Animalul suprem - Omul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Re: Animalul suprem - Omul

Mesaj de geppetto » 01 Aug 2013, 21:57

Fair enough, îmi cer atunci și eu scuze pentru ambiguitatea modului în care am discutat problemele.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Aug 2013, 16:28

tavistan scrie:@LOL (nu pot reproduce o-ul ala... :mrgreen: ): Imaginile alea din punctul meu de vedere sunt toate la fel de usor de suportat; foarte usor; sunt animale care se hranesc. Pentru animale placerea de a ucide este instinctuala; e problema noastra daca intelegem sau nu aceste instincte. In primul rand, instinctul ucigas poate fi subordonat instinctelor fundamentale: de conservare, de hranire, de reproducere. Toate animalele alea pe care le-ai pus tu in poze, ucid pentru mancare. Si nu strict alea pozate, ci in intregime speciile reprezentate de ele, in totalitate. Asta e instinct.
In al dolea rand suportul pentru actul ucigas in sine e reprezentat de sistemul motivational; sistemul care ne apropie sau ne indeparteaza de o actiune, in functie de cum "ne gaghila": placut sau neplacut. Din nou, mecanismul asta e ancestral, nu are nimic de-a face cu ratiunea; in sensul ca exista si in lipsa ei. Ratiunea doar il poate modula. Si ucigasii umani in marea lor majoritate sunt instinctuali; altfel nu s-ar putea explica crime cu autor, mobil si orice alte circumstante evidente. Ucigasii cerebrali sunt poate altceva, premeditarea tine de ratiune dar mobilul intim este de cele mai multe ori instinctual, fiind si el subordonat unor functii primare (hranire, sex/reproducere, conservare, dominatie).
Asa ca: NU EXISTA ANIMAL SADIC!
..tre tinut cont ca traim intr-o societate care s-a indepartat mult fata de cea ce eram acum cateva mii de ani.....si prin urmare ne aliniem la cerintele societatii actuale si felu in care gandim , marea majoritate .

Vorbind de instincte si functii primare ...
Scopu primordial al actului sexual ii reproducerea . Ii insotit de placere (atata vreme cat ii consimtit ) , altfel cine stie pe unde am fi acuma .
Mancatu la fel ii insotit de placere , desi scopu primar ii sa asigure energia necesara organismului ca sa poate continua in viata .
Ucisu , pentru mancare , ii insotit de placere . Si chiar pentru aparare , daca reusesti sa-ti omori un dusman mortal exista un fel de satisfactie care poate trece drept placere .

Chestia ii cand ramai doar cu placerea , alegi placerea .

Cand eram un pusti si dadeam iama prin carasi cu bete din trestie , am adus odata acasa vreo 20 , vii , si i-am bagat intr-un mic bazin de piatra , la bunici in curte . Dimineata ma trezesc si gasesc pisica noastra in plina vanatoare de carasi , statea ep margine si ii prindea cu ghearele , il scotea afara , il ducea in mijlocu curtii si-l lasa in iarba, se uita la ei un timp si se intorcea la bazin . Am iesit afara si mai erau 3 carasi in bazin , in iarba vreo 3-4 mai miscau , cativa morti cu urme de la gheare , unii pe jumatate mancati , si vreo 3 disparuti , mai mult ca sigur in burta pisicii , ca era umflata .
Am acoperit bazinu si o continuat acolo pe margine , privind la carasi printre scanduri . Pan la urma o plecat fara sa se intoarca la aia morti in iarba .
As zice ca odata satula , o continuat manata de placerea actului .

Primii pescari ai omenirii au facut-o pentru hrana , multi inca o fac , marea majoritate , noi astia "civilizati" si care avand toate cele necesare o facem de placere , ramanem doar cu placerea , mai bine spus o alegem, si santem atat de rafinati incat am scornit catch and release, cu scopu principal de a putea repeta aceasta placere .
Noi nu putem vorbi de respect fata de animale atat vreme cat simtim placere in timp ce un animal se zbate ca sa-si salveze viata la celalalt capat , si scuza ca nu simte durerea , sau o simte mult mai putin ca noi serveste la unii , insa sa fim seriosi....
La asta ne-o condus bunastarea si progresu :wink:

Tot ce conteaza ii cum accepti natura umana , si s-ar parea ca astia santem , cruzi , violenti , ucigasi , nu toti deodata si nu toti in aceasi masura , insa ii un fel de echilibru , si asa tre sa existe atata vreme cat ne uitam catre noi insine si nu vedem doar ce am dori , sau ce consideram ca-i bine in momentu ala , nu ne vedem doar partile frumoase .

Filmu ii un bullshit , scarbos chiar prin atitudine .

Exact cum o mentionat Gepetto , apeleaza la slabiciuni . As vrea sa vad si io un documental despre cum se omoara sobolanii , soarecii , gandacii de bucatarie sau tantarii , si aia is animale da societatea noastra "civilizata" nu socoteste o viata egala cu alta , fara discriminare cica ....

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 02 Aug 2013, 21:15

SF scrie: Filmu ii un bullshit , scarbos chiar prin atitudine .
"The rest is silence"
Shakespeare: Hamlet, actul V, scena II
:D :D :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Aug 2013, 15:19

AdarMarian scrie:
SF scrie: Filmu ii un bullshit , scarbos chiar prin atitudine .
"The rest is silence"
Shakespeare: Hamlet, actul V, scena II
:D :D :D
:lol: vinul alb si sec..chiar daca luam dicarbocalm sau ranitidina dupa .. bem ca-i barbatesc :lol: unul rosu, demidulce sau dulce nu cadreaza la masculi.ca-i atac la papile si gen :lol:

un film bun; http://www.youtube.com/watch?v=azEOeTX1LqM

:headbash:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 03 Aug 2013, 16:09

SF scrie:Cand eram un pusti si dadeam iama prin carasi cu bete din trestie , am adus odata acasa vreo 20 , vii , si i-am bagat intr-un mic bazin de piatra , la bunici in curte . Dimineata ma trezesc si gasesc pisica noastra in plina vanatoare de carasi , statea ep margine si ii prindea cu ghearele , il scotea afara , il ducea in mijlocu curtii si-l lasa in iarba, se uita la ei un timp si se intorcea la bazin . Am iesit afara si mai erau 3 carasi in bazin , in iarba vreo 3-4 mai miscau , cativa morti cu urme de la gheare , unii pe jumatate mancati , si vreo 3 disparuti , mai mult ca sigur in burta pisicii , ca era umflata .
Am acoperit bazinu si o continuat acolo pe margine , privind la carasi printre scanduri . Pan la urma o plecat fara sa se intoarca la aia morti in iarba .
As zice ca odata satula , o continuat manata de placerea actului .
:lol: cu pisicile domestice ii mai complicata treaba, astea se comporta deseori ciudat. n-a fost neaparat "placere", am mai auzit povesti cu pisici care aduc soareci mortzi si-i lasa pe canapea in sufragerie de exemplu... cica ar incerca sa-si "hraneasca" si ele stapanii :lol: sau mieunatul.... pisicile salbatice nu miauna, numai astea domestice incearca sa "vorbeasca" la fel ca stapanii... :lol: un coleg de-a meu are o matza care nu bea apa decat din pahar! :lol: :lol: :lol: te prapadesti de ras daca o vezi cu capul in paharul ei, o halba de bere.... :lol: :lol: :lol: si aia incepe sa miaune cand stam noi la taclale...

tibster
junior
junior

Mesaj de tibster » 25 Aug 2013, 23:09

modigliani scrie:
Adi G scrie:..... m-ai facut curios, o sa-l caut pe alte platforme video
Partea în care japonezii măcelăresc delfini, îmi face rău fizic (minutul 42.47). [/u]
Dumnezău nu culcă-te!

Scrie răspuns