Am in constructie o lanseta custom pe blank Cabela`s IM7 model 705-2 , , Cabeal`s zice ca este MH si arunca pana in 1 oz. real este un Medium si arunca maxim 20g si e bun pentru jigguri intre 5 si 12g plus plastic.
este o lasneta foarte universala pentru pescuit cu plastice dar paote fi folosita si cu ceva naluci la doamna stiuca.
Actiunea este fast dar este progresiva.
Mai sunt inele de pus pe ea cum nu m-am hotarat paote sa primeasca mai multe tipuri in functie de ce vrea proprietarul.
Mai am o lasneta custom buna de avut de rezerva care se descurca in multe situatii pe blank LAmiglas G1000 7`6````ft. Medium 6-16 lb. 1/8- 5/8 oz. actiune fast progresiva. Eu am prins salai cu ea dar multi au scos si stiuci de 5-6 kg cu ea.
Merge cu jiguri de la 5 la 12g naluci reactive de la 7 la 18g.
E montata clasic cu maner de pluta/ mandrina Fuji DPSD17 si montaj clasic cu 8 inele +top YSG / LSG +FST ( toate SIC).
Estea unui prieten care a trecut pe japoneze de putere mai mica Evergreen Kaleido

si sta la mine de ceva timp.
St.Croix produce blankuri bune pentru stilul jigging mai ales lasnete de putere ML pe gustul meu dar in ultimul timp au amrit cosntant preturile si aajuns cam scumpi cu lansete de aproape 400$.
Prefer oricand blankuri NFC sau lansete japoneze , G.Loomis .St.Croix sunt lasnete buen dar este sufiecient sa cauti ce preturi aveau acum 5-7 ani. In 1996 am cuparat Legendul de 6`6``ft ML / 2pc. de atunci varianta de top nu costa mai mult de 120-130$ pe blankul SC 42 de atunci avea ineel Fuji Alconite si un maner de calitate.
Modelul de acum Legend Extreme cu inele Micro costa 370-380$ un model de putere similara. Are inele SIC dar diferenta de 200$ nu o vad justificata de blankuri mai subtiri si ceva mai usoare.
Si comparatia cu un Legend Tournament Bass ne arata preturi cu 200% mai mari comparativ cu modelul de top din 1996.
St.Croix a marit cel mai mult preturiel comaprativ cu orice alt producator din USA. Blankurile si lansetele St.Croix au fost modernizate constant dar este mult marketing si nume pompoase IPC, ART, TET si alte abrevieri pentru lucruri care alte firme le-au facut de mult

.
Am construit si pescuit lansete de fly pe blankurile lor Imperial, din 3 modele doar unul este ok, 2 modele au erori de proiectare si se vede ca sunt facute din softuri si nu au fost testate.
Modelul SCV 8`6``ft .de ,,2oz,, are aceeasi problema de eroare de putere, si exemplele pot continua. Evident au si modele ok care respecta puterea, dar premium in stilul asta ........