
Afumarea pestelui
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu am din asta ... , dar n-are orificii d´alea...Ghenadie scrie:mai exista o modalitate de afumare la cald.
afumatoarea e formata dintrun vas, pe fundul caruia se pune rumegus, in interior unul sau doua grilaje pentru peste. vasul are orificii de evacuare a fumului in partea de sus, dar numai pe laterale. Focul se face sub vas, foc domol nu iute, astfel rumegusul se va incalzi si va fumega, fara sa se aprinda avand in vedere ca lipsa de oxigen, in cantitatea necesara aprinderii lipseste. acelasi principiu se utilizeaza pentru obtinerea fumului rece, izoland rumegusul de flacara directa si directionand fumul spre vasul cu peste, prin acelasi burlan flexibil![]()
peste sa avem, pofta mare.
e doar o cutie cu capac in care are o tava si 2 rafturi pt peste
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... k_xxTmYHEA
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 5e3FioiOZf
e usoara si o pot lua la peste
in plus se face destul de repede...
e la cald si se pune pe jeratec sau arzator ... fiecare ce are...
acasa il pun pe gratar sau pe aragaz

o mina doo de bucatele cioplite de anin sau lenupar ( aici i se vind la punga de kg ) pe fundul troacei si un cub doo de zahar maroniu... ca nush cum ii zice.... si 20-30 min in functie de specie si grosima pestelui
cel mai mare pericol e temperatura prea inalta... ca arde lemnu si aia nu e bine...
potrivit asa...
o metoda mai simpla de preparare a pestelui ...
in mod normal se foloseste la salmonide dar merge bine merci si cu alte specii
se curata pestele
se taie file
se da cu sare din belsug ( nu se foloseste sare fina )
in principiu unde e mai gros pe ambele parti iar mai spre coada unde e mai subtire doar pe partea taiata
cita sare ?
in principiu pui sare pe masa si apoi pe ea pestele... si a numa bun ... adica indeajuns cita se prinde de peste
peste sare se mai adauga olea de zahar
se impacheteaza strins rulat legat cu sfoara in hirtie de copt si se lasa peste noapte la rece... , a doua zi se intoarce invers si seara e gata
inainte de consumare se spala surplusul de sare
in principiu face crusta de la sare si apoi o combustie interna
pe romaneste... putrezeste !
unora le place sa adauge pe file inainte de impachetare olea de coniac , wischi sherry si cite odata marar
la drumetii de pescuit e usor sa cari dupa tine olea de sare si o bucata de hirtie...
in mod normal se foloseste la salmonide dar merge bine merci si cu alte specii
se curata pestele
se taie file
se da cu sare din belsug ( nu se foloseste sare fina )
in principiu unde e mai gros pe ambele parti iar mai spre coada unde e mai subtire doar pe partea taiata
cita sare ?
in principiu pui sare pe masa si apoi pe ea pestele... si a numa bun ... adica indeajuns cita se prinde de peste

peste sare se mai adauga olea de zahar
se impacheteaza strins rulat legat cu sfoara in hirtie de copt si se lasa peste noapte la rece... , a doua zi se intoarce invers si seara e gata

inainte de consumare se spala surplusul de sare
in principiu face crusta de la sare si apoi o combustie interna
pe romaneste... putrezeste !

unora le place sa adauge pe file inainte de impachetare olea de coniac , wischi sherry si cite odata marar
la drumetii de pescuit e usor sa cari dupa tine olea de sare si o bucata de hirtie...