Ohdanr scrie:gyorg, pescuit pe locuri nadite de altii cu saptamanile, crapi invatati la anumite boilies-uri ? :lol:
intrebari:
- te pozitionezi cu barca pe prag ? iti trage mai des sub prag ? ti-a tras si sus pe prag ? iti plasesi monturile intre butuci, sau putin in amonte si il faci sa iasa dupa nada ?
- cand trage intepi imediat ? ce montura folosesti ? folosesti fluorocarbon sau textil pe forfac, ceva mai rigid ?
- ai prins crap si la terminarea prohibitiei pe granita, in jur de 15 mai sa zicem ?
intrebare pentru cei care au nadit cu mamaliga sau porumb : nu credeti ca-le ia la vale de tot ?
sa vedem:
ma pozitionez , in general pe prag la o distanta de maxim 10m de mal. in mod normal am avut prezentari la maxim 10 m de mal , pozitionarea imi da posibilitatea sa controlez pestele la o distanta cat mai mare de mal, ferindu-l de agataturi. Controlul franei intre structuri devine o gluma buna, singura sansa este sa tragi de monstru ca de submarin , bazadu-ma pe flexibilitatea lansetei 3,9m si pe intinderea liniei.
Am avut si trasaturi deasupra pragului sau pragurilor , pentru ca in general , unde pescuiesc , sunt in jur de 3 praguri , incercand in prima faza sa pozitionez montura la fiecare dintre acestea si in functie de trasaturi sa le aliniez dealungul pragului.
In general pozitionarea momelei o fac dupa agatura , la o distanta mica.
Modul meu de plasare si intepare, pe Dunare , este atipic (spus de Radu Popescu, partenerul lui Iliuta).
In primul rand linia de 0,6 o las in apa cu o rezerva considerabila, neintinzand firul, deoarece cred ca din miscarea la suprafata a barci acesta imprima o miscare si monturi plasate pe fund. Toate trasaturile sunt violente si contrez cu o miscare cat mai energica , niciodata n-am dat rateu , cel putin pana acum.
In detaliu: la capatul liniei de 0,6 am un plumb de 120g tras prin montura pierzatoare , fara tub siliconic (distanta mica de aruncare) , stoper din agrafa mare iar acul de 1/0 este legat de un textil KRYSTON Loaded Lead Core Hooklink impletit cu doua culori alb/negru.
Prima si singura iesire a mea in delta la crap (cu exceptia concursurilor organizate in Delta) este in prima saptamana dupa terminarea prohibitiei.