Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Arena, singurul topic de polemici.

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2013, 14:17

No bun,Tavi si-o revenit...uffffmi-era teama sa nu-l vedem cu bubitze..o intors-o iel ca la Ploiesti,da' e tipic voinescian.. :lol:

Andrei..vb,pe privat de lanseta..
Cat despre asta..
dupa ce iti trece mandria de a fi cel mai tare , cel mai mare de pe forumurile de pescuit :D
Te rog sa imi arati unde am sustinut eu asa ceva...
Intodeauna am zis ca am mereu de invatat,ca sant incepator in toate...
Asa ca,atributul de ''balena''iexista in ce ma priveste ,doar in imaginatia multpreafecunda :lol: a domniei tale...ia un antibaby ,ca 'nasti' s.f.-uri.. :lol: :lol:

Tavi....
Am spus ca nu te mai contrazic, nu am spus ca nu mai fac mist...pardon, ca nu mai vorbesc cu tine.
Daca tzin bine minte,o fo' o perioada cand ierai tare scump la mistou-ri,lucru firesc ,in perioada respectiva se stringeau birurile catre asociatii.. :lol: Doamne ce cuminte erai...ba faceai si propuneri pentru noua formula a sit-ului...ziceai ceva ca ari kanpurile degeaba.. :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Sep 2013, 14:35

Asa e Gigi, nu faceam mistouri pentru ca se strangeau biruri la asociatii. :shock:
:crazy1:
Vezi, nu te contrazic...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Sep 2013, 14:54

Analfabetismul funcţional se referă la situaţia în care o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înţelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reuşita unei acţiuni sau în performanţă. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conţinutul de idei nu e înţeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial. Fenomenul trebuie judecat în raport cu tipurile de acţiuni pentru care a fost redactat un text sau altul: poţi fi performant în utilizarea unui text care te ghidează pe şosea sau pe internet şi poţi fi în acelaşi timp analfabet funcţional în înţelegerea şi utilizarea unui text cu un conţinut ştiinţific – e, de exemplu, cazul multor jurnalişti care prezintă deformat rezultatele unor sondaje sau spusele experţilor intervievaţi.

Cauzele se află în parcursul nostru educaţional. Programele şcolare sunt astfel concepute şi puse în practică, încât îi familiarizează – auditiv şi grafic – pe elevi / studenţi cu un număr de cuvinte şi structuri lingvistice, fără însă a-i obişnui să-şi pună sistematic întrebări şi să caute sistematic răspunsuri mai extinse în legătură cu substanţa lor, cu sensurile lor multiple, cu deosebirile de nuanţă, cu situaţiile reale în care se aplică sau în care nu se pot aplica. Toţi am trecut prin această experienţă: după ce ai vizualizat sau ai auzit de câteva zeci sau sute de ori un cuvânt şi, eventual, după ce ai obţinut şi o explicaţie succintă, in genul DEX, în legătură cu sensul lui, ajungi să crezi, de bună credinţă fiind, că îl ştii. Se adaugă apoi o practică uzuală în şcolile noastre: profesorii ‚buni’ îţi dau voie, ba chiar te încurajează, ‚să spui cu cuvintele tale’ tot ceea ce citeşti sau auzi – e un fel de probă supremă că nu ‚toceşti’. Rezultatul este acela că elevii / studenţii se obişnuiesc să traducă orice informaţie nouă în termenii cunoscuţi, ceea ce echivalează în foarte multe cazuri cu deformarea noului, ori chiar cu respingerea noului care nu intră în cadrele proprii, lingvistice şi de gândire – iar dacă observăm că foarte mulţi dintre semenii noştri nu reuşesc să asculte şi să înţeleagă ce spune celălalt, ori că sunt incapabili să accepte o opinie diferită de a lor, oricâte argumente şi probe li s-ar aduce, gasim aici o explicaţie extrem de pertinentă!
Sursa: http://elisabetastanciulescu.ro/2010/02 ... unctional/
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2013, 15:47

Mno ,saracu'Tavi...dupa ce so abtinut o zi,acum isi face o autoanaliza publica...no bine Tavi draga,nu trebe sa disperi,cu timpul poate mai reduci din analfabetismul asta...Cred ca ai sperantze...ultima oara,te-ai prins destul de repede -dupa fo' juma de ora,pisiku meu ala tarcat,reactioneaza cam dupa fo 40de minute-de ce am trecut cu rosu ''muska13'' :lol: :lol: :lol: :lol:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2013, 15:49

Tavi scrie:Asa e Gigi, nu faceam mistouri pentru ca se strangeau biruri la asociatii. :shock:
:crazy1:
Vezi, nu te contrazic...

Ho,ca iar te faci ca nu pricepi...nici macar nu dadeai vreun semn ca existi..ce misto-uri...cind si cind cite un post laconic si pasager..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2013, 15:59

MuskMd scrie::lol: :lol: :lol: tare . dar am o nedumerire ? tu te uiti ca la poze? ca subtitrarea la filmulet parca a fost facuta de tine :twisted: :lol: :lol:

Si nu am auzit sa fi dublat Irina Nistor chestia asta :lol:

Gigel daca te pasioneaza chestiile distractive cu pescuit la musca da-mi voie sa iti recomand o carte excelenta ( fara caterinca) :

Imagine

Si ia zi , nu vinzi Scierra aia ? :lol:

Dom injiner,am si io-'ntrebare cari ma tot framanta...nush daca o sa dorm la noapte,off,asa ma apasa in chept..
Este vreun film-carte- in care sa fie mistocariti castingari sau spiningari??
Sau se aplica numai la fly-ieri?? :lol: :lol:

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Sep 2013, 16:01

Nu stiu de film nu m-a interesat . Cum sa ma intereseze filmul cand realitatea ma satisface pe deplin :twisted:

Uiti ca autoironia e o virtute .... daca ai citi cartea poate ai fi mai intelept ...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 05 Sep 2013, 16:27

pikeman scrie: vine iarna, imi fac incalzirea, stai oleac, mi-ati faramat jocu-cu bibanu, natia voastra de muzcari (de fund) 8)
:( :? :x :cry: :cry: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :idea: :mrgreen:

Plutesc bumbii de la tastatura-n lacrimi ...sincere :D ...fara crocodili sau gigei :P :P ...De emotie , fiindca "m-ai lovit sub pretext :wink: " , o dedicatie : pt un "talisman " :mrgreen: ....de la Talismani, prin biban :

http://www.youtube.com/watch?v=H9ososgMhwk

Nu ma pot stapani....pt tine....fara numar...da' vezi cu ce avatar seamana klingonianul de la tobe :wink: :wink: :wink: :

http://www.youtube.com/watch?v=fyjRknOrqPI

Fii cuminte si pe mai departe, ca-ti aduc jucarii si turta dulce :wink: ...sa nu-mi ceri voblere de la gigel, ca put ca naiba a acetona ... :roll: :roll:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 05 Sep 2013, 16:42

rine scrie: merit sa-mi dau o bere :roll:
mersi biba!
m-ai crescut in ochii mei :!:
ma duc ,sa-mi torn :lol: :lol:
Sa nu te duci ...esti inca tanar ...si profesor :wink: ....Ca te lepezi de mine ca de Satana , asta e... :oops: :oops: :oops: ....Da' poate vreodata o sa meriti SA-TI dau o bere ... :D :D :D ...Si-atunci o sa torn eu (nu ca gigel, cu raportatul :!: )...tu sa spui doar cum vrei : fara spuma multa, sau cu spume ca gigel cand ...cand...cand ...Ca la gigel sunt multe cand face spume :mrgreen:

ps: revin la "punct " ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2013, 18:05

Ce dreaq,iar so spart gardu' la casa de nebuni??

.

Scrie răspuns