xxxxxxx: usile sunt MDF, nu'i asa Gigi?!! hdf-ul este altceva.
See Translation
14 hours ago · Like
Gheorghe Semlecan: Nu,am zis bine..MDF-fibra de densitate medie,este de fapt pal-ul.Care este de fapt ,o placa formata din aglomerari din span de lemn unit printr-un liant,presat, si care are doua fete din melamina subtire.HDF-fibra de inalta densitate,aceeasi reteta cu diferenta ca ,granulatia din interior este mult,mult mai fina si adezivul care o tine,logic ca este mai mult.Astfel,placa de HDF ,este mai grea decit cea de MDF(PAL),dar are si o rezistenta mecanica mai mare.In general finisajele aplicate pe ea sint mai de calitate si pot fi, folii plastifiate aplicate pe masini speciale,sau vopsita in culori lucioase.Tot pe utilaje profesionale.Producatorii ofera si modele cu frezari rustice sau aspect mai modern.Dar si pretul este mai mare.Daca la pal preturile sint de 6-10 euro pe mp,la hdf(ma refer la elemente gata facute cu muchiile finisate,nu la placi inregi,brute)pretul este de 55-70 euro sau poate chiar mai mult la unii producatori.
See Translation
8 hours ago · Like
xxxxxxxx: Gigi,
PAL-ul este ceva, MDF-ul altceva (adica exact descrierea ta de mai sus), iar HDF-ul altceva.
Sunt trei lucruri diferite. Crede-ma.
See Translation
5 hours ago via mobile · Like
Gheorghe Semlecan Poate,nu zic.Eu asa le stiu.