Europeanul, romanul si carburantul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Re: Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de anem » 16 Sep 2013, 14:11

zavera scrie: [.....]
Aşa că, dacă eşti atat de pătruns de spirit civic, ridică-te împotriva lenei, minciunii, goanei după spagă şi, mai ales, aplică cu adevărat ceea ce ai adoptat ca deviză personală şi afişezi la sfarşitul fiecărei postări.
exceptie facand cei care si-au deschis ceva si lucreaza pentru ei, restul nu inteleg sub nici o forma ca intotdeauna "cat produci atat castigi" ... cunosc foarte bine situatia si pot spune clar ca in 3 ani cat am lucrat in romania am muncit cam tot atat cat am muncit aici in vreo luna de zile. de diferentele financiare nu pomenesc pentru ca nu are rost.

deci da, majoritatea isi doresc salarii babane fara a face nimic iar in momentul in care li se cere sa faca ceva ... o dau cu Dorel sau mai stiu eu ce minuni. cu astfel de mentalitate romania nu doar ca va bate pasul pe loc, ci va regresa in mod evident ...

zavera, ceea ce ai scris mai sus e strain multora si vei fi luat peste picior de multi ...

ma opresc aici ... e mai bine.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Sep 2013, 14:42

Legat de carburant si petrolul epuizabil dar de neinlocuit :lol: E normal sa fie de neinlocuit deoarece statul ,asa cum zicea cineva pe aici ,accizeaza si suprataxeaza carburantii la maxim.Daca mijloacele de transport ar merge cu ...aer ce dreaq ar mai taxa astia? Aerul ,normal ,dar mai greu ca s-ar face evaziune fiscala mare! :lol: Plus ca nimeni nu e dispus azi ,ma refer la state si chiar oameni :shock: sa se schimbe ordinea mondiala ...Insa ,mai devreme sau mai tarziu se va rezolva si asta.Pana atunci :mrgreen:

@anem
Ce-l mai misto e ca romanul care merge in Italia si lucreaza pentru un italian pe 1000 euro rupe jugul si daca-l angajeaza tot un roman ,tot in Italia, si il plateste cu 1200 euro are comentarii in program :lol: plus ca nici nu se omoara ,ca de , are patron roman ce plm! :wallbash: La noi e o alta poveste! Da asta o zic mai tarziu oleaca ... :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Sep 2013, 20:29

pentru cei care inca isi mai pun intrebari existentiale legate de carburanti si viitorul lor pret, recomand cu caldura vizionarea integrala a cestui film - prima parte o postez eu, restul cautati pe yotube

http://www.youtube.com/watch?v=bTHsTCBxDM8

iar pentru cei care nu au rabdare sa urmareasca toate cele 8 parti ale filmului de mai sus, macar uitativa pe acesta (si poate dupa aia va uitati si pe restul :twisted: )
http://www.youtube.com/watch?v=6LE062OfrN4

http://www.youtube.com/watch?v=fLknNrrL ... 0xYYA9uVh4
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 16 Sep 2013, 22:02

anem scrie:exceptie facand cei care si-au deschis ceva si lucreaza pentru ei, restul nu inteleg sub nici o forma ca intotdeauna "cat produci atat castigi" ...
asta e adevarat. romanul se plange ca n-are salariu ca afara, dar nici nu ar munci pentru asa ceva. in loc sa produca el mai mult, sa aiba de unde cere, mentalitatea este ca intai sa fie salariile marite, ca munceste romanasul nostru mai eficient si mai cu spor dupa. pe draq.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 16 Sep 2013, 23:23

@anem: no offence dar cum se face ca aceiasi romani care frecau margica in tzara pleaca pe-afara si deodata dau in branci? singur te-ai dat exemplu si te rog sa nu te superi pe tonul meu putin persiflant dar chiar am nedumerirea asta... Frate, sunt ACEIASI OAMENI! Cum se face ca aici sunt lenesi si dincolo dau dovada de o harnicie exemplara? Ce resorturi interioare se declanseaza cand pasesti peste dunga aia persistenta dintre est si vest? Eu cred ca si chestia asta cu romaniii care... mentalitatea asta.... mai intai salariile si dup-aia munca... s.a.m.d. sunt clisee; pana la urma totul tine de lipsa de viziune a celor care gestioneaza lucrurile - antreprenori, manageri, politicieni, majoritatea lor. Cred ca diferenta in foarte multe situatii o face MOTIVATIA! Si motivatia nu este intotdeauna legata strict de banii din buzunar; mai poate fi "activata" si de trasarea unor obiective si a unei agende pe care sa o respecti si la capatul ei, da, sa se vada un castig onest si onorabil. Si asta ar trebui sa faca orice manager. Ce manageri au promovat majoritatea "investitorilor" care ne-au facut favoarea sa ne calce pragul? Dupa chipul si asemanarea lor: niste ciurucuri! Acolo unde managementul este de calitate, lucrurile se misca!
Sunt foarte multi romani care muncesc pe branci pentru un salariu de mizerie; ganditi-va numai la fabricile gen loan care s-au inmultit ca ciupercile la un moment dat... 3 schimburi pentru 800 de lei, fara spor de noapte, cu cate o prima de mizerie cu care sa le scoata ochii, cu norme exagerate... Toate sub amenintarea catorva mii de someri care asteapta la poarta.

@zavera: ai dreptate pe ici pe colo, cum ziceai tu sau rabinul... dar apetitul tau de a da cu tifla unor useri carora face to face educatia te-ar sili sa le vorbesti cu "dumneavoastra" si usurinta (sa nu zic tupeul) cu care incerci sa dai tot felul de lectii usturatoare te cam (des)califica... O atitudine ceva mai prevenitoare nu ti-ar strica. Probabil ca faci parte din generatia care va schimba lucrurile in Romania dar vezi sa nu te deformeze sarcina asta; ca daca te deformeaza, risti sa ramai asa! Apropo, cam de cand te barbieresti? :wink:

@combustibil: Da, mai fratilor! E foarte scump! Cred ca tre sa reduc consumul si fara sa protestez! :lol: :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 17 Sep 2013, 00:14

anem scrie:pot spune clar ca in 3 ani cat am lucrat in romania am muncit cam tot atat cat am muncit aici in vreo luna de zile. de diferentele financiare nu pomenesc pentru ca nu are rost.
:lol: :lol: :lol: si ca sa pun punctul pe i: sper sa nu ma intzelegi gresit, dar pentru nemtzi de exemplu, italienii is niste putori... niste lenesi amaratzi... :lol: :lol: :lol:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 17 Sep 2013, 00:31

tavistan scrie:@anem: no offence dar cum se face ca aceiasi romani care frecau margica in tzara pleaca pe-afara si deodata dau in branci? singur te-ai dat exemplu si te rog sa nu te superi pe tonul meu putin persiflant dar chiar am nedumerirea asta... Frate, sunt ACEIASI OAMENI! Cum se face ca aici sunt lenesi si dincolo dau dovada de o harnicie exemplara?
permite-mi sa-ti raspund eu. afara nu muncesti, nu primesti. simplu. poate te angajeaza o luna, dar daca nu dai randament, pleci. nu te plateste nimeni sa o freci la fel ca in Romania.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 17 Sep 2013, 00:40

tavistan scrie:@anem: no offence dar cum se face ca aceiasi romani care frecau margica in tzara pleaca pe-afara si deodata dau in branci? singur te-ai dat exemplu si te rog sa nu te superi pe tonul meu putin persiflant dar chiar am nedumerirea asta... Frate, sunt ACEIASI OAMENI! Cum se face ca aici sunt lenesi si dincolo dau dovada de o harnicie exemplara?
permite-mi sa-ti raspund eu. :lol:
din pacate, prin romania e si rusine sa muncesti.... nu-i frumos, te vede lumea... daca nu potzi sa-tzi deschizi ceva, n-ai intrat la facultate, esti un ratat... prea multzi isi dau seama abia "afara" ca de fapt, nu-i o rusine sa muncesti... sa dai in branci.... :wink:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Sep 2013, 08:13

Tot clisee dupa mine! nu ca n-ati avea dreptate deloc, pana la urma cliseele sunt modele care se potrivesc de multe ori dar sunt aplicate fortat peste tot! Sunt mii de investitori care au venit doar pentru forta de munca ieftina! ceea ce nu este aprioric rau - din contra, e chiar firesc! dar au venit cu intentia expresa de a stoarce orice vlaga din forta asta de munca si asta cu o compensare cat mai mica posibil! Profiturile in mare masura sunt expatriate - ganditi-va cat primeste o croitoreasa intr-o fabrica de nadragi si cat costa nadragii aia intr-un magazin odata ce au primit si o eticheta pe ei... La asta se mai adauga si instrainarea resurselor naturale pe mai nimic. De-aia suntem unde suntem! Productivitatea vine odata cu viziunea manageriala; care in mod sigur include si biciul, de ce nu?

Suntem ciudati! Ne autodeclaram puturosii si hotii Europei si ne inflamam peste poate cand un strain ne catalogheaza drept un pic cam puturosi si putin hoti! De ce? Avem complexe de inferioritate si nu ne plac oglinzile... DAR: faptul ca romanii astia pot fi in conditii diferite fie puturosi, fie harnici pana la epuizare dovedeste ca nu suntem cu nimic mai slabi decat altii! sau nu atat de slabi incat sa se justifice diferentele de statut social.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 17 Sep 2013, 09:08

tavistan scrie:Tot clisee dupa mine! nu ca n-ati avea dreptate deloc, pana la urma cliseele sunt modele care se potrivesc de multe ori dar sunt aplicate fortat peste tot! Sunt mii de investitori care au venit doar pentru forta de munca ieftina! ceea ce nu este aprioric rau - din contra, e chiar firesc! dar au venit cu intentia expresa de a stoarce orice vlaga din forta asta de munca si asta cu o compensare cat mai mica posibil! Profiturile in mare masura sunt expatriate - ganditi-va cat primeste o croitoreasa intr-o fabrica de nadragi si cat costa nadragii aia intr-un magazin odata ce au primit si o eticheta pe ei... La asta se mai adauga si instrainarea resurselor naturale pe mai nimic. De-aia suntem unde suntem! Productivitatea vine odata cu viziunea manageriala; care in mod sigur include si biciul, de ce nu?

Suntem ciudati! Ne autodeclaram puturosii si hotii Europei si ne inflamam peste poate cand un strain ne catalogheaza drept un pic cam puturosi si putin hoti! De ce? Avem complexe de inferioritate si nu ne plac oglinzile... DAR: faptul ca romanii astia pot fi in conditii diferite fie puturosi, fie harnici pana la epuizare dovedeste ca nu suntem cu nimic mai slabi decat altii! sau nu atat de slabi incat sa se justifice diferentele de statut social.
Depinde de clişee!
Probabil că USA este ţara cea mai dependentă de clişee, dar americanii sunt unde sunt.
La noi, în Românica, se poartă alte clişee, mult mai păguboase.

Iar cel cu "capra vecinului" este cel mai evident. Io-te-l, domle, p'ăsta, se crede deştept şi crede că va reuşi acolo unde eu am dat chix. Ete, al dreak, ia să-l trag eu de urechi. Poate se lasă păgubaş. Mai bine să renunţe el, decât să-mi dau seama că eu sunt fraier. Poate înţeleg şi alţii şi ce mă fac, cum mai stau eu la şuetă cu amicii?
Ia mai toarnă, măi, o bere! :lol1:
Şi dă telecomanda aia mai aproape, să văd ce-au mai făcut ăia cu Roşia Montană!

Scrie răspuns