as avea nevoie de niste sfaturi, eventual pe privat ?

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In structuri. Asta daca vrei peste si ai ceva scule si consumabile in stoc...
Anafore, ragalii, cuptoare sub mal, plaje cu structuri in imediata vecinatate a curentului, sub salcii, Etc
Nada. Porumb , ca-i ieftin usor de transportat, de preparat(daca vrei) si are efect garantat. Daca e curent calculezi si tu cam cu cat tre sa dai in amonte ca sa ajunga nada in locul dnde dai tu. In carlig, exact ce i-ai dat nada. Asta nu-nseamna ca nu poti pyune o scoica oparita ca sa stea pe ac sau pe firul de par, sau o ramoaca serpeasca, sau un guguloi de mamaliga sau chier boilesu' saracului, facut din gris, malai, faina, colorant , zahar si daca ai tupeu un pic de usturoi pisat , care le faci aloat cu apa, si bagi guguloaie... Le fierbi in apa clocotita 2-3 min sau daca-s mici pana se scoala la suprafata apei ... 2-3 pumni in apa, 1-2 pe fir de par, la lanseta, din ora-n ora mai dai cateva in zona... (intre timp bagi o obletareala intre lansete!) , Monturi... Simple si rezistente. Tragi firul principal(de la 0.35 in sus prin plumbul plat si culisant de min 80g, si-l treci de 4-7 ori printr-un ventil de bicicleta, sau o jumate... Iese un nod ce opreste plumbul dar care cedeaza daca trage mai tare si nici nu ai noduri pe fir! Deci 100% rezistenta!
Carlig de la 2 la 2/0, , aici nu te zgarci dar nici nu risipi! Gamacatsu Are ceva destept, MAi e Owneru, cu al sau cutting point!, ...trabuco, Mustad... Da in general intre 6 si 15 mii pe carlig iti aduc o scula pe care te poti baza fara sa zvarli cu bani in caini. Daca vrei ceva in plus, pui o linie principala mai fina , bagi innaintas de soc dintr-un mono de 0.50-0.60 de capatul caruia atasezi o bucata de textil cu care legi si carligul pt finete si efect de auto intepare! Lanseta puternica, fara pretentii, ca doar nu esti pe balta ca sa moara vecinu' de ciuda, de 2.70 - 4m cu putere de min 70 max 250g. De aici in colo se cheama PARI si nu mai simti nici o placere in pescuit... Tragi vaca din apa ....
Mulineta e f importanta! Ea e baza!De marime 50-60 beton! adica 200m de 0.35. E mult? s-o crezi tu! Sa vezi cul pleaca submarinu'! sa-ti dea domnu' sa ai parte de asa ceva! Crede-ma! Nu tre' sa fie mare firma, ci tre' sa te poti baza pe ea! Robusta, rezistenta...intelegi?
Eu am Banax Rayders '50 , 1 mil lei de la energofish , cu garantie 3 ani, si am scos peste de 14k dupa ce a tras-o ij apa si mi-a umplut-o cu nisip. Camd mi-a curatat-o la servis mi-a zis ca a scos 2 linguri!
Suporti? Creggi de salca, infipte in mal, cam de 1,5 m ca sa pui lanseta cam la 45 grade. Sau un tarus de fierbeton cu 2 inele sudate unul dupa altul un care pui manerul lansetei si-l bati in mal la unghiul dorit. Nu cobora sub 45 ca pleaca cu totul!
Nuy uita sa legi cotorul lansetei cu o sfoara de un alt tarus batut alaturi , care sa nu te incomodeze dar care iti va salva scula de la innec. E frecventa vaza! Legi un nod simplu si o fundita si gata! E sigur si mai ales il desfaci cu o mana in 2 sec daca ai peste la ea!
Frana e f imp.... Pune-o mai slaba decat rezistenta firului si nu umbli la ea decat atunci cand e obosit pestele si il plasuiesti. O slabesti un pic pt ca poate pleca f tare si cand crezi ca-i gata. Minciog marisor, cu plasa mai rara ca o ia curentul.... Aduci pestele in munciog nu zburzi dupa el ca dupa fluturi!
Cat stai si astepti sa muste iti pregatesti o lansetuta mica pe care bagi un paternoster cu 2 bucatele de carne sau eventual o rama, si dai in mal... fara sa pleoscai in zona cu nada. Mai pica un bibi, o platicuta, un somotel, trece vremea, intre timp trage boul ... Un clopotel de varf cu cleste ca sa-l poti scoate rapid... intepi il pazesti cat de tare poti de structuri... Il ridici in primele secunde de pe fund, In prealabil , cand cauti locul sondezi albia cu un carlig din bara de plumb gros cat degetul mic, si cauti un prag, u ragalie, si stii unde a dai, si de ce sa il feresti...
Acuma intreaba tu particularitati, ca asta-i abc-ul
Ce ma dor degetele...