tavistan scrie:
@Modigliani, eu cred ca ai face un bine comunitatii daca din cand in cand ai reposta linkul ca topicul sa stea acolo unde merita: pe prima pagina - esti cel mai in drept sa o faci, cand discutiile se vor mai fi racit.

Mersi Tavi , dar nu am sa ma erijez eu in "baliza de semnalizare" , in "elementul etalon" al sensibilitatii speciei umane . Ca oricare nascut din mama , in acest mediu pe care nu-l putem decat copia si la care suntem existential obligati sa ne adaptam , am "pacatele" mele fata de traitoarele de pe Terra .
Nu eu sunt realizatorul sensibil al filmului , nu sunt decat un scormonitor de pe Youtube . Nu am niciun merit iesit din comun din faptul ca l-am adus aici .
Iesit din comun ( din acel "comun" unanim acceptat ca fiind cel valabil ) ar fi niscaiva discutii serioase si constructive pe marginea filmului . Asa cum spuneam mai devreme , nu zeflemeli de dragul bagarii-n seama sau a postarii "la kil" .
Cu aceste contributii pertinente , realiste , revolutionare chiar , din partea oricui ar veni acestea , topicul - filmul - ar sta "sus" in atentia vizitatorilor forumului .
Insa , asa cum cinic aminteam ( si-mi cer scuze pt. remarca respectiva ) , p-aici nu umblam decat "fo" 11000 de suflete si-nca tot cam p-atatia vizitatori . E un forum oarecare de pe lumea asta mare . Total absolut nesemnificativ fata de importanta semnalului , a mesajului ce vrea filmul sa-l transmita .
......................................................
In fine , ca parere personala , asa am trait , halind porci si vite ( si ... etc ) . Insa ii pot sacrifica fara sa-i schingiui , fara sa PRODUC SUFERINTA !
Mergand pe "plaja" asta , a suferintei provocate , catre toate directiile inspre care se poate ajunge din acest punct - n-o spun eu , ci culturi vechi si valoroase , pertinente in afirmatii - nu facem decat sa ne alimentam fizic si spiritual cu suferinta cumulata de respectivele traitoare brutalizate si schingiuite , cu energiile negative asimilate de groaza acestora in pragul mortii .
Imi aduc aminte - si va conjur pe toti s-o faceti odata cu mine - de groaza din atmosfera diminetii de Ignat cand bunicii nostrii taraiau cu funii legate de picior porcii . Erau tarati din cocina ( simplul lor univers , acel salas plin de kkt dar in care , sarmanele fiinte isi gaseau linistea de zi cu zi ) catre locul decis pentru sacrificiu .
La asta , daca va aduceti aminte , la groaza din aer , contribuisera si urletele porcilor sacrificati cu minute/ore inainte . Disperarea din zbieretele acestora nu facea decat sa inspaimante si mai mult sarmanul animal din cocina bunicului . Deja acesta cumula energetic negativul .
In fine , n-a fost decat un exemplu . Cel mai la indemana , cel mai des intalnit de catre noi . Multi dintre noi . Insa revenind la film , imi este realmente scarba de nevoile , de valorile umane si sociale , acele nevoi si valori ce duc la aceste ASASINATE brutale .
................................................
Tineti topicul sus . Doar comentand in el . Dar serios .