Animalul suprem - Omul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Animalul suprem - Omul

Mesaj de Adi G » 30 Iul 2013, 19:03

modigliani scrie: SUNTEM O RASA "DOMINANTA" DE KKT ! Decimam , distrugem , persiflam neghiob , tot ceea ce ne inconjpoara si practic ne confera MINIM existenta - ca specie - pe Terra .

dap! 100% de acord, subscriu...
modigliani scrie:Cathc&Release-erilor , hai s-o luam altfel , poate va convine :

Vaca , porcu' , oaia , boul , ..... n-au solzi ! Ca atare hai sa le schingiuim , sa le facem sa sufere de la trairea pulsatorie din rumegatul nevinovat din iesle pana la a ne sta docili in hamburgherul de-l halim la iesirea din balta !

Nu-i asa ? C & R e valabil numa' la pesti , nu ?
"catch and release" nu este justificabil din punct de vedere etic.... trist dar adevarat. totusi, ce faci cu 7 salai cand ai o zi buna??? retzii unu... hai sa zic doi, itzi invitzi catziva prieteni la masa si gata, congelat nu mai are acelasi farmec... risc sa ma sparg in figuri dar, aici "la noi" :lol: in germanica, io-s de fapt un braconier notoriu pentru ca dau drumu la pesti care au depasit dimensiunea minima legala.... bine, legile sunt vechi si stiu sigur ca majoritatea controlorilor s-ar uita in alta parte daca m-ar prinde la faze de astea, dar daca nimeresti pe vreo unu mai al dreaq, te arde! si, au si ei dreptate totusi, vaca, porcu, boul, oaia le omori si le "chinui" macar cu un rost... itzi astamperi foamea, am stat calare pe catziva porci in timp ce le baga bunica-miu cutzatu in inima, pe la gat asa.... si doamne ce buna iera tochitura aia de la pomana porcului... asa carne de porc, crescut cu resturi de mancare din vecini, n-am mai mancat de atunci! din pacate... poate de aceea nu prea ma afecteaza sa vad animale murind. am mai zis io, asta-i viatza tataie.... da, practic si io catch and release, dar m-am intrebat de multe ori, ce rost are totusi??? pentru ce chinui io animalul ala? la urma urmei degeaba.... pentru o simpla fotografie, sau de multe ori nici macar atat.... pentru PLACEREA mea! asta este, asa-i omu, rasa de kkt....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Iul 2013, 19:35

geppetto scrie:Mă întreb atunci ce căutați voi aici printre:

Sadici care mănâncă peștii:
http://www.rapitori.ro/forum/astazi-ati ... t4068.html

Cât despre mine, mâine dimineață la ora 9 mă voi întoarce acasă cu aprox. 2 kg de cadavre ale unor viețuitoare denumite Gobius Cephalarges. Aceste organisme vor fi suferit o moarte lentă asfixiate într-o pungă de plastic după ce au fost capturate prin înfigerea unor obiecte ascuțite in cavitatea bucală. Uneori acestea trecându-le prin cap! De îndată ce vor ajunge cadavrele acestora acasă voi începe procedura de eviscerare si decapitare prin care doar aproximativ jumătate din cantitatea lor va ajunge în tigaie. După preparare, vor fi devorați împreună cu un sos preparat dintr-o altă ființă vie, de astă dată una imobilă și deci incă mai lipsită de apărare numită Allium Sativum. Poftă bună!
dap :lol:

numai ca io nu mi-am taiat singur porcu' doo ore. la ucis un" meserias"in cateva minute.
si nici nu l-am transat cand inca era inca viu. tu ai vazut filmarea aia ,sau nu ai rezistat? un bullshit ,este? din primele doo minute. :lol:
nici nu astept sa moara pestii printr-o asfixie lenta. Ii omor chiar eu.nu sufar sa -mi chinui gratuit captura ( si nu toata captura)cand Ii curat solzii si-o eviscerez.nu pe viu.ca-n film.
suntem destui de putini care omoara pestii inainte de curatare. ce n-ai inteles?
acum fara suparare : la cat de des ai pomenit cuvintele foame si instinct pe topicul asta, clar nu-i vina ta pentru atitudinea pe care o ai fata de animale.asta tinand cont de comentariile tale despre film.
dar nu le transmite mai departe.
spor la guvizi.
numai bine! :respekt:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Iul 2013, 20:06

De dragul pretziziunii 8) : de instincte am pomenit eu; si asta nu pentru ca as fi avut de comentat la film - din pacate nu am reusit sa-l vad, n-am timp si pace!!! :x , ci pentru ca au aparut niste afirmatii nitel confuze cu privire la sadismul animalelor - nu exista asa ceva, oricat de confortabil ne-am simti sa nu ne fie specific numai noua; din pacate ne este... Nu poate fi asimilat comportamentul ursilor care mananca doar pielea, creierul si icrele de somon cu japonezii care mananca doar aripioarele de la rechin... si exemplele pot continua...
Din pacate astia suntem si e greu sa schimbam ceva, mai ales acolo unde actele astea se impletesc cu traditiile. Am vazut deunazi un clip dintr-un fel de emisiune concurs gen Master chef la chinezi; una din probe era desolzarea unui crap de viu, prajirea partiala in ulei incins; dichisul era sa fie facut cat mai bine DAR SA MISTE IN FARFURIE!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
@Modigliani: eu cred ca n-ai pierdut vremea; ceva raspunsuri "rezonante" ai avut, ai iscat o polemica (pana acuma) civilizata. Mie imi pare rau ca n-am vazut filmul, mi-am propus sa-l vad cand voi avea ceva timp - inaintea altor filme oricum... Singura problema este ca cei care ar trebui schimbati in mentalitate nu prea sunt pe aici... :? Dar eu cred ca ai face un bine comunitatii daca din cand in cand ai reposta linkul ca topicul sa stea acolo unde merita: pe prima pagina - esti cel mai in drept sa o faci, cand discutiile se vor mai fi racit. :wink:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Iul 2013, 20:16

@LOL: Sadismul presupune CONSTIENTIZAREA faptului ca obiectul actului sadic SUFERA. Asta-i face placere sadicului. Animalele nu sunt capabile de asa ceva. Asa ca cimpanzeii aia chiar dotati cu un grad inalt de inteligenta NU COMIT UN ACT SADIC. Ei doar indeparteaza concurenta la mancare. Ratonii mananca orice mananca un cimpanzeu. Dar ei nu realizeaza ca-i produc suferinta ratonului.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 30 Iul 2013, 20:18

tavistan scrie:@LOL: Sadismul presupune CONSTIENTIZAREA faptului ca obiectul actului sadic SUFERA. Asta-i face placere sadicului. Animalele nu sunt capabile de asa ceva. Asa ca cimpanzeii aia chiar dotati cu un grad inalt de inteligenta NU COMIT UN ACT SADIC. Ei doar indeparteaza concurenta la mancare. Ratonii mananca orice mananca un cimpanzeu. Dar ei nu realizeaza ca-i produc suferinta ratonului.
nuff said....... 8) :respekt:

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 30 Iul 2013, 20:20

rine scrie: numai ca io nu mi-am taiat singur porcu' doo ore. la ucis un" meserias"in cateva minute.
Si asta te face mai bun, mai etic, te urca pe un piedestal printre ceilalti carnivori?
Amerindienii considerau ca numai vanatorul, cel care a ucis animalul, are dreptul sa se hraneasca din carnea lui, restul multumindu-se cu ce primeau de la el - asta asa, ca chestie...
Pana si latura spirituala imparte toata treaba in doua aspecte: una care spune ca cel care ucide animalul ii preia karma, in special partea negativa, si a doua in care vanatorul intra in comuniune cu vanatul, cele doua spirite contopindu-se.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Iul 2013, 20:46

AdarMarian scrie:
rine scrie: numai ca io nu mi-am taiat singur porcu' doo ore. la ucis un" meserias"in cateva minute.
Si asta te face mai bun, mai etic, te urca pe un piedestal printre ceilalti carnivori?
Amerindienii considerau ca numai vanatorul, cel care a ucis animalul, are dreptul sa se hraneasca din carnea lui, restul multumindu-se cu ce primeau de la el - asta asa, ca chestie...
partea cu karma e pe langa asa c-o lasam.

invers fata de ameriendieni: "vanatorul" s-a multumit cu ce i-am dat io.
in rest da! mai putin cu piedestalul sau si tu te rezumi numai la haleala?
era vorba totusi de suferinta ce o provocam!
de maltratarea unor fiinte care au singura vina ca noi , oamenii,existam si uitam ca am ajuns ,ce am ajuns in mare parte datorita lor.
auzi:Karma !
aici! :lol:
p.s
nu era porcul meu. ca io n-am avut niciodata :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 30 Iul 2013, 21:09

Adi G scrie:
tavistan scrie:@LOL: Sadismul presupune CONSTIENTIZAREA faptului ca obiectul actului sadic SUFERA. Asta-i face placere sadicului. Animalele nu sunt capabile de asa ceva. Asa ca cimpanzeii aia chiar dotati cu un grad inalt de inteligenta NU COMIT UN ACT SADIC. Ei doar indeparteaza concurenta la mancare. Ratonii mananca orice mananca un cimpanzeu. Dar ei nu realizeaza ca-i produc suferinta ratonului.
nuff said....... 8) :respekt:

De ce sunteți voi atât de siguri ce conștientizează un cimpanzeu? Eu bănuiesc că mamiferele inteligente și în special primatele, din a căror familie facem și noi parte, au un fel de conștiința a faptului că provoacă durere.

Și am două motive, nu sunt gica-contra chiar de pomană :

1. Comportamentul ăsta nu îl observăm la animalele mai puțin inteligente.
2. Specialiști care chiar studiază cimpanzeii sunt de aceeași părere.
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... rans.shtml

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 30 Iul 2013, 21:14

rine scrie: era vorba totusi de suferinta ce o provocam!
Adevarul e ca produci suferinta animalelor cu fiecare kilogram de carne pe care-l iei din raftul magazinului.
Conteaza prea putin spre deloc ca il omori tu sau altul.
rine scrie:de maltratarea unor fiinte care au singura vina ca noi , oamenii,existam si uitam ca am ajuns ,ce am ajuns in mare parte datorita lor.
Tocmai!
Observ ca tastezi in apararea animalelor pe un forum.
Ia mergi pana la capat: retrage-te intr-o pestera, hraneste-te cu plante, cu radacini si apuca-te de picturi rupestre cu tenta ecologista.
Da' lasa, ca e greu.
Maine cumperi alte doua kile de ceafa, faci un gratar, te mai uiti o data la film si concluzionezi din nou: ce sadica fiinta e omu'!...
:D :D :D
Cata vreme exista altii care sa chinuie animalele in locul tau si in folosul tau, poti dormi linistit.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Iul 2013, 21:18

poate nu m-am facut bine inteles ,de ce am aditudinea asta de revolta dupa vizionarea filmului.
de murit ,moare orice fiinta.
etica( dupa parerea mea , chestie exclusiv umana) consta in :
cum, moare fiinta aia, mai ales daca nu-i om si este ucisa de om.
:(

Scrie răspuns