Flacara s-a stins ... !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 07 Noi 2010, 22:00

TERRANO scrie: invata mai intai istoria Romaniei si a romanilor .
pe urma o sa ajungi la concluzia ca nu e cazul sa mai scrii toate tampeniile pe aici.
Bafta!
Acum serios : in felul asta agresiv de a te adresa ( oricui si indiferent de context ) cum crezi ca te vei putea eschiva de oprobriul public ?

Terrano .... esti mult prea irascibil si incisiv . PUNCT .

....................................

p.s. Imi aduc aminte ca-i un topic ce ar trebui sa aiba alte conotatii , conotatii ce-ar trebui sa ne faca sa privim in sus . Eu personal , odata cu aceasta interventie ies din aceasta discutie .

Luminat fie-i drumul lui Paunescu pana la picioarele Domnului . Si Domnul sa-l ierte .

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 07 Noi 2010, 22:13

modigliani scrie:
TERRANO scrie: invata mai intai istoria Romaniei si a romanilor .
pe urma o sa ajungi la concluzia ca nu e cazul sa mai scrii toate tampeniile pe aici.
Bafta!
Acum serios : in felul asta agresiv de a te adresa ( oricui si indiferent de context ) cum crezi ca te vei putea eschiva de oprobriul public ?

Terrano .... esti mult prea irascibil si incisiv . PUNCT .

....................................

p.s. Imi aduc aminte ca-i un topic ce ar trebui sa aiba alte conotatii , conotatii ce-ar trebui sa ne faca sa privim in sus . Eu personal , odata cu aceasta interventie ies din aceasta discutie .

Luminat fie-i drumul lui Paunescu pana la picioarele Domnului . Si Domnul sa-l ierte .
-----------

modigliani,nu eu am inceput o astfel de discutie .

inca de la inceput ,unii au amestecat comunismul cu Adrian Paunescu.
Comunismul in Romania a insemnat altceva ,nu ce a facut Adrian Paunescu.
Cu persoane ca Georgica si altii ,e imposibil sa ai o discutie pe tema comunismului.Ei nu cunosc istoria .
Am evitat sa-ti raspund la ce mi-ai scris ,tocmai in ideea de a nu mai continua discutia .

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 07 Noi 2010, 22:17

TERRANO scrie: Am evitat sa-ti raspund la ce mi-ai scris ,tocmai in ideea de a nu mai continua discutia .
Mersi .
.........................................................................................................

Dincolo de comunism , dincolo de pescuit , dincolo de forumuri , dincolo de orgolii , dincolo de orice altceva ....... :

http://www.youtube.com/watch?v=_R9OIREH ... r_embedded

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 07 Noi 2010, 22:18

TERRANO scrie: Lista este lunga si cuprinde înca 211(!!!!!!!!!) nume de evrei-comunisti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român.
Nici in momentul de fatza nu ne simtim mai bine si daca ii luam la bani marunti pe cei mai multi ...s-ar putea sa avem niste surprize mari de tot...!!!!!!!!!!
Parca vad putin extremism aici. Sau evreii sunt de vina pt comunismul din ro? Hai sa fim seriosi, marea majoritate a evreilor care traiau in perioada interbelica aveau proprietati, afaceri pe care comunismul le-a confiscat
Daca e sa luam problema asa, ce spui despre romanii-comunisti, maghiarii-comunisti, etc-comunisti?? Ei au facut bine in perioada comunista si e doar vina evreilor ramasi in tara??
Chiar daca am trait doar 12 ani jumate in "epoca de aur " am avut parte de dulcele stil comunist Au venit intr-o zi la mine directorul adjunct al scolii cu inca vreo trei persoane necunoscute mie si scotandu-ma afara din clasa au inceput sa ma intrebe cine vine la noi acasa si ce fac acolo. Atunci am realizat ca bunicii mei aveau o alta convingere religioasa decat restul lumii. Nu erau atei... Aveam cam 8-9 ani.
Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa in comunism. Am avut norocul sa cresc la tara, sa nu stiu ce inseamna sa nu ai paine pe masa pt ca s-a terminat cartela, sa-mi aduca tata ciocolata, portocale, banane etc pt ca lucra in fabrica si era prieten cu cei de la aprozar si cofetarie. Dar nu plang dupa acei ani.
Cat despre Adrian Paunescu a fost un mare scriitor contemporan un patriot, dar cum am mai spus nu inseamna ca nu a facut compromisuri. Nu putea sa nu faca compromisuri in acea perioada. Si totusi cenaclul faclara a fost desfiintat. Probabil nu a facut destule compromisuri ori se credea prea puternic in acea perioada si cineva l-a infranat
PS rog un moderator sa mute posturile off topic. e pacat sa patam un topic care se dorea altfel

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 07 Noi 2010, 22:27

luci_t scrie: Si totusi cenaclul faclara a fost desfiintat. Probabil nu a facut destule compromisuri ori se credea prea puternic in acea perioada si cineva l-a infranat
PS rog un moderator sa mute posturile off topic. e pacat sa patam un topic care se dorea altfel
Luci , Ceausescu se temea de Cenaclu ! S-a scremut sa-l inchida , dar nu reusea . Masele de oameni erau tot mai greu de stapanit . Pana intr-o zi , cand dintr-o greseala monumentala , scena Cenaclului s-a prabusit la Ploiesti , unde au murit 5 persoane , iar alte cateva zeci , au fost ranite. Atunci a fost inchis Cenaclul definitiv . Nu multi stiu aceasta poveste , nu multi stiu cine a fost Paunescu in comunism , dar multi sar la gatul lui degeaba . Unii il stiu doar de la tv cand recita poezii si unu' canta la chitara dupa versurile lui . Bag mana in foc ca habar nu aveau cine a infiintat Cenaclul si a inventat sintagma "generatie in blugi" , dar acum s-au trezit ca era mare comunist ...
Jale fratilor , unii habar n-au pe ce lume traiesc , dar bat tastele ca fasolea...de-a dreptul TRIST .

Georgele , te rog eu , abtine-te si evita topicul asta .

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 07 Noi 2010, 22:31

luci_t scrie:
TERRANO scrie: Lista este lunga si cuprinde înca 211(!!!!!!!!!) nume de evrei-comunisti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român.
Nici in momentul de fatza nu ne simtim mai bine si daca ii luam la bani marunti pe cei mai multi ...s-ar putea sa avem niste surprize mari de tot...!!!!!!!!!!
Parca vad putin extremism aici. Sau evreii sunt de vina pt comunismul din ro? Hai sa fim seriosi, marea majoritate a evreilor care traiau in perioada interbelica aveau proprietati, afaceri pe care comunismul le-a confiscat
Daca e sa luam problema asa, ce spui despre romanii-comunisti, maghiarii-comunisti, etc-comunisti?? Ei au facut bine in perioada comunista si e doar vina evreilor ramasi in tara??
Chiar daca am trait doar 12 ani jumate in "epoca de aur " am avut parte de dulcele stil comunist Au venit intr-o zi la mine directorul adjunct al scolii cu inca vreo trei persoane necunoscute mie si scotandu-ma afara din clasa au inceput sa ma intrebe cine vine la noi acasa si ce fac acolo. Atunci am realizat ca bunicii mei aveau o alta convingere religioasa decat restul lumii. Nu erau atei... Aveam cam 8-9 ani.
Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa in comunism. Am avut norocul sa cresc la tara, sa nu stiu ce inseamna sa nu ai paine pe masa pt ca s-a terminat cartela, sa-mi aduca tata ciocolata, portocale, banane etc pt ca lucra in fabrica si era prieten cu cei de la aprozar si cofetarie. Dar nu plang dupa acei ani.
Cat despre Adrian Paunescu a fost un mare scriitor contemporan un patriot, dar cum am mai spus nu inseamna ca nu a facut compromisuri. Nu putea sa nu faca compromisuri in acea perioada. Si totusi cenaclul faclara a fost desfiintat. Probabil nu a facut destule compromisuri ori se credea prea puternic in acea perioada si cineva l-a infranat
---------
referitor la ce ai scris tu mai sus,o sa-ti raspund astfel:

o masina este condusa de un sofer.daca soferul hotaraste sa o ia cu masina prin aratura,cine e de vina ? masina sau soferul ?

cei mai sus amintiti +inca 211 ,toti cocotati in functii cheie ale partidului comunist de atunci.

eu ma refer la ce a fost in Romania in acea vreme.poti tu nega aceste lucruri care s-au intamplat atunci ?

daca imi cunosc istoria tarii ,nu inseamna ca sunt extremist.
tu cunosti sensul cuvantului extremist ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 07 Noi 2010, 22:36

io? de ce, care-i problema? m-a derutat terrano cu afirmatia ca aia nu erau romani ci evrei.... io stiu ca a fi evreu e o religie si nu are treaba cu nationalitatea. deci de ce n-ar fi putut aia sa fie evrei romani?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 07 Noi 2010, 22:37

Bai nene , mai da-le dracu' de orgolii !!!!! Voi chiar n-aveti respect pentru un mort ? Pentru un doliu ? Chiar va arde-n suflet sa va dati replici care-mai-de-care mai acide si ,, superioare " ?

Omu' ala chiar a murit ! Si-n fata mortii , indiferent de ce-a fost amaratu' ala pe lumea asta .... totul capata alte sensuri !

Va deschid imediat un topic in care sa ..... ,, va dati cu capu' de pereti " si sa va etalati cunostiintele in istorie , sa va ,, calariti " unul pe altul , sa va dati si-n cap daca vreti .

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 07 Noi 2010, 22:40

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 07 Noi 2010, 22:42

georgica scrie:io? de ce, care-i problema? m-a derutat terrano cu afirmatia ca aia nu erau romani ci evrei.... io stiu ca a fi evreu e o religie si nu are treaba cu nationalitatea. deci de ce n-ar fi putut aia sa fie evrei romani?
---------
georgica,tu esti prostul de serviciu pe acest forum .
:lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns