CUMPAR LANSETA SALAU

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucalucian
senior
senior

Re: CUMPAR LANSETA SALAU

Mesaj de lucalucian » 26 Mar 2013, 17:49

TD Mode 7-21 de grame e foarte buna de balta.
Merge si cu voblere, fiind permisiva pe varf si cu rezerva mare de putere pe cotor. E versatilă.

Având vreo 150 de grame cred (nu stiu exact) cred ca are multa fibra în ea şi la capitolul senzitivitate nu pot spune că excelează. Însă eu am varianta de 2,40 7-28 de grame care are 170 de grame, sunt mulţumit de ea, şi îmi ajunge cât e de senzitivă. După mine este o lansetă "de bătaie", chiar dacă pare "finuţă".
Eu n-aş da-o , îmi place enorm :).

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 26 Mar 2013, 18:42

Omu' a zis fara blector si TD-ul e blectorizat.
Oricum, pe aici numai pareri pur subiective de genul: ce am eu e cel mai bun.
Insa asta trebuie pusa in rama!
stefanflorin scrie:Ce intelegi tu prin fast? ranga?..........clarus M e si fast si ranga, compre e fast si bland pe varf.
St. Croix Over rated bullshit!!
Pot s-o pun la semnatura? :lol:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Mar 2013, 19:33

Gogol scrie: Insa asta trebuie pusa in rama!
stefanflorin scrie:Ce intelegi tu prin fast? ranga?..........clarus M e si fast si ranga, compre e fast si bland pe varf.
St. Croix Over rated bullshit!!
Pot s-o pun la semnatura? :lol:
Poti sa o pui si in rama si in viermus, iti fac eu cinste cu o punga de TTX sa pui pe bomba!
Urasc atarnatorii!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Mar 2013, 19:56

ANDREI RIGA scrie:Dupa cum spune si numele topicului, doresc sa cumpar o lanseta de salau ptr balta. Va fii de tavaleala si va sta tot timpul in masina, asa ca trebuie sa respecte urmatorul caiet de sarcini:
- nu mai scurta de 2,10 m(7 picioare), nu mai lunga de 2,20m (7'2", hai sa zic 7'4")
- musai din doua bucati egale
- pana in 21gr reale(poate fii si pana in 17gr)
- fast sau ex-fast
- De preferat Inele Fuji Alconite
- fara blector (decat daca e Matagi :) )

Poate fii Avid, Team Daiwa Mode,Cabelas, Trinis(?)(sau alta Sakura), Pulse(desi eu nu stiu vreuna cu caracteristicile astea), etc, chiar si customuri. Nu sunt carcotas, poate fii si Hakuyo daca respecta cerintele mele.

Nu-mi dati linkuri din magazine , ca am studiat si eu ofertele, dar si preturile. Daca vreti neaparat, asta-i un exemplu bun
http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 23036.html
dar as vrea sa ies mai ieftin

Rog oferte pe privat.
Multumesc
ce "cutie" ai deschis aici,Andrei :lol:

din toate cerintele tale, eu vad sa se potriveasca cel mai bine, un FE2-704.
modest(de portbagaj) dar "sincer" ca valori tehnice si financiare.
dar cred ca trebuie alt topic :lol: :lol: :lol:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 26 Mar 2013, 19:58

Degeaba te superi Florin. Ai facut niste afirmatii aiurea, pe langa faptul ca esti f subiectiv, no offence.
De la faptul ca ai dat cu 21 gr + cu clarusul si nu s-a cocosat, ca e ranga, pana la a afirma ca st croix Over rated bullshit!
Si ai mai avut cateva pe parcurs dar le-am trecut cu vederea. Ce e rau ca sunt multi care iau de bune afirmatiile tale... :respekt:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Mar 2013, 20:23

Cum spuneam
ANDREI RIGA scrie:Dupa cum spune si numele topicului, doresc sa cumpar o lanseta de salau ptr balta. Va fii de tavaleala si va sta tot timpul in masina, asa ca trebuie sa respecte urmatorul caiet de sarcini:
- nu mai scurta de 2,10 m(7 picioare), nu mai lunga de 2,20m (7'2", hai sa zic 7'4")
- musai din doua bucati egale
- pana in 21gr reale(poate fii si pana in 17gr)
- fast sau ex-fast
- De preferat Inele Fuji Alconite
- fara blector (decat daca e Matagi :) )

Poate fii Avid, Team Daiwa Mode,Cabelas, Trinis(?)(sau alta Sakura), Pulse(desi eu nu stiu vreuna cu caracteristicile astea), etc, chiar si customuri. Nu sunt carcotas, poate fii si Hakuyo daca respecta cerintele mele.

Nu-mi dati linkuri din magazine , ca am studiat si eu ofertele, dar si preturile. Daca vreti neaparat, asta-i un exemplu bun
http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 23036.html
dar as vrea sa ies mai ieftin

Rog oferte pe privat.
Multumesc

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Mar 2013, 20:31

Nu incerc sa induc pe nimeni in eroare si nu m-am suparat, asa am eu un stil umoristic mai sec (sunt zgarcit la smiley-uri). Eu imi etalez decat niste pareri personale formate in urma unor concluzii trase de-a lungul timpului, pescuind si testand diferite ustensile. E normal ca o anumita lanseta sa nu ofere acelasi feeling la pescari diferiti, fiecare are mana lui, stilul lui si preferintele lui, dar din punct de vedere tehnic nu am batut cu nimic campii. Nu sunt fan Loomis/St.Croix/Lamiglas sau al vreunei firme, cu atat mai putin Shimano, insa ce mi-a placut personal si am considerat ca ar fi ok si pt. altii nu am ezitat sa recomand. Revenind la actiunea blancurilor, nu consider ca St. Croix reprezinta vreun standard in domeniu, si e valabil pt. orice alta firma. Au unele produse reusite insa inevitabil au si altele la polul opus. Am vazut bete care respecta actiunea (dupa mintea mea) si bete care nu au nici o treaba cu ce scrie pe blank (gen Lamiglas), iar puterea de aruncare nu se rezuma la cat duce in "Jigging", ci la cat poate sa arunce nuiaua respectiva. Am mai observat ca in general producatorii (ma refer la firme consacrate) tind sa dea C.W. maxim, mai mic decat poate sa arunce lanseta, probabil ca o masura de precautie sa nu se trezeasca cu foarte multe bete rupte aiurea. Ca se indoaie ca dracu cand salti bila de 12g+ guma de 5g nu inseamna ca nu poate sa si arunce alea 17g, inseamna ca atat duce ea la Jigging.
Strict pareri si concluzii personale, fara sa fie subiective.
Urasc atarnatorii!

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 26 Mar 2013, 23:24

Eu recunosc sincer ca sunt fan St.Croix si daca am ajuns sa folosesc una dintre lansetele astea, este pentru ca intr-adevar m-a impresionat din toate punctele de vedere...Mai putin al pretului :lol: corect pentru State si mai dificil pentru un pescar obisnuit din Ro.

In rest, oricata experienta as avea in privinta lansetelor, actiunilor, puterilor si a altor caracteristici, nu as putea sincer sa spun ca o lanseta este mai buna ca alta doar "balanganind-o" sau "bataind-o" pe la targuri sau la vre-un prieten care deja a cumparat-o. Astea sunt afirmatii gratuite pe care le aud din pacate destul de des prin pravalie sau pe balta...

Diferenta intre o firma consacrata, ca e americana sau japoneza si o firma "aparuta peste noapte", cum sunt atatea firme poloneze sau nu :lol: , este ca la prima se studiaza problema de cativa zeci de ani buni, la cele de pe urma se comanda in China lansete copiate dupa suratele lor de succes, practic aceeasi Marie cu alta palarie (maner, culoare, briz-briz-uri samd). Trebuie doar sa inveti sa le deosebesti sub inscrisurile frumoase :lol:

Cu scuzele de Rigoare Andrei pentru ca ti-am porcait topic-ul. Sunt convins ca ai sa-ti cumperi pana la urma tot ceea ce-ti v-a placea tie...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 27 Mar 2013, 00:19

Am in constructie o lanseta custom pe blank Cabela`s IM7 model 705-2 , , Cabeal`s zice ca este MH si arunca pana in 1 oz. real este un Medium si arunca maxim 20g si e bun pentru jigguri intre 5 si 12g plus plastic.

este o lasneta foarte universala pentru pescuit cu plastice dar paote fi folosita si cu ceva naluci la doamna stiuca.

Actiunea este fast dar este progresiva.

Mai sunt inele de pus pe ea cum nu m-am hotarat paote sa primeasca mai multe tipuri in functie de ce vrea proprietarul.

Mai am o lasneta custom buna de avut de rezerva care se descurca in multe situatii pe blank LAmiglas G1000 7`6````ft. Medium 6-16 lb. 1/8- 5/8 oz. actiune fast progresiva. Eu am prins salai cu ea dar multi au scos si stiuci de 5-6 kg cu ea.

Merge cu jiguri de la 5 la 12g naluci reactive de la 7 la 18g.

E montata clasic cu maner de pluta/ mandrina Fuji DPSD17 si montaj clasic cu 8 inele +top YSG / LSG +FST ( toate SIC).
Estea unui prieten care a trecut pe japoneze de putere mai mica Evergreen Kaleido :roll: si sta la mine de ceva timp.

St.Croix produce blankuri bune pentru stilul jigging mai ales lasnete de putere ML pe gustul meu dar in ultimul timp au amrit cosntant preturile si aajuns cam scumpi cu lansete de aproape 400$.

Prefer oricand blankuri NFC sau lansete japoneze , G.Loomis .St.Croix sunt lasnete buen dar este sufiecient sa cauti ce preturi aveau acum 5-7 ani. In 1996 am cuparat Legendul de 6`6``ft ML / 2pc. de atunci varianta de top nu costa mai mult de 120-130$ pe blankul SC 42 de atunci avea ineel Fuji Alconite si un maner de calitate.

Modelul de acum Legend Extreme cu inele Micro costa 370-380$ un model de putere similara. Are inele SIC dar diferenta de 200$ nu o vad justificata de blankuri mai subtiri si ceva mai usoare.

Si comparatia cu un Legend Tournament Bass ne arata preturi cu 200% mai mari comparativ cu modelul de top din 1996.

St.Croix a marit cel mai mult preturiel comaprativ cu orice alt producator din USA. Blankurile si lansetele St.Croix au fost modernizate constant dar este mult marketing si nume pompoase IPC, ART, TET si alte abrevieri pentru lucruri care alte firme le-au facut de mult :lol: .

Am construit si pescuit lansete de fly pe blankurile lor Imperial, din 3 modele doar unul este ok, 2 modele au erori de proiectare si se vede ca sunt facute din softuri si nu au fost testate.
Modelul SCV 8`6``ft .de ,,2oz,, are aceeasi problema de eroare de putere, si exemplele pot continua. Evident au si modele ok care respecta puterea, dar premium in stilul asta ........

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 27 Mar 2013, 07:54

Gogol esti un spammer. Andrei a spus ca vrea recomandari.Normal ca recomandarile sunt subiective.
Tu ai dat vreo recomandare?
Ce-ti mai place sa te bagi in seama...

On : Eu am si shimano clarus varianta M si nu-mi prea place de balta. Trebuie ceva mai finut pe varf.

Scrie răspuns