cainii fara stapan

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 01 Feb 2011, 21:11

ANDREI RIGA scrie:
ANDREI RIGA scrie:
burtea scrie:Daca problema cainilor era rezolvata de cand le-a pus gand rau actualul multiubit conducator - adica daca erau exterminati atunci - n-am fi ajuns in secolu asta rusinea Europei in privinta asta.
@Burtea
Imi cer scuze dar am citit in graba fraza asta, am inteles-o gresit si m-am aprins ! De abia acum am realizat ca ma inteles-o gresit. Dar nu mai pot edita ce-am scris inainte si am sa rog un moderator sa stearga exprimarile mele tendentioase.
Cand am citit de conducatorul iubit, am dat alt sens frazei!
Inca o data imi cer scuze!

Discutam idei, oricum situatia n-o decidem noi. Nici n-ar avea rost sa ne enervam degeaba :) Defapt intamplarea face sa fi avut tot felul de animale prin si pe langa casa.. hamsteri, pasari, catei, pisici. Privesc destul de detasat totusi problema asta. Nici copii nu am, nu ca as uri copiii, chiar n-as avea timp si bani de ei.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 01 Feb 2011, 21:16

Discutia capata o amploare nedorita , scapa in off topic , si nu rezolvam nimic cu asta .

E adevarat , e subiect de iarna , ne spunem parerile . Nu vom cadea la pace nicicum . Unii vad intr-un fel , altii-n alt fel , asta e ! Insa .... hai macar sa ramanem la cainii din spatele blocului .

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 02 Feb 2011, 08:14

@ fario

dragule, un pic mai multa minte de aveai, taceai si filozof ramaneai ... nu iti trebuia un mare efort cerebral ca sa te prinzi ca e vorba exact de contrariu : nici pe departe sclavul prezentului - invat din trecut si prin prezent creez viitorul ... asta daca vrei sa filozofam nitel ...

fatalist nu ai decat sa fii tu si cu cei pe care ii educi sau ii influentezi ... eu prefer sa-mi modelez viata cat mai mult, nu sa accept si sa inghit ce imi aduce ea, bun sau rau ....

daca nu pricepi ca exemplul tau chiar nu are nici o relevanta , este problema ta ... pe acelasi rationament, am putea incepe din nou sa ardem pe rug vrajitoarele ... sau de ce nu, sa ne omoram si sa ne mancam dusmanii .... sau sa ne apucam sa crestinam cele 5 miliarde de non-crestini de pe fata globului ... ce zici ?

faptul ca niste nene, mai multi sau mai putini, importanti sau nu, din care ne tragem noi sau nu credeau neshte chestii acum 2000 de ani , nu le face de loc aplicabile prezentului ...

ca idee, iti dai seama ca de exemplu interactia omului cu mediul inconjurator la vremea aia era cu totul diferita ? ca sa nu mai vorbesc ca vorbim de alt om ? fizic ?

ca sa nu mai zic ca pe vremea aia oamenii purtau arme , se ocupau cu vanatul, munceau fizic toata viata lor etc etc ... animale salbatice multe alea ela ... interactie continua ...

noi acum traim intr-un mediu modelat de om, astfel incat sa cuprinda our ever increasing numbers .... poti pricepe ca nu are nici o treaba lupul tau de pe vremea dacilor, cu cainele maidanez ?? jignesti lupul prin chestia asta ....

iar pe vremea aia, pe stramosii nostrii nu-i intreba nimeni de sanatate cand omorau un lup .... pe rationamentul asta, pot si eu linistit sa-i execut pe baetii aia ai mei de pe strasse ?

faza cu ursul nici macar nu merita comentata ... este absurda, ieftina si in loc sa ma deranjeze pe mine, te coboara pe tine ...

ps: cand vrei o lectie de istorie, te astept cu placere ...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Feb 2011, 09:08

mda...interesanta problema
cand eram mic..pe la 5-6 ani m-au prins vreo 10 caini si m--au capsat bine...
A fost sio vina mea: am fugit de la gradinita de la saptamanal ca sa vin acasa :D
Istoria -sa repetat cativa ani mai tarziu (pe la 13-14ani) ...timp in care aveam oaresce emotii (frica) fata de caini...cred urmare a pataniei de cand eram mic...
Deci: intr-o vara- maneca scurta alea alea, iar m-au prins o haita mica...7-8 bucati si unul mai curajos... a sarit pe mine..m-a pus jos..m-a capsat de o ureche...eu incercam cu mainile sa-l imping...apoi m-a capsat de mana... si brusc mi-am dat seama: cainele asta ma va lua de gat si-l ca durea in c.u.r..asa ca din frica/goraza...m-am linistit si mi-am zis... "esti mort puiule"... (ceilalti caini latrau prin jur dar nu musca niciunul) asa ca l-am luat de gat si nu i-am dat drumul vreo 10 minute..desi nu mai misca de vreo 5... :roll:
S-a zbatut...a facut ca toate alea..m-a zgariat cu ghearele pe maini...dar in cele din urma s-a linistit. De tot.
Cainele nu stia ca intr-o zi o sa i se infunde...si ca nu va mai tine figura cu aerele lui de leader of pack si alte vorbe din "cezar si cainii".
Nu am regretat niciun moment ca am omorat un caine...chiar a fost o lupta frumoasa..acum cand stau si imi amintesc. Cred ca atunci mi-a trecut si frica de caini.

Mai cred ca sunt prea multi caini. Sunt o problema a naibii de serioasa. Trebuie rezolvata...nu-mi dau cu parearea asupra metodelor( stransi, spus bancuri pana mor de ras, ecurentati etc)
Am in curte un caine cu 3 picioare..ceva maidanez.. o frumusete... sta in curte, mai latra... dar e asa simpatic...cum nu se uita la tine cand faci focul si pui carnita pe gratar...ci doar atunci cand e gata :D

zi faina domnilor!

si lualea-ar dreq de pisici ca urat fac tufacioasele alea :)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 02 Feb 2011, 10:16

"Mor cu tine de gat, mor cu tine de gat"...zicea cainele si a sarit pe ovidiu...Si asa fu :) Tare de tot intamplarea :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 02 Feb 2011, 10:41

bravo bre ovidiule !!!!

da cum de nu ai fost tu fatalist, sa accepti cu seninatate ca te gatuie lupu ... pardon ... cainele ?

cred ca ai avut o clarviziune cu salaii care o sa-i prinzi in viitor, si ai zis : nu !!!! asa nu se poate !!!!! tre sa mai traiesc nitel !!!

si te-ai defatalizat instantaneu, ai devenit proactiv, si ai sugrumat bietul animal pufos, care te mangaia gingash cu caninu pe jugulara :twisted: :twisted: :twisted:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 02 Feb 2011, 10:48

Eu cred ca de acolo i se trage treaba cu prinsu' salailor :shock: Asa cum i-a "dat" la gatu' animalului..... le da si salailor, drill de 10 min.... din care 5 min drill plin de emotii apoi ultimele 5 rezervate ptr poze ...
Bravo bre' :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Feb 2011, 20:10

io de doua ori am avut de-a face asa mai serios cu caini agresivi.
Prima data m-a muscat Muky, cainele vecinului. El vroia sa intre in curtea vecinului, io vroiam sa ies. Cum am deschis poarta cum m-o compostat :lol: s-o fi speriat de mine, ca doar am fost prieteni pana atunci
A doua oara aveam 16-17 ani si cum mi-s taran am dus caii bunicului la pasune. Acolo era un cioban care avea ceva cu mine (legat de niste porci pe care i-am calarit cu caii, si din cauza fetei lui :wink: ) Cand am trecut calare pe langa stana, mi s-o parut cam dubios cum ma privea si cum mi-a raspuns la salut. Drumu de intoarcere era tot prin fata stanii si ma gandeam cu groaza la haita aia de ciobanesti care ma asteptau. In seara aia caii au plecat liberi la pascut fara a mai fi impiedicati. Am luat piedicile (pt cine nu stie is niste zale facute din fier, destul de grele care se pun pe picioarele cailor) si le-am legat de capestre.
Cand m-am apropiat de stana or venit cainii, cam 6-7 ciobanesti din aia cat vitelu . Si acum is convins ca or fost trimisi sa ma atace... Cand i-am vazut fugind inspre mine am fugit si io spre iei cu lanturile de la capestre rasucite dupa mana si capestrele cu piedicile la un metru jumate distanta. Si am inceput sa dau dupa caini ca nebunu.
La cateva minute, care pt mine or fost ore cainii au inceput sa dea inapoi si sa fuga spre stana cu dementu pe urmele lor. De abia atunci o aparut si ciobanu. Alt scandal cu el, pt ca rezultatu a fost un caine cu ochiu compromis definitiv si doi-trei cu probleme de locomotie. Fugeau in trei picioare si mai cas decat de obicei Dar pana atunci nu as fi crezut ca o haita de caini poate ataca cu atata indarjire. Io dadeam in unu si altu sarea spre mine.
Cainii vagabonzi sunt o problema, care din pacate nu poate fi rezolvata cu "flori" Si decat sa isi petreaca restul vietii chinuiti in niste custi mai bine eutanasiati. Ideal ar fi sa se gaseasca un stapan pt fiecare caine vagabond. Dar in societatea in care traim, in care multi se gandesc cu groaza ce o sa puna pe masa ziua sau luna urmatoare, ingrijirea cainilor e o povara prea mare...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 16 Feb 2011, 14:12

Celor doritori de sange, va propun o metoda relativ blanda de eutanasiere
Indopati cainii cu ciocolata, va fii ca si cum ar muri in timpul orgasmului!

Teobromină
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Teobromină

Structura
alte denumiri 3,7 dimetilxantină
santheose
formula chimică C7H8N4O2
nr. CAS 83-67-0
aspect pulbere amară
Proprietăți
masa molară 180,16 g·mol−1
stare de agregare solid
punct de topire 357 °C
punct de fierbere
presiune vapori
valoarea pH 9,9
solubilitate slabă în apă rece
Indicații de protecție

Dăunător
R: 22-40
S: 22-36/37
Acest cadru: vizualizare • discuție • modificare
Teobromina este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao (în proportie de 1,5-3%), de cafea și în frunzele de ceai. Numele provine din limba greacă (theos = zeu; broma = hrană). Ea este ca și cofeina o substanță organică un alcaloid care face parte din grupa metilxantinelor, având ca și cofeina un efect excitant al sistemului nervos. Teobromina este o substanta cristalină, cu gust amar. Teobromina este otrăvitoare pentru câini, chiar în cantități foarte mici, se aceea nu este indicat să li se dea acestora produse care conțin cafea sau cacao (de exemplu ciocolată).
În plante alcaloidul se găsește în cantități reduse, din care cauză în natură nu apare, prin supradozare, pericolul unei intoxicații. Dozele mari peste > 100 g cacao pulbere, au creat un puls ridicat, tremurături a ochilor, dureri de cap, la persoanele testate. În cazurile cronice, când supradozările au durat o perioadă mai lungă de yece zile (1,5 g / zi), au apărut tremurături și accese de transprație, pe lângă durerile de cap. La animale dozele toxice sunt mult mai reduse ca la om. O studie din SUA a constatat că la femeile gravide care au consumat ciocolată a scăzut procentul de pre eclampsie. Se consideră că doza toxică de teobromină la om este de 280 mg/kg greutate corporală, pe când la pisică este de 200 mg/kg, iar la câine de 300 mg/kg, o jumătate de tabletă de ciocolată omoară un câine. Alcaloidul este folosit în medicină ca și calmant al tusei, înlocuind treptat codeina.

Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Teobromin%C4%83

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 16 Feb 2011, 14:19

hai ca mi-ai rezolvat problema, andrei :)

chiar nu stiam ce sa le dau :)

Scrie răspuns