Arme de autoaparare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Arme de autoaparare
Am vazut ca in ultima vreme apar tot mai des pe forum referiri la arme.
Va propun o discutie pe tema asta.
Va propun o discutie pe tema asta.
Ultima oară modificat 17 Apr 2008, 19:38 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
Sunt total adeptul armelor dar cu o singura conditie:folosite numai pt autoaparare.Dar beleaua e ca de multe ori nu se intampla asta(vezi america unde achizitionarea unei arme se face atat de usor incat azi au o mare problema pe tema asta).Intradevar si eu m-am gandit la un pistol cu bile ceva acolo macar sa se sperie dar nush ce sa zic.De multe ori trebuie puse in balanta partile pozitive si cele negative.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
Armele letale la purtator
Frati pescari, ganditi va ca s ar intampla daca s ar da liber la portul de arma letala.
Fara sa fiu uricios sau rautacios, adica voi fi ingaduitor, ganditi va la "taranii"(la comportament ma refer)care ar pune mana pe asa ceva...
Problema e ca iti trebuie multa minte pe langa o educatie solida(de acasa
) si instructaj de catre organele abilitate pentru a o folosi, pardon, pentru a o lua cu tine "la purtator".
Ganditi va ca tuciurii de care citeam discutandu se mai sus s ar inarma si ei cu asa ceva. Sunt oameni care "nu stiu multe", dovada si faptul ca braconeaza in draci, in vazul lumii, etc.
Acesti tuciurii ii vedem incaierandu se cu sabii, Kalajnikov,etc in viata de zi cu zi pe la stiri, intre ei sau cu altii. Asta acum ca nu e voie cu arma letala. Daca s ar da liber...sa ne fereasca Dumnezeu, probabil ca ar fi in stare sa si ia blindate sau sa coboare din TAB pe balta.
Ar trebui o reglementare foarte stricta ceva de genul:
Persoanele cu "dosar" sa nu aiba voie sub nici o forma.
Pe langa examenul psihologic riguros si niste "recomandari" de la persoanele care te cunosc direct si care ai intrat/intra in contact cu tine zi de zi(sa fie stabilit un nr de persoane) ca esti om integru, ca ai folosi acea arma in imprejurari limita.
Examenul psihologic nu mi se pare indeajuns. In felul asta s ar decanta si mai mult nenorocirile.
Asta a fost o parere si o propunere.
Fara sa fiu uricios sau rautacios, adica voi fi ingaduitor, ganditi va la "taranii"(la comportament ma refer)care ar pune mana pe asa ceva...
Problema e ca iti trebuie multa minte pe langa o educatie solida(de acasa

Ganditi va ca tuciurii de care citeam discutandu se mai sus s ar inarma si ei cu asa ceva. Sunt oameni care "nu stiu multe", dovada si faptul ca braconeaza in draci, in vazul lumii, etc.
Acesti tuciurii ii vedem incaierandu se cu sabii, Kalajnikov,etc in viata de zi cu zi pe la stiri, intre ei sau cu altii. Asta acum ca nu e voie cu arma letala. Daca s ar da liber...sa ne fereasca Dumnezeu, probabil ca ar fi in stare sa si ia blindate sau sa coboare din TAB pe balta.
Ar trebui o reglementare foarte stricta ceva de genul:
Persoanele cu "dosar" sa nu aiba voie sub nici o forma.
Pe langa examenul psihologic riguros si niste "recomandari" de la persoanele care te cunosc direct si care ai intrat/intra in contact cu tine zi de zi(sa fie stabilit un nr de persoane) ca esti om integru, ca ai folosi acea arma in imprejurari limita.
Examenul psihologic nu mi se pare indeajuns. In felul asta s ar decanta si mai mult nenorocirile.
Asta a fost o parere si o propunere.
Dar daca braconierul se afla mana in mana cu omul legii, probabil de aici si tergiversarea discutiilor acolo sus cu privire la "daca DA sau daca NU"
Putem sa ne adunam cati vreti voi si sa strangem oricate semnaturi, ca eu nu cred ca vor avea vreun rezultat.
In Romanica noastra drepturile se acorda de la revolutie incoace numai prin greve, violente si alte probleme:ba sistemul sanitar, ba invatamantul, ba Dacia si lista poate continua.
Inseamna ca cei de sus ce ne guverneaza nu sunt oameni civilizati, sunt needucati(de masa tasu si societate in general), iar intre zece draci de egzamplu daca esti alb inseamna ca nu esti normal.
problemele tarii noastre sunt multe tare, dar cu care sa purcedem la rezolvare?

Putem sa ne adunam cati vreti voi si sa strangem oricate semnaturi, ca eu nu cred ca vor avea vreun rezultat.
In Romanica noastra drepturile se acorda de la revolutie incoace numai prin greve, violente si alte probleme:ba sistemul sanitar, ba invatamantul, ba Dacia si lista poate continua.
Inseamna ca cei de sus ce ne guverneaza nu sunt oameni civilizati, sunt needucati(de masa tasu si societate in general), iar intre zece draci de egzamplu daca esti alb inseamna ca nu esti normal.

problemele tarii noastre sunt multe tare, dar cu care sa purcedem la rezolvare?
Stiu dar eu faceam referire la un mesaj postat pe aici pe forum de ceva vreme de catre un tovaras care ruga sa semnam o lista cu privire la portul armelor letale.Tavi scrie:Nu ma gandeam la o lista de semnaturi. Doar o discutie pe tema data.
Si sprayurile lacrimogene sunt bune pentru autoaparare, cu conditia sa l nimereasca pe subiect.
Cu mult timp in urma am simtit pe pielea mea ce insemna un lacrimogen, cand un prieten a dat intr o camera in care eram adunati mai multi 2 fasuri. si mentionez ca doar un pic am inspirat si nu ti mai trebuie nimic.
Era un Silion NATO parca.
Dar daca sunt mai multi nemernici.....atunci se complica treaba tare.
si asa sunt multi (nu pot sa le dau un apelativ) care au arme de autoaparare si le folosesc pt intimidarea altora sau chiar trag cu ele. daca s-ar legaliza portul armelor ar fi dezstru cu mentalitatea unora dintre noi.
nu stiu cati ati avut un pistol in fata, dar sincer nu-mi doresc sa fiti amenintati cu asa ceva nici macar in gluma, dar de unu ca-i suparat ca prinzi mai mult peste cas el pe balta?
sau braconierii s-ar mai teme de cineva?
ar fi in echipa cu un lunetist si pana scot plasele ar fi protejati de "big gunneru" din salcia aia mare de pe malul apei.
nu stiu cati ati avut un pistol in fata, dar sincer nu-mi doresc sa fiti amenintati cu asa ceva nici macar in gluma, dar de unu ca-i suparat ca prinzi mai mult peste cas el pe balta?
ar fi in echipa cu un lunetist si pana scot plasele ar fi protejati de "big gunneru" din salcia aia mare de pe malul apei.
-
- veteran
Deh mai Luci, in cazul asta ar trebui poate sa dezvolti si tu o tehnologie "stealth" ca sa fii mai putin vizibil pentru lunetisti! Inspira-te din Predator 1, sa vezi soparla aia umanoida cum lua forma frunzelor si culoarea cerului!luci_t scrie:si asa sunt multi (nu pot sa le dau un apelativ) care au arme de autoaparare si le folosesc pt intimidarea altora sau chiar trag cu ele. daca s-ar legaliza portul armelor ar fi dezstru cu mentalitatea unora dintre noi.

Poll-ul trebuie cosmetizat un pic. Ce se intampla daca bifam optziunea 1?
Revenind la subiect, cred ca a avea arma / permis in Romania e o problema extrem de delicata. Conceptul de autoaparare nu e suficient de bine definit, interpretat si aplicat.
Iar daca ma uit la fauna majoritara, nu-s convins ca acestia isi vor tzine pistolul in sertarul noptierei.
Revenind la subiect, cred ca a avea arma / permis in Romania e o problema extrem de delicata. Conceptul de autoaparare nu e suficient de bine definit, interpretat si aplicat.
Iar daca ma uit la fauna majoritara, nu-s convins ca acestia isi vor tzine pistolul in sertarul noptierei.