FEEDBACK la rubrica vanzare-cumparare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: FEEDBACK la rubrica vanzare-cumparare
C m misto treaba, pe viitor, e sa deschizi coletul chiar PE LOC, inainte de a-l plati, iar daca nu e ce trebuie, sa ai la tine hartie si scoci, il lipesti si il dai ramburs. Vorbeste cu dnele d la posta, s-ar putea sa poata sa te ajute pe viitor... Eu n-am patit niciodata asa ceva, e bine de retinut! Imi pare rau ca ai patit asa ceva!
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! 

In mod normal, d-nele de la posta nu iti dau coletul decat dupa ce il platesti. Nu le prea intereseaza pe ele ce probleme ai tu, plus de asta nu isi pun in pericol postul lor.terrybill scrie:C m misto treaba, pe viitor, e sa deschizi coletul chiar PE LOC, inainte de a-l plati, iar daca nu e ce trebuie, sa ai la tine hartie si scoci, il lipesti si il dai ramburs. Vorbeste cu dnele d la posta, s-ar putea sa poata sa te ajute pe viitor... Eu n-am patit niciodata asa ceva, e bine de retinut! Imi pare rau ca ai patit asa ceva!
E foarte urat ce s-a intamplat, ceva asemanator am patit si eu, doar ca nu au fost ridicate coletele mele, si s-au intors la mine dupa ce au stat o vreme in sediul postei.
In cazul de fata cred ca o sa ramana cu teapa, pe viitor mai multa atentie de la cine luati, daca nu e cunoscut vanzatorul cat de cat, sau daca nu are referinte bune, mai bine lipsa, oricat de tentanta e oferta.
Sanatate si fir intins!
Daca asigurai pachetul, adica plateai cu maxim 10lei in plus, la Posta puteai sa verifici continutul la ridicare. In caz de era altceva in afara de produsul declarat puteai refuza ridicarea coletului fara sa platesti rambursul. Sau erau despagubit cu suma declarata si asigurata.
Dar asa sunt majoritatea, prefera « moca » prin Posta Romana, eventual sa trimiti o mulineta prin plic cu timbru la pret de 2lei, si pt ca fac economie la catziva banutzi in plus isi trag pumpi in cap dupa cand isi dau seama cat au riscat inutil.
Dar asa sunt majoritatea, prefera « moca » prin Posta Romana, eventual sa trimiti o mulineta prin plic cu timbru la pret de 2lei, si pt ca fac economie la catziva banutzi in plus isi trag pumpi in cap dupa cand isi dau seama cat au riscat inutil.

Cum poti Gabi sa asiguri un pachet pe care urmeaza sa il primesti?ringogabi scrie:Daca asigurai pachetul, adica plateai cu maxim 10lei in plus, la Posta puteai sa verifici continutul la ridicare.
Altadata sa mai asculti si de minebogdan_m. scrie: E foarte urat ce s-a intamplat, ceva asemanator am patit si eu, doar ca nu au fost ridicate coletele mele, si s-au intors la mine dupa ce au stat o vreme in sediul postei.

cum trebuie sa asiguri un pachet pe care trebuie sa-l primesti
Foarte simplu!
Ai ceri celui care ti-l trimite sa declare continutul la oficiul Postal unde il depune, sa treaca la valoare suma reala si la ramburs la fel.
Foaia care insoteste pachetul contine toate aceste date.
Ca sa fii sigur ca nu te trage in tzeapa cel care il trimite ai ceri sa-ti trimita pe email o copie dupa chitanta de plata si buletinul de expeditie.
Este un serviciu contracost despre care cei de la ghiseu nu prea vorbesc, fiindca foarte multi au obiceiul sa mai "cotrobaie" prin pachete. La pachetele asigurate nu-s tampiti sa-si bage nasul ca raspund cu salarul lor.
Foarte simplu!
Ai ceri celui care ti-l trimite sa declare continutul la oficiul Postal unde il depune, sa treaca la valoare suma reala si la ramburs la fel.
Ca sa fii sigur ca nu te trage in tzeapa cel care il trimite ai ceri sa-ti trimita pe email o copie dupa chitanta de plata si buletinul de expeditie.
Este un serviciu contracost despre care cei de la ghiseu nu prea vorbesc, fiindca foarte multi au obiceiul sa mai "cotrobaie" prin pachete. La pachetele asigurate nu-s tampiti sa-si bage nasul ca raspund cu salarul lor.
Nu-i chiar asa de simplu, expeditorul daca pune o valoare pe colet, o pune ptr siguranta lui, adica in caz ca se pierde coletul va fi despagubit de posta cu suma pe care a trecut-o la valoare.ringogabi scrie:Foarte simplu!
Asta nu-i da niciun drept destinatarului sa caute in colet inainte de a-l achita

Si dupa cum am spus poate s atreaca "diverse", iar "diverse" poate insemna orice...
Si eu asigur intotdeauna coletele care le trimit, nici macar nu e mult, cam 1-2 lei in plus, depinde de valoare si eventual ramburs

Daca trece "diverse" la continut, nu ridici pachetul. Decat daca vrei cu tot dinadinsul sa faci o donatie.
In cele doua hartii despre care ti-am spus ca trebuie sa le ceri de la expeditor, pe email, vezi exact ce a trecut la continut si ce a platit. Cand declari continutul exact se uita si lucratorul de la ghiseu in pachet sa vada daca corespunde descrierii.
In cele doua hartii despre care ti-am spus ca trebuie sa le ceri de la expeditor, pe email, vezi exact ce a trecut la continut si ce a platit. Cand declari continutul exact se uita si lucratorul de la ghiseu in pachet sa vada daca corespunde descrierii.
Asta se intampla la curierat, niciodata la postaringogabi scrie:Cand declari continutul exact se uita si lucratorul de la ghiseu in pachet sa vada daca corespunde descrierii.

Deci poti sa pui daca vrei in colet 5 cartofi, scrii ca e mulineta pescuit si ii dai valoare 200 de lei, si tu platesti vreo 3 lei in plus...

Gata, nu mai scriu ca dam idei teparilor...

Se intampla si la Posta. Eu numai asa am trimis si am primit pachete. Daca nu-ti incape la rubrica cu dedicatie descrierea continutului se face o anexa cu un inventar. Trebuie doar sa vrei!
N-o sa te intrebe nimeni niciodata cum e mai bine, ca doar esti la Posta
Iar tzeparii profita la maxim de neglijentza si comoditatea unora. Prostia se plateste!
N-o sa te intrebe nimeni niciodata cum e mai bine, ca doar esti la Posta