Europeanul, romanul si carburantul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dalea robert
senior
senior

Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 07:03

Salutare tuturor colegilor de forum, de asemenea si cititorilor!
Deschid acet topic cu un exemplu: am auzit de la cineva despre o situatie din Elvetia(sunt o multime de exemple similare in Europa, si nu numai) in care nu demult s-au scumpit biletele pentru transportul comun, drept urmare elvetienii(care nu sunt romani!!) nu au mai folosit transportul o saptamana, dupa care autoritatile si conducerea regiei respective au revenit la tariful initial.
Cred ca nu trebuie sa mai amintesc ceea ce se intampla in Romania, unde ne putem asigura peste doua treimi din consumul de petrol si de gaze din productia interna, dar am ajuns sa avem preturile la combustibil la fel ca in tarile vestice care nu au aceleasi resurse! Tot aud aberatia conform careia "avem cel mai mic pret din UE la benzina si motorina", desi la cum au "sarit in aer" in ultimii ani, deja nu mai este nicio diferenta(nu putem numi diferenta cativa euro centi) insa imbecilii care debiteaza aceasta prostie nu stiu sa se raporteze si la veniturile de cateva zeci de ori mai mici din Romania fata de majoritatea celorlalte state europene! Nu trebuie sa mai amintesc situatiile in care cand creste pretul petrolului, hop in sus si pretul combustibilului, dar cand scade si la jumatate pretul petrolului, ori nu scade deloc, ori scade cu cateva subunitati(subdiviziuni) de leu pretul carburantului! Daca intreaba cineva de ce nu scade, vine sec(precum este si capul celui care il rosteste) si raspunsul "Avem petrol din stocul vechi, achizitionat la pretul vechi(mare)"! Dar nu intreaba nimeni cand creste pretul petrolui de ce creste si pretul motorinei si benzinei, nu sunt tot din stocul vechi, cumparat cu pretul mic?
Ceea ce propun eu este o discutie pe tema "Ce putem face ca sa fim si noi europeni, sau ca sa fim mai putin furati" in ceea ce priveste pretul carburantului, si nu numai! Putem posta solutii, putem discuta pe baza acestora, dar, cel mai important lucru, vreau sa discutam o propunere concreta prin care sa stabilim o perioada de o saptamana(in 2013 sau 2014) in care sa nu mai folosim niciun mijloc de transport(nici personal, dar nici comun) care consuma carburant conventional(benzina, motorina sau GPL)!
Sa aveti fire intinse, si minte brici!
P.S. Ganditi-va care ar fi cea mai buna perioada pentru noi, consumatorii, si cea mai profitabila pentru "hotii" cu robinet de motorina, benzina si GPL, si haideti sa ne trezim, sa le facem o figura ca sa nu uite niciodata!
P.P.S. Nu uitati! NU MERGETI O SAPTAMANA CU NIMIC CE FUNCTIONEAZA CU BENZINA, MOTORINA SAU GPL! Stabilim si votam cu toti perioada! :twisted:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

geppetto
veteran
veteran

Re: Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de geppetto » 15 Sep 2013, 07:20

Nicio șansă să vezi așa ceva. Din două motive:

1. Nu există proteste de stradă la scară mare „independente”. Nu există revoluții din voința gloatei, ea nu se poate organiza din voință proprie.
2. Nimeni din cei care ar putea manipula populimea nu e interesat de treaba asta, nici din interiorul, nici din afara țării.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 15 Sep 2013, 08:17

Din toti angajatii "organizatiei" 8) in care lucrez sunt singurul cu cont pe forumul asta; ce zici ca patesc eu daca nu ma duc o saptamana la munca? :lol: :lol: Ar mai fi o varianta, sa-mi iau concediu pe perioada protestului; nu pot merge nici la pescuit... :? Nashpa! Nu-mi place... :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Sep 2013, 11:42

daca reusitzi intr-adevar o actziune de asta (ceea ce, sincer, nu prea cred) avetzi grija sa nu se scumpeasca mai tare benzina dupa aia... pierderile vor trebui recuperate cumva.... :lol: :lol: :lol:

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 12:01

tavistan scrie:Din toti angajatii "organizatiei" 8) in care lucrez sunt singurul cu cont pe forumul asta; ce zici ca patesc eu daca nu ma duc o saptamana la munca? :lol: :lol: Ar mai fi o varianta, sa-mi iau concediu pe perioada protestului; nu pot merge nici la pescuit... :? Nashpa! Nu-mi place... :lol:
Te-ai gandit la saptamana de concediu pe care sa o petreci pe balta/Dunare, adica sa stai efectiv 7 zile la pescuit(fara a pune la socoteala inca doua zile pentru drum)?
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 12:03

Adi G scrie:daca reusitzi intr-adevar o actziune de asta (ceea ce, sincer, nu prea cred) avetzi grija sa nu se scumpeasca mai tare benzina dupa aia... pierderile vor trebui recuperate cumva.... :lol: :lol: :lol:
Atunci daca se repeta actiunea, cat pot sa scumpeasca, pana nu-si mai permit nici "baietii desptepti" sa foloseasca masina? N-as prea crede!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 12:08

geppetto scrie:Nicio șansă să vezi așa ceva. Din două motive:

1. Nu există proteste de stradă la scară mare „independente”. Nu există revoluții din voința gloatei, ea nu se poate organiza din voință proprie.
2. Nimeni din cei care ar putea manipula populimea nu e interesat de treaba asta, nici din interiorul, nici din afara țării.
Adica vrei sa-mi spui ca in Elvetia avea cineva interesul sa ramana pretul acelasi? Sunt mici sanse pentru asa ceva, iar daca ar ajunge un litru de benzina 100 de lei fara sa creasca si veniturile, vrei sai spui ca toti vom sta linistiti? Inteleg si sunt de acord vu rationamentul tau pana la un punct, doar!

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Sep 2013, 13:08

forumul asta are 11.860 utilizatori. catzi din ei sa fie activi? hai sa zicem 5000 ( :lol: ) hai sa mai zicem ca, printr-un miracol reusesti sa convingi si sa mobilizezi 4000 din ei ( :lol: :lol: :lol: ).... adica sa mearga o saptamana cu tramvaiul la servici, la cumparaturi, sa duca si sa aduca copii mici la scoli si gradinitze..... si cine stie ce alte treburi mai face omu cu masina.... sincer..... tu cam ce crezi ca se va intampla???

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 13:22

Adi G scrie:forumul asta are 11.860 utilizatori. catzi din ei sa fie activi? hai sa zicem 5000 ( :lol: ) hai sa mai zicem ca, printr-un miracol reusesti sa convingi si sa mobilizezi 4000 din ei ( :lol: :lol: :lol: ).... adica sa mearga o saptamana cu tramvaiul la servici, la cumparaturi, sa duca si sa aduca copii mici la scoli si gradinitze..... si cine stie ce alte treburi mai face omu cu masina.... sincer..... tu cam ce crezi ca se va intampla???
In primul rand ca fiecare din potentialii simpatizanti ai acestei idei are rude, vecini, un cerc de prieteni, cunoscuti, colegi, din care pot adera si altii la aceasta "nebunie"!
In al doilea rand, sunt destul de multi care circula cu transportul de suprafata care foloseste carburanti!
Ce sper? Dupa cum am mai spus, sa vad daca sunt semne de trezire, sau nu mai putem astepta aproape nimic de la marea majoritate a romanilor!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Sep 2013, 13:43

Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în Elveția cred că s-ar fi găsit ceva dovezi pe net. Poate nu am căutat eu bine, cine știe...
Oicum, prețul e reflectat de suma imensă pe care o înghite bugetul statului pe consumul de carburanti. Și mie mi se pare mult cât dau pe motorină, sincer să fiu aș prefera să mi se dea bani că folosesc mașina, nu să fiu taxat dar nu am ce face. Soluțiile cele mai bune ar fi să nu mai mergem cu mașina până la colțu blocului după pâine, să schimbăm jeepul pe o mașină mai mică sau/ și să învățăm să folosim bicicleta.
De mine statul a avut grijă să îmi economisească consumul de carburant o lună: mi-a fost suspendat permisul de conducere. Am considerat măsura abuzivă și am cerut în instanță înregistrarea. Statul s-a încăpățânat: nu se acceptă plângerea pentru că eram singur în mașină. Fără martori nu se poate deci. Așa că am lăsat mașina în parcare o lună și am pus la ciorap o grămadă de bani. Morala: statul îți vrea binele, știe el ce face. Nu protesta.

Scrie răspuns