Crap pe Dunare

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 01 Mar 2005, 16:06

Nu fiti rai mai copii, mai!...
Ce aveti cu omul?!

Dane daca te intalnesti cu careva din noi pe malul Dunarii apuci si tu repede lanseta in mana si incepi sa mulinezi in dinti de fierastrau ... Chipurile dai la somn si de asta ai ales Helicoanele... stii tu tambur locgcast ... :lol:

Bravo tie! sa stii ca nu toti cei de aici sunt Spinneri exclusivisti! La Iasi o incepem pe spinning si dupa a doua bere incepem sa plangem de mila crapilor de colo... de dincolo... Sa vii si tu o data la Iasi ! Sa vezi ce bere buna este pe aici!... :wink: Chiar din sticla! Pe bune...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Mar 2005, 17:24

frate, daca va strangeti vreodata sa mergem 3 zile pe Prut, la vara, nu zic nu :)
vin si cu om sa-mi pazeasca helicoanele :lol: , si sa sputem si sa ne preumblam putin dupa el :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Mar 2005, 17:28

danr scrie:frate, daca va strangeti vreodata sa mergem 3 zile pe Prut, la vara, nu zic nu :)
vin si cu om sa-mi pazeasca helicoanele :lol: , si sa sputem si sa ne preumblam putin dupa el :lol:
pai, Dane, eu te-am invitat de anul trecut.... numai sa-mi spui cu o saptamana inainte si rezolv :)
Il iei si pe eugen, vrea sa vine si el, cica :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Mar 2005, 17:29

ok
mergem pe locul ala unde trag crapii mari ziua, somnii noaptea, sar avatii in larg dimineata si ataca salaii in mal toata ziua, da ? :lol: :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Mar 2005, 17:30

danr scrie:ok
mergem pe locul ala unde sunt crapi mari, somni, sar avatii in larg si ataca salaii in mal, da ? :lol: :lol:
Da, dar pe rand :)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Mar 2005, 08:19

SF scrie:
Sorin scrie:dai cu ciocanu da te dor mainile??? :D :D
Si-o fi dat peste degete :lol: :lol:

Fir Intins!!!
Nu mai... a dat in cleste, asa se spune... :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Mar 2005, 08:23

dane dar tu ai si barca...eu zic obligatoriu din barca sa dai. locul perfect este intre pomi te "ancorezi" chiar de crengi,(in doua puncte spate-fata) mare atentie cand trece vaporul, vedeta, corabia lu' columb, sa te dezlegi repede. eu asa am pescuit la crap. eu am pescuit cu 2 lansete , 2,70 , fir textil 0,20, un carlig solid pentru lanseta am folosit trabucco. totusi rezultatele cele mai bune , la fel ca si rupturile cele mai numeroase, le-am avut la undita. iti iei o teava de carbon mai solida, si o modifici sa o faci mai "ranga". eu am modificat o teava de 7m. m-a fracturat un peste si i-am remufat tronsonul 2, apoi cu mana mea si pila diamantata am sectionat tronsonul 3, si l-am remufat tot telescopic; capetele tronsoanelor obigatoriu intarite cu un matisaj de 2cm. la undita este un montaj mai fin, fir mono de 0,30/0,35. plumb culisant de 4-5 g. in functie de curent... eu unul nu am prins crap mai mare de 9kg(si atunci am prins 2 intr-o zi) dar drill-ul pe teava este spectaculos, daca nu ai ales bine teava de care sa poti trage cu 2-3 maini, risti sa faci dintr-o teava mai multe...:) ca momeala am facut si patrate din alea destul de tari dar am dat si cu boiles de malai...adica o mamaliga beton legata de carlig. nadesc cu mamaliga taiata dreptunghiuri, ceva de genu 4x2x1cm. aruncate in spatele barcii si rugandu-ma sa mai ramana ceva si pe langa barca ; oricum fiind legat de pom cercetezi bine locul, daca are prag si mai vezi si salturi , rezinti momeala pe pragul de sus , langa alt pom, langa inseamna lipit, de pomul respectiv. cred ca succesul unui drill ti-l faci in primele 5 secunde...eu dupa prima teapa...ii mai dau una si mai tare... tare de tot chiar daca scapi lanseta/teva de pe antebrat, a 2-a teapa sperie pestele si il va face sa dea tot ce poate, pestele se va drilla singur, tu trebuie doar sa nu-l lasi,lupta este care pe care... 5 secunde dane! daca ai ales corect firul si oarece noroc, il vei scoate...oricum cand vorbim de crapi peste 10kg. este greu sa-i scoti din pomi..dar sunt sigur ca vei avea la tine pe putin inca 50 de plumbi, si 100 de carlige. fir incordat!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Mar 2005, 08:26

danr scrie:frate, daca va strangeti vreodata sa mergem 3 zile pe Prut, la vara, nu zic nu :)
Daca vrei si crap mare (aproape sigur), vino imediat dupa prohibitie.
Cu echipa numeroasa va fi oarece problema, locurile sunt cam putine, ceea ce inseamna raspindire pe o distanta apreciabila.
danr scrie:ok
mergem pe locul ala unde trag crapii mari ziua, somnii noaptea, sar avatii in larg dimineata si ataca salaii in mal toata ziua, da ? :lol: :lol:
Acum sa nu-ti inchipui ca se inghesuie (crapii) chiar asa, ca disperatii.
Vara trecuta, pe o distanta de 300 metri stateau 8 pescari. Dintre acestia 2 vedeau cite un crap, cu greutati intre 4 si 9 kg. Si situatia asta s-a repetat cam vreo 2 saptamini.
Apoi a zburat vetrica ... si dupa aia sezonul poate fi considerat inchis pentru 2-3 saptamini. Insa daca vezi zborul vetricii ... o sa te intrebi unde au fost monstri aia in saptamina precedenta (in eventualitatea ca ai fost atunci la pescuit) :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Mar 2005, 08:41

Ioan S. scrie:Insa daca vezi zborul vetricii ... o sa te intrebi unde au fost monstri aia in saptamina precedenta (in eventualitatea ca ai fost atunci la pescuit) :roll:
Zborul vetricii, intr-adevar e un spectacol care merita vazut....Si nu numai, imortalizat, daca nu pe o pelicula, macar pe o panza (aici intra legio)
Si sa vezi cum mananca pestele acei fluturi la suprafata apei...

Scrie răspuns