Afumarea pestelui

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Avatar utilizator
ranga
veteran
veteran
Mesaje: 2578
Membru din: 17 Aug 2010, 11:57

Mesaj de ranga » 28 Dec 2011, 21:20

grey-wolf scrie:ce parere aveti de baituri si cam ce trebuie sa contina ele ? tinind cont ca nu am experienta sa risc sau sa folosesc metoda traditionala doar cu sare ? daca fac doar cu sare (fara bait ) pot sa pun si alte condimente (in special chestii picante si foarte picante :wink: )?
cu lemnul de cires, asa e! daca ai de unde sa iei, nu sta pe ganduri. :wink:
la ce vrei sa faci bait? la peste? :? eu am mers doar pe varianta cu condimente uscate si usor picante.
daca vorbim de carne sau sunca, bagam si baituri, palinca sa fie! :lol:
si daca nu suntem prea off-topic, putem arunca la vrajeala si niste cascaval. gata, log out ca ma imbolnavesc. :oops:

Avatar utilizator
ranga
veteran
veteran
Mesaje: 2578
Membru din: 17 Aug 2010, 11:57

Mesaj de ranga » 28 Dec 2011, 21:25

elias scrie: O sa caut un compot bun :lol: :wink:
E cam scump dar e bun. :lol: :wink:
Imagine
Asta de pere e bestial.

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Mesaj de edâ„¢ » 28 Dec 2011, 21:30

grey-wolf scrie:sa lamurit si cu salcia si cu ciresul !
voi tine cont de asta !
multumesc edâ„¢
cires nu am incercat,am auzit doar,dar stiu ca e interzis sa tai cires salbatic din padure si de aia nu am incercat......

Avatar utilizator
grey-wolf
veteran
veteran
Mesaje: 1525
Membru din: 14 Noi 2009, 21:49
Localitate: SIBIU

Mesaj de grey-wolf » 28 Dec 2011, 21:47

nu tai ciresul din padure am in pod uscat de 15 ani :D
mai am carpen , fag, arcat (salcim) , stejar , mahon si alte cele :D

doar sa pun rindeaua electrica in ele si fac un rumegus clasa 1
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !


Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Mesaj de luci_t » 12 Ian 2012, 21:37

grey-wolf scrie:nu tai ciresul din padure am in pod uscat de 15 ani :D
mai am carpen , fag, arcat (salcim) , stejar , mahon si alte cele :D

doar sa pun rindeaua electrica in ele si fac un rumegus clasa 1
Cel putin la "porcarii" rumegusul uscat de carpen e inegalabil (pt mine)

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Mesaj de Ghenadie » 13 Ian 2012, 10:34

mai exista o modalitate de afumare la cald.
afumatoarea e formata dintrun vas, pe fundul caruia se pune rumegus, in interior unul sau doua grilaje pentru peste. vasul are orificii de evacuare a fumului in partea de sus, dar numai pe laterale. Focul se face sub vas, foc domol nu iute, astfel rumegusul se va incalzi si va fumega, fara sa se aprinda avand in vedere ca lipsa de oxigen, in cantitatea necesara aprinderii lipseste. acelasi principiu se utilizeaza pentru obtinerea fumului rece, izoland rumegusul de flacara directa si directionand fumul spre vasul cu peste, prin acelasi burlan flexibil :wink:

peste sa avem, pofta mare.

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
grey-wolf
veteran
veteran
Mesaje: 1525
Membru din: 14 Noi 2009, 21:49
Localitate: SIBIU

Mesaj de grey-wolf » 02 Feb 2012, 13:25

salutare tuturor

Astazi se incheie prima mea experienta de afumare a pestelui . pentru experiment sa folosit 1/2 somn . am procedat in felul urmator :
pestele a fost taiat fileuri sarat cu sare mare ne iodata , aproximativ 1cana(de ceai ) de sare la 3,5 kg peste . lasat 3 zile in lighean cu sare si apa care a lasa-o el . l-am scos la scurs 1 zi apoi la zvintat in ger 1 saptamina . fumul a fost de fag combinat cu salcim (fum rece ) . a fost afumat 3 zile dimineata si seara timp de 2/3 ore pe portia de fum . pestele a prins o culoare aurie si e delicios :lol:
miine incepe probabil transa a doua :lol: ( e prea bun ca sa renunt acum :lol: )

MULTUMESC TUTUROR PENTRU AJUTORUL ACORDAT :bere:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Avatar utilizator
crysst
veteran
veteran
Mesaje: 1296
Membru din: 04 Sep 2006, 17:37

Mesaj de crysst » 02 Feb 2012, 14:00

@GREY-WOLF.....ce-ti mai merge!!!!!!
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 02 Feb 2012, 16:04

Pur si simplu nu ma pot abtine ! Interesant topic si plin de informatii. Am aflat lucruri noi pe care, sezonul urmator ,incerc sa le pun in practica. Va astept la un pahar de vin (dupa 21.30)pe topicul de gastronomie.

Scrie răspuns