Animalul suprem - Omul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Animalul suprem - Omul

Mesaj de Adi G » 29 Iul 2013, 21:23

mah... hai sa va pun o intrebare mai.... filozofica asa.... :lol: :lol: :lol:
deci.... daca nu ieste bine sa mancam animale, atunci de ce sunt facute din carne??? :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 29 Iul 2013, 22:25

rine scrie:
geppetto scrie:Bun.

Problema e atat de simpla ca trebuie sa fii un cretin sa militezi pentru drepturile animalelor daunatoare.

ce ai vrut sa spui cu asta ?
in rest ,intresant punct de vedere.
mai putin treaba cu circul si cu zoo. merge pe la gradinita ca aia-i segmentul de interes al respectivelor institutii.
bun si punctul 6.4
cum ai aflat ? :lol:
Acuma că mă gândesc ceva mai bine cretinismul și prostia nu sunt unul si același lucru.
În fapt un animal nu poate avea drepturi, e un pic cam ridicol, dar la cât tot auzi de "drepturile animalelor" câteodata incepi să vorbești de ele.
Mă refeream la animalele dăunatoare non-umane, ca să nu fiu ințeles greșit :wink: .

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 29 Iul 2013, 23:54

@LOL (nu pot reproduce o-ul ala... :mrgreen: ): Imaginile alea din punctul meu de vedere sunt toate la fel de usor de suportat; foarte usor; sunt animale care se hranesc. Pentru animale placerea de a ucide este instinctuala; e problema noastra daca intelegem sau nu aceste instincte. In primul rand, instinctul ucigas poate fi subordonat instinctelor fundamentale: de conservare, de hranire, de reproducere. Toate animalele alea pe care le-ai pus tu in poze, ucid pentru mancare. Si nu strict alea pozate, ci in intregime speciile reprezentate de ele, in totalitate. Asta e instinct.
In al dolea rand suportul pentru actul ucigas in sine e reprezentat de sistemul motivational; sistemul care ne apropie sau ne indeparteaza de o actiune, in functie de cum "ne gaghila": placut sau neplacut. Din nou, mecanismul asta e ancestral, nu are nimic de-a face cu ratiunea; in sensul ca exista si in lipsa ei. Ratiunea doar il poate modula. Si ucigasii umani in marea lor majoritate sunt instinctuali; altfel nu s-ar putea explica crime cu autor, mobil si orice alte circumstante evidente. Ucigasii cerebrali sunt poate altceva, premeditarea tine de ratiune dar mobilul intim este de cele mai multe ori instinctual, fiind si el subordonat unor functii primare (hranire, sex/reproducere, conservare, dominatie).
Asa ca: NU EXISTA ANIMAL SADIC!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 30 Iul 2013, 07:43

E și ăsta un punct de vedere.

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 30 Iul 2013, 10:28

Ba da,omul,este un animal sadic. :(
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Iul 2013, 10:54

DEM scrie:Ba da,omul,este un animal sadic. :(
Eh, remarca asta a venit aproape de la sine. Cu doua remarci:
- nu omul e sadic (tu esti? eu sigur nu-s); unii oameni sunt sadici; deci daca nu e caracteristica a speciei, cartile zic ca nu e instinct.
- si nu animalul din genul "homo" e sadic; chestia aia ... diferenta specifica, la care-i zicem "sapiens" din pacate vine la pachet cu derapaje din astea morbide :wallbash:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Iul 2013, 16:40

fara a fi un habotnic si un inversunat iubitor de animale...eu nu sunt de acord cu circumstantele pe care incerci sa le faci sa apara atenuante @ geppeto.
sunt popoare care au depasit demult frica de foame . popoare , culmea ,numeroase. astea nu au nici o circumstanta atenuanta cand consuma NUMAI aripioare de rechin, cand colecteaza NUMAI fierea de la urs..etc. sau japo cu delfinii. astia au depasit de mult frica de foamete.drept dovada numarul lor, dezvoltarea si pretul care sunt dispusi sa-l plateasca. uite indienii..multi, foarte multi da-n majoritate vegetarieni. astia au gasit o alternativa. stau binisor si cu dezvoltarea
filme de genul celui popularizat de Modigliani, poate infrana o alta latura a oamenilor pomenita; lacomia.
daca n-am fi asa lacomi poate nu ar exista filme si realitati de genul asta.poate n-ar fi necesar ca-n urma "maririi productiei" sa apara atata suferinta
poate nu am mai separa animalele in cele folositoare( care se mananca sau le belesti) si cele daunatoare( care nu se mananca)
o mentalitate ... :oops:
pentru dezvoltare umanitatii sunt mult mai daunatoare..hai c-o dau iar in rasism :lol: :lol: :lol:
dar tocmai aia de se-npuiaza fara cap sunt ce-i mai intoleranti fata de animale si mai cruzi in mod gratuit.
sa nu-mi spuneti ca faci 15 copii fara sa-i poti sustine, din instinct. ca-ti lasi lat ,din bataie, calul care nu poate sa traga fiindca n-are ham ci o zgarda, pentru ca trebuie sa-ti salvezi viata si sa ajungi mai repede la carciuma( aici trebuie sa intervina "dreptul animalelor"). care ati umblat prin Delta..cum vi sa parut povestea cu caii de la Letea? :x
cainii sunt concurenti la hrana noastra si singurul serviciu pe care pot sa ni-l aduca e pielea lor. :(
haide mai nene..mai sunte-ti :x

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 30 Iul 2013, 17:35

Rine , mersi !

Care-a putut intelege ceva din filmul ala ..... a-nteles-o , si cu asta basta ! Fara insistente , fara explicatii . La a intelege un film ca ala , mesajul acestuia , nu presupune explicatii "ca la prosti" pe-un forum oarecare ( dpdv al realizatorilor )

Concret , ca sa "pledez" totusi in favoarea acelui mesaj disperat al filmului , ..... SUNTEM O RASA "DOMINANTA" DE KKT !
\
Decimam , distrugem , persiflam neghiob , tot ceea ce ne inconjpoara si practic ne confera MINIM existenta - ca specie - pe Terra .

...............................

Imi pare rau c-o spun , dar in acest forum se evoca "fariseic" ideea de C&R . Asta nu vine dintr-o moda de forum , ci ar trebui sa vina dintr-o convingere ! Unde-i acea convingere ? Acea convingere ce condamna suferinta fiintei cu care impartin aerul si apele ?
Sau p-acilea se practica C&R ..... ca sa dai bine-n fata lumii , fara sa ai un dram de habar asupra a ceea ce inseamna , a ceea ce determina aceasta conduita ?

................................

Mult prea multi au zeflemisit acest documentar ..... Au fugit de sine ? De oprobriul puiblic ? De .... una-alta , de dragul interventiei pe-un topic din care n-au inteles nimic ?

..................................

Cathc&Release-erilor , hai s-o luam altfel , poate va convine :

Vaca , porcu' , oaia , boul , ..... n-au solzi ! Ca atare hai sa le schingiuim , sa le facem sa sufere de la trairea pulsatorie din rumegatul nevinovat din iesle pana la a ne sta docili in hamburgherul de-l halim la iesirea din balta !

Nu-i asa ? C & R e valabil numa' la pesti , nu ?

.....................................

p.s. Sincer , imi pare rau de acele cinci minute pe care le-am "pierdut" postand acel link , al documentarului , pe acest forum . Puteam face ceva mai bun cu acele minute . Pana acum , pe bune , consider c-am pierdut vremea aducand link-ul in atentia multimii .
In afara de zeflemeli ambigue ( 98 % , iar cam 2 % , timorat si incalecat de "vox populi" abia s-a auzit p-aici ) ce alta concluzie sa trag ?

Aveti caine-n casa ? Infigeti-ii o andrea in gat ! Nu va va afecta cu nimic existenta pe Terra .........

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 30 Iul 2013, 18:43

Mă întreb atunci ce căutați voi aici printre:

Comercianți ai uneltelor de tortură:
http://www.rapitori.ro/forum/anunturi-v ... t-f11.html

Sadici care mănâncă peștii:
http://www.rapitori.ro/forum/astazi-ati ... t4068.html

Sadici care chinuie peștii degeaba:
http://www.rapitori.ro/forum/ce-am-elib ... t9179.html

Sadici in competiție:
http://www.rapitori.ro/forum/concursuri-f9.html

Sadici de munte:
http://www.rapitori.ro/forum/pescuit-fl ... ng-f5.html

Sadici in general:
http://www.rapitori.ro/forum/

Cât despre mine, mâine dimineață la ora 9 mă voi întoarce acasă cu aprox. 2 kg de cadavre ale unor viețuitoare denumite Gobius Cephalarges. Aceste organisme vor fi suferit o moarte lentă asfixiate într-o pungă de plastic după ce au fost capturate prin înfigerea unor obiecte ascuțite in cavitatea bucală. Uneori acestea trecându-le prin cap! De îndată ce vor ajunge cadavrele acestora acasă voi începe procedura de eviscerare si decapitare prin care doar aproximativ jumătate din cantitatea lor va ajunge în tigaie. După preparare, vor fi devorați împreună cu un sos preparat dintr-o altă ființă vie, de astă dată una imobilă și deci incă mai lipsită de apărare numită Allium Sativum. Poftă bună!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 30 Iul 2013, 19:01

A, am uitat de un clip pe care trebuie să-l vedeți.
Ilustrează in mod evident unicitatea speciei noastre in a chinui animale. Aceste primate care impart cu noi 98% din ADN cu siguranță acționează din instinct.

http://www.youtube.com/watch?v=kJNz_aLlsVE

Toate cele bune!

Scrie răspuns