nu ma "lepad" dar stai sa-ti spun ce am patit din cauza unor vorbe d'a-tale...
noh..mi-a luat mama cu mare drag ,un steag d'ala verde..mare..numai bun de fluturat..
si o vazut ca nu mai umblu cu iel. ..dupa ce m-a chelfanit ,i-am zis tat:
cum m-o dat aia de la nouadreptapunctro ( stiu ;atentie la ,bravo) pe banca de rezerve, ca nu-s roman adevarat.
ca n-am "radacini arhaice ,romanesti si verificabile".adica un fel de "mana a doua"
amu ,de frica lu' mama, umblu sa-mi caut martori..si ajung prin maramu'..pe vale izei ,pe la pocaitii din negresti...romani adevarati.
zic io la aia ce si cum, se uita unu'la altu' tati la mini..si zic ca am mult haz si sa ma duc sa-mi caut radacini pe la sapanta..la cimitir..dar la cimitir aflu ca si acolo in zona aia ,au fost diverse natii ,ca puteri,de-a lungul timpului.clar ma luau in ras.
in disperarea mea , sa dovedesc ca-s mai roman ca multi romani..mai umblu prin tara si..
aud io ca cica prin moldova pot sa-mi gasesc oameni dispusi sa-mi dea declaratii ,ce-mi trebuie..
cum ca am trait printre ei..etc. ce sa mai;numai sa dovedesc ca-s roman de prima' adica adevarat.
ma duc cu declaratiile la nouadreaptapunctro(stiu;atentie la jonny)si zic aia ca d'astia cu nume arhaice , gen Sandina, is moloveni galbeni.zic io:romani adevarati,vechi!ei..nu!ca ar fi..ceangai. adica un fel de unguri. da nu's unguri adevarati.
pai,zic io: daca au trait printre romani sunt unguri adevarati.
si io stiu ( de la cineva ) ca daca traiesti ca roman ,printre unguri ,esti roman adevarat.
adica cumva ,si eu sunt roman adevarat.este?
nu!zice nenea ala. nu! numai romani nativi. curati!
de unde frate? cred ca d'aia si e organizatia aia asa mica.
dar mama are dreptate:sa nu mai caut ceea ce am! am tot ,in ce consta a fi roman. in faptul ca toti,suntem un amestec de sange.
dar asta nu ne impiedica sa fim nationalisti!si sa iubim neamul si tara asta.
cred ca mama-i buna de lider la (stiu;atentie la jonnybravo) mai ales ca numele ei de fata este arhaic si romanesc. se numea hoffman.
dar m-a crescut ,ca sa fiu ,roman adevarat!
merit berea?