Crap pe Dunare

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 28 Feb 2005, 17:19

Lasati-l aici, doar nu vreti sa devina bancul cu doctorul off-topic :D :lol: :D

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 28 Feb 2005, 18:02

Roaga-l pe Iliuta sa descrie cum da Raduta pe canale in Delta , ramai perplex . Aia da pescuiala la crap.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Feb 2005, 21:45

gyorg, pescuit pe locuri nadite de altii cu saptamanile, crapi invatati la anumite boilies-uri ? :lol:

intrebari:
- te pozitionezi cu barca pe prag ? iti trage mai des sub prag ? ti-a tras si sus pe prag ? iti plasesi monturile intre butuci, sau putin in amonte si il faci sa iasa dupa nada ?
- cand trage intepi imediat ? ce montura folosesti ? folosesti fluorocarbon sau textil pe forfac, ceva mai rigid ?
- ai prins crap si la terminarea prohibitiei pe granita, in jur de 15 mai sa zicem ?

intrebare pentru cei care au nadit cu mamaliga sau porumb : nu credeti ca-le ia la vale de tot ?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 28 Feb 2005, 23:23

Nadirea ridica intr-adevar probleme. Mare parte din ce arunci ia apa. Insa e important sa intuiesti unde le duce. Pentru ca pe fund exista neregularitati unde se opreste. Daca e un prag, ce cade imediat dupa ramine acolo. La fel cu un gropan, ce ajunge pe fundul gropii ramine acolo.
Sa nu-mi spui ca nu ai vazut bulboane. Acele locuri in care apa se invirte, ba uneori, linga mal, curentul, foarte slab, curge in sens invers.
Stiu un astfel de loc si un mosulica (pensionar) care merge acolo aproape zilnic. Omul da fara plumb, arunca numai in greutatea cubului de mamaliga. Are rezultate, nu extraordinare, dar are.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Mar 2005, 00:13

Ioan, cred ca daca arunci cateva kg de boabe intr-un anafor de dunare nu mai ramane mare lucru acolo in scurt timp... le plimba, le invarte pana le pierde.... :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Mar 2005, 09:45

Jaaaaaaaaleeeeeeee
Ieri am vazut o poza cu un crap de 18kg :shock: prins in weekend la Dunare. Nu stiu detalii inca. O sa revin

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Mar 2005, 10:57

danr scrie:Ioan, cred ca daca arunci cateva kg de boabe intr-un anafor de dunare nu mai ramane mare lucru acolo in scurt timp... le plimba, le invarte pana le pierde.... :lol:
Aici ai atins o problema foarte interesanta (cel putin pentru mine).
Anaforul, noi ii spunem bulboana, atrage pescarii ca un magnet. Problema e ca acolo, in centrul virtejului, eu nu am prins peste ... Pe margini da ... Cele mai bune zone mi s-au parut a fi:
- chiar sub mal in partea aval a anaforului.
- mai spre larg in partea amonte a anaforului.

Mai sunt variatii functie de starea apei. Cind apa este crescuta se prinde sub mal in dreptul anaforului. Cind apa este calda se prinde si la limita intre anafor si curentul principal.

Chiar sunt curios: A prins cineva chiar in centrul anaforului ? (unde virtejul este maxim)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Mar 2005, 11:28

Ioan S. scrie:Chiar sunt curios: A prins cineva chiar in centrul anaforului ? (unde virtejul este maxim)
Daca te referi la bulboana din apropierea garii Ungheni, cred ca am prins peste tot in acea bulboana. Am dat si din dreptul cioatelor din aval de ea, in sus si am prins, am prins mrenuta la pluta, pescuid din partea de jos, somotei dand la plumb de sus. Oricum, cand Prutul e in cote normale, acolo nu e curent asa puternis si, referitor la ceea ce ai scris ai facut referire mai mult la pescuitul la plumb. Altminteri, avat, chiar am prins aproape in fiecare locusor din centrul bulboanei (am sa-ti arat cand se mai incalzeste :wink: )

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Mar 2005, 11:45

Nu ma refer la acea bulboana. Acolo anaforul nu este bine conturat, lipseste acel virtej de apa care iti muta montura circular.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Mar 2005, 14:50

Am aflat ca crapul de care am pomenit mai sus a fost prins la grub. Il provoc pe autorul capturii sa bage o postare sa aflam si noi cum e sa muncesti cu un crap salbatic de 18 kile la bat de spinning. Hai Mihai, zi-ne!

Scrie răspuns