Borealis Fly: "... Democratiile in care totul este posibil pentru cei cu bani ... sunt o democratie doar a celor care au bani si defapt se transforma intr-o dictatura a banilor.
O "democratie" in care ai doar doua partide politice ... nu este o democratie, democratie ci unna cu monopol absolut..."
1. toti au bani (adevarat, unii au mai multi sau foarte multi iar altii au mai putini sau foarte putini) deci dictatura e a tuturor.
2. repet, la fel stau lucrurile si in tarile europene vice-a-vice de problema banilor
3. in State nu-s doar 2 partide politice ci mai multe. Ca numai cele 2 mari conteaza e o alta discutie.
4. tocmai faptul ca unul ca "Terminator" a ajuns ce a ajuns in California e o dovada de democratie (sa nu-mi spui ca la fel ar fi stat lucrurile si intr-o dictatura militara sau intr-un stat comunist - acolo au sau aveau trecere numai cizmarii si cei cu cateva clase

)
5. repet: "vulpea care n-ajunge la struguri zice ca-s acri"
P.S. pentru ca si eu doar discut

, inchei si-ti spun ca democratia e ca-n bancu urmator:
Cica intr-o zi placuta si calda, cu cer senin, in inaltul cerului zbura un vultur, dar nu asa cum zboara vulturii de obicei, adica (,) cu burta in jos si spatele-n sus, ci invers, cu burta in sus.
Pe o pajiste statea tolanita la soare o vulpe. Vazand vulturul cum zboara asa anormal, vulpea l-a intrebat:
- Vulture, de ce zbori invers?
La care vulturu-i raspunse:
- Mai vulpeo, zbor cum vreau pentru ca e democratie deci pot face tot ce vreau...
Vulpea mirata l-a intrebat:
- Vulture, adica daca tot e democratie pot si eu sa stau tolanita la soare cu burta-n sus?
- Bineinteles, spuse vulturul.
OK, zis si facut. S-a intors vulpea cu burta-n sus si stand ea asa la caldura dupa un timp a adormit. In momentul ala a trecut pe acolo un urs care, vazand vulpea cu burta-n sus si cu picioarele rascacarate i s-a parut apetisanta si i-a tras-o.
A 2-a zi scena cu vulturul plutind invers in inaltul cerului si cu vulpea pe pajiste se repeta. Vazand iarasi vulturul, vulpea furioasa-i spuse:
- Mai nenorocitule, ai spus ca e democratie si pot si eu sa stau cu burta-n sus si uite ce-am patit (i-a povestit toata tarasenia)...
Vulturul, dupa ce a ascultat vulpea cu atentie i-a raspuns:
- Mai fata tatii, da' tu nu stii ca democratie e DOAR sus, jos este f...tai ???
Morala? Hai sa ne gandim cine-i SUS si cine-i jos ...