In curand o sa revin cu poze noi ale betelor facute de Nariman ( Narik ). Sunt la a 3 a lanseta facuta de el si pot spune ca in fiecare lucrare a lui se observa stil si originalitate. ( de la mandrine care se inchid fara a se observa cum ca si cand mulineta ar fi fost turnata pe lanseta din fabricaULK scrie:Si daca va fi vorba de un top sa nu uitam de king(treaba gandita), Narik( aspect).
cat e manopera pt un bat custom de spinning?
Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori
Re: cat e manopera pt un bat custom de spinning?
Obiectiv: 8,1 kg !
Eu am doua bete in lucru.
Din ce m-am documentat eu, manopera de baza (fara insertii de diverse culori, ineluse, inelute, blank vopsit......si alte alea) pleaca de undeva de la 200 lei si urca pana unde vrei tu.
Executia in sine nu dureaza foarte mult. Cel mai mult o sa astepti sa vina blankul si componentele (daca nu cumva respectivul rodbuilder le are pe stoc - putin probabil sa aiba exact ce vrei tu).
Un top....nu am gasit niciunde. Niste nume.....e simplu (si am vazut ca frecventezi topicul): http://www.rapitori.ro/forum/lansete-custom-t9225.html
Putin off: la ce blank te-ai oprit si pentru ce aplicatii?
johnnybravo scrie: exista vreun top al celor mai buni rod builderi din .ro? dar macar o lista de nume?
merci
Personal nu pot decat sa-ti dau un sfat in vederea realizarii unui bat custom: anumite persoane care ,sigur ca da, sunt recunoscute deja ca mari meseriasi ,nu mai prea se omoara cu raspunsul la email-uri ,telefoane si alte modalitati de contact...Cred ca este important sa ceri relatii despre cel care-ti va face batul si din acest punct de vedere ,deoarece o proasta comunicare cu rod-builderul cred eu ca va genera probleme semnificative...Indiferent cat de supermeserias este ,probabil nu-ti va face lanseta conform dorintelor tale.
In rest ,din fericire, chiar ai de unde alege!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
ma indoiesc ca cineva iti va spune o suma exacta ... cred ca totusi e vorba de cum vrei sa fie lanseta, ce briz-briz-uri vrei pe ea plus o gramada de alte detalii. sunt de parere ca cel mai OK ar fi sa iti alegi vreo 2-3 din cei care construiesc lansete (eu mi-am ales doar unul
) si sa incerci sa le trimiti un mesaj cu cat mai multe detalii pentru a vedea ce raspunsuri primesti.
nu vreau sa ii spun numele pentru a nu se considera reclama ... dar a fost pomenit pe topic de minim 2 persoane
... si e sibian 
si ceea ce a scris mai sus Zamfi ar fi OK daca ai lua-o in calcul. eu nu am avut tangente cu lansetele custom pana in urma cu vreo luna si ceva cand am intrat in contact cu persoana in care am eu incredere si m-a lamurit de o gramada de chestii. de atunci am scris adevarate romane pe mesageria privata despre lanseta, ce vreau de la lanseta, recomandari plus o gramada de explicatii si motivatii de ce ar fi OK intr-un fel sau in altul ...Zamfi scrie:[.....] o proasta comunicare cu rod-builderul cred eu ca va genera probleme semnificative[.....]
nu vreau sa ii spun numele pentru a nu se considera reclama ... dar a fost pomenit pe topic de minim 2 persoane
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Vreau sa il adaug pe lista si pe Julen, din Pitesti. Lucreaza bine, peturi decente, comunicare excelenta, necesita un pic de rabdare pt ca nu are foarte mult timp liber.
Felicitari pt. topic! F. interesant! Asteptam mai multe sugestii-opinii,info in general.,eventual detaliat pe stil de pescuit si peste tinta!

TOT RESPECTUL !!!
- kingofbeasts
- veteran

respect si din partea mea pentru voi si pentru munca pe care o facetigrey-wolf scrie:Eu am pomenit doar de cei ale caror lucrari le-am vazut si pipait . pe King am evitat sa il pomenesc fiind Sibian ca si mine si nu am dorit sa sune a ,, pupatura in c ur " . ma bucur ca ai amintit tu de el . treaba bine gindita si bine executata as spune eu .ULK scrie:Si daca va fi vorba de un top sa nu uitam de king(treaba gandita), Narik( aspect).
Indradevar, pe aci pe la noi pe la Sibiu, vorbim de colaborare nu de concurenta
Pana de curand nu m-as fi autoincadrat in categoria rodbuilderilor pentru simplu fapt ca nu obisnuiam sa construiesc sau sa modific lansete decat pentru prieteni sau cunoscuti (si bineinteles pentru mine
Ceea ce fac eu insa e un rodbuilding de nisa pentru ca vorba lui Ulk munca mea-i bazata mai mult pe calcule si teste. Mai exact ceea ce fac e ca un ciptunning auto sau ca un overcloking la calculator. Din pacate nu pot lucra decat cu cei care stiu exact ce vor de la o lanseta din punct de vedere tehnic pe primul loc fiind, pe cat posibil, compromisul ideal intre confort si performanta. Nu pot lucra cu cei care nu stiu ce vor dar, vor custom, si nu fac lucrari de arta precum Torescu sau Narik (pe care ii apreciez pentru ceea ce fac de altfel) dupa cum prefer sa-i indrum spre cei ce vor bete pe invers spre rodbuilderi ca Ulk sau Sava care pescuiesc efectiv in cea mai mare parte cu echipament de casting.
Nu lucrez dupa tabele (desi uneori , la unele combouri, se dovedeste ca cea mai fericita montare functie de mulineta si dorintele utilizatorul e una ce se regaseste intr-un tabel) si nu recomand blankuri decat cu titlu de exemplu pentru simplu fapt ca stiu ca fiecare are stilul lui, locurile lui si nalucile lui asa ca el stie mai bine ce-i trebuie .In plus, din punctul meu de vedere, cine vrea custom cam trebuie sa stie cum sa-si aleaga un blank dintr-un tabel . Cu mine discutia referitoare la blank priveste strict modul in care vor fi puse in valoare calitatile acestuia( actiunea , puterea, senzitivitatea si alte caracteristici )precum si modul in care pot fi mascate unele defecte. Tocmai de aceea eu nu fac lansete repede si nu pot da un pret decat dupa ce am stabilit in mare cum se va comporta , din ce va fi alcatuita si cum va arata viitoarea lanseta. Prefer sa pot lucra direct cu viitorul utilizator care, de cele mai multe ori, participa in mod direct la procesul de productie avand ocazia sa-si "pipaie" si sa-si testeze viitoarea lanseta in diverse etape si diverse configuratii din procesul devenirii. Pentru asta nu prea exista stasuri si preturi fixe pentru ca una e sa iei inele dintr-un tabel si sa le matisezi si lacuiesti definitiv si alta e sa calculezi pozitionarea functie de mulineta, incarcarea statica a blankului, si dorinta utilizatorului (care poate opta pentru o mai mare senzitivitate, lanseuri mai lungi , un transfer de putere mai rapid spre but la intepare un mai bun echilibru al lansetei in dauna unor performante , etc.).Acest din urma caz presupune 2-3 scheme de inelare calculate matisate pe rand si date la proba pentru ca utilizatorul sa si-o aleaga pe cea care I se potriveste mai mult. Practic, tot procesul de compunere a lansetei poate manca de 2-3 ori mai multa munca decat montarea ei.
Garantia e o chestiune aparte si in general cam toata lumea da garantie pentru manopera intr-o masura mai mica sau mai mare si aia de regula vizeaza remedierea gratuita a unor defecte de manopera cum ar fi desprinderea unui inel din matisaj, dezlipirea mandrinei sau vreunui inel decorativ etc. Cel mai cu dichis capitol e ruperea blankului pe care in general nu si-o asuma nimeni pentru ca n-ai de unde sa stii daca e defect de fabricatie al blankului, defect de exploatare (si aici intra inclusiv transportul neglijent al lansetei) sau defect de montare. La customurile care nu merg dupa tabele e ca la overclokingul unui computer sau tunningul unei masini: utilizatorul trebuie sa-si asume anumite riscuri in goana dupa ultimul strop de performanta pe care-l poate stoarce . Nici la ciptunning si nici la overcloking nu da nimeni garantie ba, dimpotriva, se pierde garantia originala a produsului si cu toate astea sunt destui care o fac. In momentul in care un client aproba o anumita schema de montare finala isi asuma implicit si riscurile posibile venite odata cu ea cu atat mai mult daca i s-a explicat anterior care sunt acestea. De exemplu montarea unor inele subdimensionate pe blankuri foarte puternice, sau pe sectiunile de putere a unor blankuri ar putea avea ca efect distrugerea inelelor in suprasarcina . Daca decizia i-a apartinut utilizatorului pentru ca a vrut el musai o lanseta cu 2 grame mai usoara riscul e al lui si reparatia il va costa, daca insa decizia a luat-o fiindca a fost sfatuit prost de rodbuilder atunci riscul e al celui din urma (ca exemplu am putea lua kb-urile de la Fuji sau noile modele M si L care inlocuiesc H-ul de 5,5 pe care setul pentru KR il continea initial si pe care unii l-au montat pe bete MH sau chiar H desi acea alegere poate fi o bomba cu ceas, pentru lansetele respective o alegere mult mai inspirata ar fi fost la vremea aia KT-ul de 10 care avea aceeasi inaltime ca si 5,5 h-ul insa era mult mai robust la picior si talpa).
Din pacate, in ceea ce priveste garantia, la noi mai e si o problema de sinceritate si bun simt intrucat unii utilizatori refuza sa-si asume pagubele si incearca sa-si scoata parleala pe seama altuia. N-am patit-o personal insa au fost in trecut si pe aici ceva discutii si stiu destule cazuri cu lansete returnate la magazine ca defecte de fabrica desi cel in cauza stia clar ca fusese vina lui exploatand defectuos respectiva lanseta cand a rupt-o. Din pacate cei mai multi nici nu-si dau seama ca fac ceva gresit si observi asta doar daca ii vezi pescuind.
In concluzie, si treaba cu garantia , ca si treaba cu pretul, se discuta de la caz la caz functie de fiecare lanseta in parte.
- crapmaniacul
- veteran

Probabil din graba sau neatentie, nimeni nu l-a mentionat aici pe Laurentiu Andronic care se inscrie fara emotii in topul rodbuilderilor de la noi.
Multumesc Dragos,dar dupa cum bine stii, la mine, cel putin in momentul asta este foarte greu sa ma incadrez in categoria rodbuilderilor consacrati si sa intru intr-un anume top. N-am avut si nici nu am aceasta pretentie. Tot respectul din partea mea pentru Narik, Torescu, Ene, Ulk, Sava, Boje si altii. Ordinea este total aleatorie si imi cer scuze celor pe care i-am omis.dragos_g scrie:Vreau sa il adaug pe lista si pe Julen, din Pitesti. Lucreaza bine, peturi decente, comunicare excelenta, necesita un pic de rabdare pt ca nu are foarte mult timp liber.
Frumos post Julien!
Personal am doua bete modificate de ULK si sunt foarte incantat de cum lucreaza omul!
Plus ca se poate comunica la maxim cu e! Acuma sunt in faza de tatonare pentru un bat ML ,asa ca topicul asta este ...manusa! 
Personal am doua bete modificate de ULK si sunt foarte incantat de cum lucreaza omul!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.