Europeanul, romanul si carburantul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

zavera
veteran
veteran

Re: Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de zavera » 15 Sep 2013, 19:30

old_radu scrie:...eii naaaa..... :mrgreen:
...am ajuns sa ma judece "neica stie tot"
...cred in realitate , si am avut sperante in oameni care povesteau frumos ca si tine , dar am ramas doar cu povestile
...demagogi la tot pasul
...ce te face sa crezi ca esti infailibil , ce te face sa crezi ca apostolatul tau este "calea cea dreapta" ? Inafara de niste teze , insusite in scoala , care nu totdeauna sunt valabile pe plaiurile mioritice mai ai si idei cu aplicabilitate imediata sau sti doar unde este inceputul si te temi de continuare ?
...ziceai ca te apuci de spinning si ca treci direct in concursuri... ai reusit in sensul asta ?...sau doar idealuri "de-o vara". :lol:

...ai grija la pragul de sus !
Ei naa! Pană la urmă, ne judecăm unul pe altul, nu văd ce te deranjează. :shock:
Este adevărat că lumea este plină de demagogi care povestesc frumos, îţi arată calea cea dreaptă, te încantă cu una, cu alta.
Eu poate nu ştiu calea cea dreaptă, de fapt nu ştiu decat una: munca inteligentă şi corectitudinea. Încerc să merg pe calea asta, atata tot.
Nu am început niciun apostolat, încerc doar să aplic bine ceea ce am învăţat.

PS - de spinning m-am apucat de ceva timp. De concursuri, încă nu, deşi n-am renunţat de tot. Sunt şi motive, dar astea mă privesc numai pe mine

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 15 Sep 2013, 19:45

& dalea robert

Dupa cum am mai spus - vorba rabinului, si tu ai dreptate - depinde de reperul la care ne raportam, dar, dupa cum inainte de '90 aveam alte repere, aveam contracte cu tarile arabe, cu China, zona Americii de Sud, nu vad de ce acum trebuie sa ne raportam totdeauna la altii, insa daca tot exista aceasta tendinta, de ce - dupa cum bine spuneai - nu se raporteaza si veniturile la cele din UE? Daca nu se judeca din toate punctele de vedere la fel(stii la fel de bine ca si mine despre misculatiile din afara prin care ne-au blocat mineritul, industria carbunelui, extragerea aurului si mult altele, in timp ca ne-au obligat sa le inghitim toate mizeriile, cum ne-au adus in situatia de a ajunge o tara de consum, nu mai producem aproape nimic) atunci poate ar fi bine sa ne schimbam reperele, nu ti se pare? Ce ne-a adus licuriciul, sau ceilalti ca el? Eu, unul, nu vad decat rele, pe care le-am copiat si adaptat "mai bine" decat oricare alt popor si acum ne lamentam de situatie si tot pe altii ii vedem mai prosti decat noi, dim moment ce noi am copiat prostiile, noi fiind cei destepti(?)! Asa cs sunt satul de toate modelele urmarite/asteptate, sa ne mai gandim si noi sa incercam dupa capul nostru, si vedem ce iese, ca am facut asta destul timp si nu am intrat in asemenea incurcaturi ca acum, sau, pardon, atunci era unul singur(oarecum, cu sau fara "academician")"tatucul" care lua hotararile, acum decide oricine, la gramada, in grup, in turma!

Da, aşa da, începem să ne înţelegem! Cam ăsta este tabloul general.
Ne conduc repetenţii neamului, iar noi ne complacem mioritic în lene, balcanism, mici furăciuni şi grija zilei de maine.
Nu ne conducem nici măcar după modele, ci le adaptăm, transformandu-le în caricaturi. Apropo, citim despre zeci şi sute de "strategii guvernamentale" pentru toate fleacurile, dar de o "strategie de ţară" pentru Romania ai auzit?
Adică ce vrem să facem în Romania, unde vrem să ajungem, cu ce şi cu cine?
Ai sesizat că au avut alţii proiect de ţară pentru Romania, în interesul lor. Bravo lor, păcat de noi!
Închidem şcoli şi spitale, dar construim biserici cu nemiluita.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Sep 2013, 19:56

@ zavera
...in ce priveste amanarea participarii tale la concursuri pot sa-ti spun ca este doar un infim exemplu din ce iti poate rezerva viata raportat la idealurile tale , adica nu tot ce-ti propui se si intampla si motive care te privesc numai pe tine pot apare oricand si in orice situatie
...nu te judec si nici nu imi permit sa te judec
...am facut doar cateva observatii la adresa ta.
...insa imi pot exprima un gand : sper ca tu sa nu ajungi niciodata in politica sau cel putin sa nu ai niciodata posibilitatea ca sa iei decizii politice .
...in rest , traieste-ti viata prin "munca inteligenta" si aplica ad litteram tot ceea ce ai invatat. :headbash:
..."batman , batman..." :lol:

...ar fi bine sa revenim "on-topic" !

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 20:01

Am o mare rugaminte, nu uitati care sunt adevaratii dusmani, nu va mai gratulati reciproc, chiar daca pot exista drumuri diferite, toate ar trebui sa duca la Roma!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 15 Sep 2013, 20:03

old_radu scrie:@ zavera
...in ce priveste amanarea participarii tale la concursuri pot sa-ti spun ca este doar un infim exemplu din ce iti poate rezerva viata raportat la idealurile tale , adica nu tot ce-ti propui se si intampla si motive care te privesc numai pe tine pot apare oricand si in orice situatie
...nu te judec si nici nu imi permit sa te judec
...am facut doar cateva observatii la adresa ta.
...insa imi pot exprima un gand : sper ca tu sa nu ajungi niciodata in politica sau cel putin sa nu ai niciodata posibilitatea ca sa iei decizii politice .
...in rest , traieste-ti viata prin "munca inteligenta" si aplica ad litteram tot ceea ce ai invatat. :headbash:
..."batman , batman..." :lol:

...ar fi bine sa revenim "on-topic" !
Stai liniştit, nu mă interesează politica. N-am stofă de politician, sunt prea direct şi asta nu place nimănui.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Sep 2013, 20:17

dalea robert scrie:Am o mare rugaminte, nu uitati care sunt adevaratii dusmani...
...fi serios , ce dusmani ?
...n-ai vazut ca au ieftinit carburantu' cu ...5-10 bani ? ! :lol:
...cat despre "zavera" ...totul e degeaba , in lumea lui doar idealuri sau lucruri ce s-ar putea intampla peste vreo 50 ani ...cel putin 50 :oops:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Sep 2013, 20:40

realitatea arata cam in felu urmator: petrolul este o sursa epuizabila si este de mult pe terminate.... cererea creste, consumatorii de carburant si alte produse derivate din petrol, se inmultzesc pe zi ce trece.... deci pretzurile vor creste in continuare, pan' la locomanda.... iar noi "fraierii" vom plati din ce in ce mai mult.... tot pan' la locomanda..... suntem mult prea dependentzi de petrol iar adevarate alternative inca nu prea exista.... :wink:

o seara placuta!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 15 Sep 2013, 20:52

Adi G scrie:realitatea arata cam in felu urmator: petrolul este o sursa epuizabila si este de mult pe terminate.... cererea creste, consumatorii de carburant si alte produse derivate din petrol, se inmultzesc pe zi ce trece.... deci pretzurile vor creste in continuare, pan' la locomanda.... iar noi "fraierii" vom plati din ce in ce mai mult.... tot pan' la locomanda..... suntem mult prea dependentzi de petrol iar adevarate alternative inca nu prea exista.... :wink:

o seara placuta!
Exista, dar sunt blocate, dupa cum motorul Diesel nu a fost conceput pentru motorina, ci pentru un anumit tip de ulei, ceva cam in genul carburantului produs prin unele zone din uleiuri naturale uzate! Asta este o sursa inepuizabila, dar deocamdata este util sa nu se foloseasca decat asa, ca sa nu se simta!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Sep 2013, 22:04

zavera scrie:
old_radu scrie:@ zavera

/quote]

Stai liniştit, nu mă interesează politica. N-am stofă de politician,
ba da.
din pacate.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Sep 2013, 06:11

suntem mult prea dependentzi de petrol iar adevarate alternative inca nu prea exista.... :wink:
Exista ,dar ghici cine le tine sub pres??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns