Arme de autoaparare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
cand am spus inarmati nu m'amreferit cu arme de foc... ei sunt mai mult cu obiectele contondente si bine ascutiteAdi_ scrie:ionut, daca-s 10 inarmati degeaba ai tu arma de foc

-
- veteran
am vazut in mamaia in club gossip cand au iesit in strada si au inceput sa traga ca disperatii.... numai imi trebuie sa vad a 2-a oara, dar... la nevoie...Tavi scrie:Ionut, incearca sa-ti imaginezi batalia aia daca respectivii aveau arme de foc in loc de sabii si topoare.
Cumparate legal pentru autoaparare, binenteles.

E aici e marea buba. Pana te hotarasti tu sa folosesti de-adevaratelea arma, iei scurt cinci gloante in cap de la omul rau care nu are nici o problema in a o folosi, posibil sa mai fie si victime colaterale.Ionut the carp scrie: ...sunt adeptul armelor dar nu cred ca voi folosi una decat in cazuri extreme... plus ca potrivit legislatiei care e bagata in ceata si vai mama ei, dai socoteala de'ti vine acru... tu care te aperi in casa ta...
Daca tie iti permite legea sa ai arma, fii sigur ca celalalt va avea si el o arma, chiar mai buna ca a ta si va fi mai dispus ca tine sa o foloseasca mai ales daca stie ca esti inarmat. De aici nu poate iesi nimic bun.
Uita-te la ce s-a ajuns in SUA, unde se impusca elevii prin licee.
De-aia e mai bine sa nu aveti nici unul arme de foc.
Varianta cu testele psihologice e evident ca nu tine.
-
- veteran
si evident uitam ca traim in Romania... asa ca mai bine evitam... trebuie evitate... am lucrat ceva si la rapiditate si ma gandeam sa ma inscriu la clubul dinamo la tir...(desi sunt stelist)
acum nu poti sti pe ce "picior" te prinde si ti'o da de nu te vezi, cu tot antrenamentul si toata stiinta si toata tehnica ta
(scuze ptr atatia "si"
) ... cel mai bine e sa eviti
parerea mea...

-
- veteran
Daca punem problema in termeni de educatie, deja avem mult prea multe arme.
La americani e mult mai complexa povestea cu armele: ei au cateva clisee sa le zicem in care cred destul de tare, sau cel putin le promoveaza la greu.
se apara singuri (cu arma in mana) - vezi afisele cu "private property trespassers will be shot" - chestie pe care vad ca ne straduim s-o importam si noi desi evident nu ne trebuie dar dintr-o data simtim nevoia sa ne aparam.
drept pentru care a avea arma e un drept fundamental pentru ei, multi nu concep sa nu aiba.
au o istorie incarcata de cuceriri de teritorii si exterminarea populatiilor indigene - tot cu arme
cowboyul - legenda americana, e un strasnic manuitor de arma prin definitie, desi nu folosea arme sa mane vacile din titulatura, el de fapt pusca indieni de zor.
Acu de ceva vreme si-au asumat rolul de jandarm mondial, ca tot au arme si armata puternica, nu?
Daca mai pui la socoteala eroul american promovat de filmele de actiune gen Rambo obtii o imagine romantata a americanului care trebuie musai sa-si apera bucata de teren sau zacamantul de petrol irakian cu arma in mana. De cine sa si-o apere? Tot timpul se gasesc amenintari: englezii, indienii(pe astia chiar i-au ras), nemtii, japonezii, rusii, comunistii, vietnamezii, fundamentalistii islamici, cubanezii, extraterestrii, etc Astia din urma cica-s rai de tot.
Important e sa le fie frica de ceva, deci trebuie sa se apere, deci le trebuie arme, deci industria merge.
Acum ca in harababura asta se mai pusca unii in draci pe strada sau se trag rafale de mitraliera prin scoli sau gaseste ala micu arma lu tata-so si se joaca cu ea nu conteaza, important e ca americanu sa se simta protejat ca are arma.
Ar mai fi un argument, unii zic ca cu cat ai arma mai lunga...
Pana la urma purtarea unei arme e dovada suprema de barbatie, nu?
Nu stiu daca am zis, sunt total impotriva armelor.

La americani e mult mai complexa povestea cu armele: ei au cateva clisee sa le zicem in care cred destul de tare, sau cel putin le promoveaza la greu.
se apara singuri (cu arma in mana) - vezi afisele cu "private property trespassers will be shot" - chestie pe care vad ca ne straduim s-o importam si noi desi evident nu ne trebuie dar dintr-o data simtim nevoia sa ne aparam.
drept pentru care a avea arma e un drept fundamental pentru ei, multi nu concep sa nu aiba.
au o istorie incarcata de cuceriri de teritorii si exterminarea populatiilor indigene - tot cu arme
cowboyul - legenda americana, e un strasnic manuitor de arma prin definitie, desi nu folosea arme sa mane vacile din titulatura, el de fapt pusca indieni de zor.
Acu de ceva vreme si-au asumat rolul de jandarm mondial, ca tot au arme si armata puternica, nu?
Daca mai pui la socoteala eroul american promovat de filmele de actiune gen Rambo obtii o imagine romantata a americanului care trebuie musai sa-si apera bucata de teren sau zacamantul de petrol irakian cu arma in mana. De cine sa si-o apere? Tot timpul se gasesc amenintari: englezii, indienii(pe astia chiar i-au ras), nemtii, japonezii, rusii, comunistii, vietnamezii, fundamentalistii islamici, cubanezii, extraterestrii, etc Astia din urma cica-s rai de tot.
Important e sa le fie frica de ceva, deci trebuie sa se apere, deci le trebuie arme, deci industria merge.
Acum ca in harababura asta se mai pusca unii in draci pe strada sau se trag rafale de mitraliera prin scoli sau gaseste ala micu arma lu tata-so si se joaca cu ea nu conteaza, important e ca americanu sa se simta protejat ca are arma.
Ar mai fi un argument, unii zic ca cu cat ai arma mai lunga...
Pana la urma purtarea unei arme e dovada suprema de barbatie, nu?
Nu stiu daca am zis, sunt total impotriva armelor.