cat e manopera pt un bat custom de spinning?

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

cat e manopera pt un bat custom de spinning?

Mesaj de johnnybravo » 14 Apr 2014, 22:49

asa cum zice si in titlu, cat costa un bat de spinning custom fara materiale?
care-i timpul de executie mediu?
se ofera garantie pe lucrare?
exista vreun top al celor mai buni rod builderi din .ro? dar macar o lista de nume? :)

merci

ULK
veteran
veteran

Re: cat e manopera pt un bat custom de spinning?

Mesaj de ULK » 14 Apr 2014, 23:17

Depinde despre ce blank materiale este vorba.

Timpul de executie efectiv iarasi este relativ, cat de ocupat este respectivul in perioada data.

De un top asi fi si eu foarte curios...mai ales de criteriile pe care s-ar baza :)

Intreba-rea(-rile) este/sunt interesante de altfel...vor(sau pot) sa duca la interpetari foarte subiective ;)

Oricum eu am un tip..cam cine ar fi nr.1 in opinia publica(nu neaparat si din punctul meu de vedere) ...tare topicul :respekt:

Sa vezi acum MP-uri dintr-o zona anume ;)..convingatoare.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Apr 2014, 23:25

prefer raspunsuri aici nu pe mp pt ca sunt destui interesati de subiectul asta :)
cunosc cateva nume de rod builderi dar cam atat, nu am referinte prea multe si nici detalii de costuri, timp de executie sau garantie :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Apr 2014, 23:30

Nu prea cred ca o sa primesti raspuns aici in topic la manopere...timpul e relativ( prea multe necunoscute) dar garantia ar trebui sa fie ferma la toti.
UlKustom Rods

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 14 Apr 2014, 23:32

Nu cred ca vei primi un rapuns de genul XXXZL e cel mai bun ! pur si simplu nu se poate . sunt simpatii , antipatii , grupulete , bisericute , intrese ....... etc . Nimeni nu este impartial . Nimeni nu este total dezinteresat .
Poti vedea o gramada de lucrari ale multora chiar aici pe forum pe topicul dedicat , altele pe diverse bloguri .
Vezi cine iti place cum lucreaza si pune mina pe telefon pentru pret . Nu cred ca pune cineva preturi pe forum , pe fata mai ales ca fiecare lucrare are particularitatile si dificultatile ei .
Poate articolul din link te va ajuta cit de cit
http://www.rapitorimania.ro/articole/re ... romania-18

Eu fac bete pentru mine si gasca mea deci nu te pot ajuta cu preturi mai mult decit am facut-o pina acum .
Ca durata de executie in functie de lucrare un bat se poate monta in mai putin de o zi sau chiar o saptamina sau mai mult in functie de ce se doreste si ce se foloseste . Un bat simplu cu ,, minerul " gata formatizat care doar trebuie lipit si cu putine inele cu un singur picior , matisaje fara trimbanduri sau alte chichite se poate face gata in mai putin de o zi iar un ,, miner" complex cu diverse insertii de materiale si culori asa cum ne-a prezentat Torescu poate dura zile . deci timpul e diferit in functie de complexitatea lucrarii .

Despre garantii stiu sigur ca uni rodbuilderi ofera garantie si o si respecta . Nu dau nume dar :respekt: pentru ei .
Un top nu voi face dar citeva nume gasesti foarte usor pe topicul dedicat . In ordine aleatorie amintesc si eu citeva nume Sava , Udila . Torescu , ULK ,Ene bineinteles ca mai sunt si altii uni mai la inceput de drum altii consacrati . probabil cei mai la inceput de drum sunt mai ieftini
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Apr 2014, 23:36

Foarte bine zis wolf. Cu exceptia "motarii in mai putin de o zi" :)...te-ai gandit la un strat de Bison sau la ce? :) :lol1: :respekt:
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Apr 2014, 23:50

Si daca va fi vorba de un top sa nu uitam de king(treaba gandita), Narik( aspect). :respekt:
UlKustom Rods

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 15 Apr 2014, 00:26

ULK scrie:Foarte bine zis wolf. Cu exceptia "motarii in mai putin de o zi" :)...te-ai gandit la un strat de Bison sau la ce? :) :lol1: :respekt:
uite o varianta pe scurt : se presupune ca ai mai lucrat un blank identic si cunosti pozitionarea inelelor ca sa nu mai treci prin fazele necesare . nu se cer trimbanduri sau alte fite gen lupi in coada batului .
mandrina dnpsd 2 wcs , 9 inele si un butt grip fuji formatizat . Flex Coat si 26 grade in incapere . stabilesti cum faci montajul pe spina sau nu .
faci arbori si lipesti mandrina cu cele 2 wcs . lasi butt grip la urma . prinzi inelele pe blank uni cu scoci altii cu lipiciul dedicat , eu cu ce stiu eu ( secretul meu ) si te apuci de matisat . ai terminat aliniezi inelele . lipesti butt gripul si bagi jucaria in ,,rotisor " ( eu am prindere in cupa fabricatie proprie si bag ce vreau si cum vreau in ea ) dai rasina pe inele si lasi jucareaua la ametit ( invirtit ) . nu zice nimeni ca e pescuibil in 12 ore dar nici nu sunt necesare 3 zile sa il montezi .

Bineinteles ca daca folosesti Bizon epoxi 5 minute timpul de lucru scade dar si calitatea . Daca il mai dai si pe inele chiar ca meriti dat cu bostanul de zid :wallbash: :twisted:

Ce parere ai crezi ca nu il poti realiza ?

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 15 Apr 2014, 00:48

ULK scrie:Si daca va fi vorba de un top sa nu uitam de king(treaba gandita), Narik( aspect). :respekt:
Eu am pomenit doar de cei ale caror lucrari le-am vazut si pipait . pe King am evitat sa il pomenesc fiind Sibian ca si mine si nu am dorit sa sune a ,, pupatura in c ur " . ma bucur ca ai amintit tu de el . treaba bine gindita si bine executata as spune eu .

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 15 Apr 2014, 06:24

Eu am dat intre 200 si 250 lei pe manopera....numele ti le dau doar pe privat daca vrei....asa mi se pare corect.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Scrie răspuns