Nu am aflat de pe net despre situatia respectiva, ci de la doua persoane care au fost pe acolo in acea perioada!geppetto scrie:Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în Elveția cred că s-ar fi găsit ceva dovezi pe net. Poate nu am căutat eu bine, cine știe...
Oicum, prețul e reflectat de suma imensă pe care o înghite bugetul statului pe consumul de carburanti. Și mie mi se pare mult cât dau pe motorină, sincer să fiu aș prefera să mi se dea bani că folosesc mașina, nu să fiu taxat dar nu am ce face. Soluțiile cele mai bune ar fi să nu mai mergem cu mașina până la colțu blocului după pâine, să schimbăm jeepul pe o mașină mai mică sau/ și să învățăm să folosim bicicleta.
De mine statul a avut grijă să îmi economisească consumul de carburant o lună: mi-a fost suspendat permisul de conducere. Am considerat măsura abuzivă și am cerut în instanță înregistrarea. Statul s-a încăpățânat: nu se acceptă plângerea pentru că eram singur în mașină. Fără martori nu se poate deci. Așa că am lăsat mașina în parcare o lună și am pus la ciorap o grămadă de bani. Morala: statul îți vrea binele, știe el ce face. Nu protesta.
Si eu merg tot cu bicicleta, si merg foarte mult pe jos! De exemplu, chiar daca am o masina mare, de la Cora Militari daca merg spre parcul Moghioros, sau spre Lacul Morii, in unele situatii(cand merg singur) folosesc bicicleta, iar cand mergem cu cel mic o luam pe jos, dus-intors!