest subiect care ma framanta saptamana trecuta. Sfaturile sunt foarte bine venite. Multumesc.
-
Ioan S.
- veteran

- Mesaje: 1212
- Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
- Localitate: Iasi
Mesaj
de Ioan S. » 09 Mar 2005, 21:27
Poti incerca si urmatoarea reteta; se toaca bucata de carne de vita, se sareaza si condimenteaza putin (altfel obtii ceva asemanator micilor), se formeaza ca si micii si se pune pe gratar.
Eu foloseam aceasta reteta cind erau copiii mici (pentru ei), insa trebuia sa iau in calcul si solicitarile celor maturi.
Si parca as mai incerca-o si acum, insa in amestec carne de vita si de porc (tacata de mine).