dane dar tu ai si barca...eu zic obligatoriu din barca sa dai. locul perfect este intre pomi te "ancorezi" chiar de crengi,(in doua puncte spate-fata) mare atentie cand trece vaporul, vedeta, corabia lu' columb, sa te dezlegi repede. eu asa am pescuit la crap. eu am pescuit cu 2 lansete , 2,70 , fir textil 0,20, un carlig solid pentru lanseta am folosit trabucco. totusi rezultatele cele mai bune , la fel ca si rupturile cele mai numeroase, le-am avut la undita. iti iei o teava de carbon mai solida, si o modifici sa o faci mai "ranga". eu am modificat o teava de 7m. m-a fracturat un peste si i-am remufat tronsonul 2, apoi cu mana mea si pila diamantata am sectionat tronsonul 3, si l-am remufat tot telescopic; capetele tronsoanelor obigatoriu intarite cu un matisaj de 2cm. la undita este un montaj mai fin, fir mono de 0,30/0,35. plumb culisant de 4-5 g. in functie de curent... eu unul nu am prins crap mai mare de 9kg(si atunci am prins 2 intr-o zi) dar drill-ul pe teava este spectaculos, daca nu ai ales bine teava de care sa poti trage cu 2-3 maini, risti sa faci dintr-o teava mai multe...

ca momeala am facut si patrate din alea destul de tari dar am dat si cu boiles de malai...adica o mamaliga beton legata de carlig. nadesc cu mamaliga taiata dreptunghiuri, ceva de genu 4x2x1cm. aruncate in spatele barcii si rugandu-ma sa mai ramana ceva si pe langa barca ; oricum fiind legat de pom cercetezi bine locul, daca are prag si mai vezi si salturi , rezinti momeala pe pragul de sus , langa alt pom, langa inseamna lipit, de pomul respectiv. cred ca succesul unui drill ti-l faci in primele 5 secunde...eu dupa prima teapa...ii mai dau una si mai tare... tare de tot chiar daca scapi lanseta/teva de pe antebrat, a 2-a teapa sperie pestele si il va face sa dea tot ce poate, pestele se va drilla singur, tu trebuie doar sa nu-l lasi,lupta este care pe care... 5 secunde dane! daca ai ales corect firul si oarece noroc, il vei scoate...oricum cand vorbim de crapi peste 10kg. este greu sa-i scoti din pomi..dar sunt sigur ca vei avea la tine pe putin inca 50 de plumbi, si 100 de carlige. fir incordat!