cat e manopera pt un bat custom de spinning?

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori

Scrie răspuns
tyrael
veteran
veteran

Re: cat e manopera pt un bat custom de spinning?

Mesaj de tyrael » 15 Apr 2014, 20:20

La subiect vorbim cu cat e mai consacrat cu atat e mai scump. Sava lucreaza bine dar trebuie sa te astepti si la un pret... La restu, nu cunosc
www.spinningclub.ro

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Apr 2014, 22:05

merci de info, intuiam oarecum costurile indicate.
o sa incerc sa fac un poll cu numele ce le-am colectat pana acum.
legat de garantie: ma astept sa primesc o garantie pt lucrarea facuta si nu pt materiale.
apropos, daca la betele de serie am o garantie pe viata la st.croix, aveti idee daca si pt blankurile montate custom se da ceva garantie? (ca sa nu-i mai intreb direct)

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 15 Apr 2014, 22:15

Eu iti recomand sa pui mana si pe alte lansete decat st Croix , daiwa sau shimano si poate -ti iese din cap rodbuildingul. sunt 2,3 magazine in bucuresti unde gasesti lansete care s-ar putea face sa-ti schimbi decizia.

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 15 Apr 2014, 22:16

Obletele scrie:Eu iti recomand sa pui mana si pe alte lansete decat st Croix , daiwa sau shimano si poate -ti iese din cap rodbuildingul. sunt 2,3 magazine in bucuresti unde gasesti lansete care s-ar putea face sa-ti schimbi decizia.
care te-ar putea face sa-ti schimbi decizia... :)

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 15 Apr 2014, 22:23

johnnybravo scrie:merci de info, intuiam oarecum costurile indicate.
o sa incerc sa fac un poll cu numele ce le-am colectat pana acum.
legat de garantie: ma astept sa primesc o garantie pt lucrarea facuta si nu pt materiale.
apropos, daca la betele de serie am o garantie pe viata la st.croix, aveti idee daca si pt blankurile montate custom se da ceva garantie? (ca sa nu-i mai intreb direct)
Totusi la ce garantie te gandesti?
Ca nu crapa blankul, ca nu crapa rasina, ca nu se desprinde mandrina?
M-ai facut curios!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Apr 2014, 22:52

legat de garantie: ca nu crapa rasina, ca nu se desprinde manerul sau mandrina, ca nu-mi zboara inelele in drill (exagerez un pic)
apoi mai e un aspect legat de calitate: ma astept ca inelele sa fie aliniate, matisajul (inchiderea firelor) perfect, inelul de varf infipt maxim in blank (lucru ce nu-l pot verifca exact din pacate)

in fond, lucruri de bun simt, nu? :)

@obletele: am un alt topic pt ce zici tu: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 10#p509412

:)

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 15 Apr 2014, 23:07

johnnybravo scrie:legat de garantie: ca nu crapa rasina, ca nu se desprinde manerul sau mandrina, ca nu-mi zboara inelele in drill (exagerez un pic)
apoi mai e un aspect legat de calitate: ma astept ca inelele sa fie aliniate, matisajul (inchiderea firelor) perfect, inelul de varf infipt maxim in blank (lucru ce nu-l pot verifca exact din pacate)

@obletele: am un alt topic pt ce zici tu: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 10#p509412

:)
Primele sunt elementare. Cred ca nici un rodbuilder nu mai foloseste bison.
Legat de aspect.... cere referinte...poze etc.
"inchiderea firelor" poate fi o problema la ate care nu sunt pentru matisaj, la ate care contin deja color preserver (sunt mai sarmoase) si mana matisorului!
De inele zburate in afara chinezismelor nu am auzit.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 15 Apr 2014, 23:13

Scuze....exista inele zburate, unde talpa inelului (prea pregatit), taie matisajul.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Apr 2014, 00:36

johnnybravo scrie: apropos, daca la betele de serie am o garantie pe viata la st.croix, aveti idee daca si pt blankurile montate custom se da ceva garantie? (ca sa nu-i mai intreb direct)
se da si pentru blankuri :
- " LIFETIME WARRANTY" pentru SCV, SCIV, SCIII Rod Blanks
- "5-YEAR WARRANTY " pentru SCII, SCIIW, SCI, E-Glass Rod Blanks
Trebuie insa trimis direct la ei la fabrica (nu la dealeri) batul rupt complet nu blankul dezbracat de componente

mai multe detalii despre cum functioneaza ai aici: http://stcroixrods.com/service-warranty ... -policies/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Apr 2014, 01:21

johnnybravo scrie:legat de garantie: ca nu crapa rasina, ca nu se desprinde manerul sau mandrina, ca nu-mi zboara inelele in drill (exagerez un pic)

In materie de custom daca te astepti la ceva anume trebuie ca mai inainte sa-l informezi si pe cel ce-ti monteaza batu' ce anume astepti. Din punctul asta de vedere comunicarea cu rodbuilderul e singura in masura sa-ti garanteze ca s-a facut tot posibilul ca sa obtii tot ceea ce-ti doresti. Inele aliniate face toata lumea in masura in care si blancul o permite (uneori n-ai cum sa pui inele "ata" pe un blank serpuit de exemplu), inchiderea perfecta a matisajului trebuie sa o definesti mai inainte de a o pretinde , iar inele de varf nu infige nimeni in blank din cate stiu eu :P :) toata lumea insa mufeaza blancul in tubul inelului pana la limita permisa de cel din urma pentru ca altfel exista riscul sa nu stea aliniat si sa se roteasca pana se intareste adezivul.
Cat despre garantia pentru manopera nu cred ca exista vreun rodbuilder care sa nu-ti remedieze gratuit un eventual defect datorat culpei proprii :roll: fie ca vorbim de constiinta lucrului bine facut fie de reputatie (fie ea existenta sau in formare) cei care sunt in breasla asta sunt suficient de maturi incat sa-si asume greselile atunci cind ele apar.
Nu cred ca aspectele de mai sus pot face o asa mare diferentiere intre rodbuilderi ci mai degraba, alte atuuri pe care le are fiecare si care atuuri il reprezinta pe respectivul. Sunt astfel de pilda unii care fac bine matisaje cu multe ate, altii care fac bine imbinari de mai multe materiale , unii care lucreaza foarte ingrijit, altii cu mare experienta in materie de blankuri, unii care fac mai bine spinn altii care fac mai bine cast sau musca , unii care calculeaza altii care lucreaza dupa scheme predefinite, unii care pun accentul pe aspect, altii care-l pun pe simplitate si eficienta s.a.m.d.
Pana la urma, cand vrei sa-ti faci un custom si iti alegi rodbuilderul, mai intai te orientezi la cei care crezi ca ti-ar face cel mai bine lanseta pe care ti-o doresti si abia apoi te gandesti la pret si garantie comparand ofertele celor la care te-ai oprit . :|

Scrie răspuns