orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ranga
- veteran

- Mesaje: 2578
- Membru din: 17 Aug 2010, 11:57
Mesaj
de ranga » 28 Dec 2011, 21:20
grey-wolf scrie:ce parere aveti de baituri si cam ce trebuie sa contina ele ? tinind cont ca nu am experienta sa risc sau sa folosesc metoda traditionala doar cu sare ? daca fac doar cu sare (fara bait ) pot sa pun si alte condimente (in special chestii picante si foarte picante

)?
cu lemnul de cires, asa e! daca ai de unde sa iei, nu sta pe ganduri.
la ce vrei sa faci bait? la peste?

eu am mers doar pe varianta cu condimente uscate si usor picante.
daca vorbim de carne sau sunca, bagam si baituri, palinca sa fie!
si daca nu suntem prea off-topic, putem arunca la vrajeala si niste cascaval. gata, log out ca ma imbolnavesc.

-
edâ„¢
- veteran

- Mesaje: 1803
- Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
-
Contact:
Mesaj
de edâ„¢ » 28 Dec 2011, 21:30
grey-wolf scrie:sa lamurit si cu salcia si cu ciresul !
voi tine cont de asta !
multumesc edâ„¢
cires nu am incercat,am auzit doar,dar stiu ca e interzis sa tai cires salbatic din padure si de aia nu am incercat......
-
grey-wolf
- veteran

- Mesaje: 1525
- Membru din: 14 Noi 2009, 21:49
- Localitate: SIBIU
Mesaj
de grey-wolf » 28 Dec 2011, 21:47
nu tai ciresul din padure am in pod uscat de 15 ani
mai am carpen , fag, arcat (salcim) , stejar , mahon si alte cele
doar sa pun rindeaua electrica in ele si fac un rumegus clasa 1
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
luci_t
- veteran

- Mesaje: 1729
- Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
-
Contact:
Mesaj
de luci_t » 12 Ian 2012, 21:37
grey-wolf scrie:nu tai ciresul din padure am in pod uscat de 15 ani
mai am carpen , fag, arcat (salcim) , stejar , mahon si alte cele
doar sa pun rindeaua electrica in ele si fac un rumegus clasa 1
Cel putin la "porcarii" rumegusul uscat de carpen e inegalabil (pt mine)
-
Ghenadie
- veteran

- Mesaje: 1579
- Membru din: 13 Noi 2011, 12:55
Mesaj
de Ghenadie » 13 Ian 2012, 10:34
mai exista o modalitate de afumare la cald.
afumatoarea e formata dintrun vas, pe fundul caruia se pune rumegus, in interior unul sau doua grilaje pentru peste. vasul are orificii de evacuare a fumului in partea de sus, dar numai pe laterale. Focul se face sub vas, foc domol nu iute, astfel rumegusul se va incalzi si va fumega, fara sa se aprinda avand in vedere ca lipsa de oxigen, in cantitatea necesara aprinderii lipseste. acelasi principiu se utilizeaza pentru obtinerea fumului rece, izoland rumegusul de flacara directa si directionand fumul spre vasul cu peste, prin acelasi burlan flexibil
peste sa avem, pofta mare.

-
grey-wolf
- veteran

- Mesaje: 1525
- Membru din: 14 Noi 2009, 21:49
- Localitate: SIBIU
Mesaj
de grey-wolf » 02 Feb 2012, 13:25
salutare tuturor
Astazi se incheie prima mea experienta de afumare a pestelui . pentru experiment sa folosit 1/2 somn . am procedat in felul urmator :
pestele a fost taiat fileuri sarat cu sare mare ne iodata , aproximativ 1cana(de ceai ) de sare la 3,5 kg peste . lasat 3 zile in lighean cu sare si apa care a lasa-o el . l-am scos la scurs 1 zi apoi la zvintat in ger 1 saptamina . fumul a fost de fag combinat cu salcim (fum rece ) . a fost afumat 3 zile dimineata si seara timp de 2/3 ore pe portia de fum . pestele a prins o culoare aurie si e delicios
miine incepe probabil transa a doua

( e prea bun ca sa renunt acum

)
MULTUMESC TUTUROR PENTRU AJUTORUL ACORDAT

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
crysst
- veteran

- Mesaje: 1296
- Membru din: 04 Sep 2006, 17:37
Mesaj
de crysst » 02 Feb 2012, 14:00
@GREY-WOLF.....ce-ti mai merge!!!!!!
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 02 Feb 2012, 16:04
Pur si simplu nu ma pot abtine ! Interesant topic si plin de informatii. Am aflat lucruri noi pe care, sezonul urmator ,incerc sa le pun in practica. Va astept la un pahar de vin (dupa 21.30)pe topicul de gastronomie.