TERRANO scrie: Lista este lunga si cuprinde înca 211(!!!!!!!!!) nume de evrei-comunisti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român.
Nici in momentul de fatza nu ne simtim mai bine si daca ii luam la bani marunti pe cei mai multi ...s-ar putea sa avem niste surprize mari de tot...!!!!!!!!!!
Parca vad putin extremism aici. Sau evreii sunt de vina pt comunismul din ro? Hai sa fim seriosi, marea majoritate a evreilor care traiau in perioada interbelica aveau proprietati, afaceri pe care comunismul le-a confiscat
Daca e sa luam problema asa, ce spui despre romanii-comunisti, maghiarii-comunisti, etc-comunisti?? Ei au facut bine in perioada comunista si e doar vina evreilor ramasi in tara??
Chiar daca am trait doar 12 ani jumate in "epoca de aur " am avut parte de dulcele stil comunist Au venit intr-o zi la mine directorul adjunct al scolii cu inca vreo trei persoane necunoscute mie si scotandu-ma afara din clasa au inceput sa ma intrebe cine vine la noi acasa si ce fac acolo. Atunci am realizat ca bunicii mei aveau o alta convingere religioasa decat restul lumii. Nu erau atei... Aveam cam 8-9 ani.
Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa in comunism. Am avut norocul sa cresc la tara, sa nu stiu ce inseamna sa nu ai paine pe masa pt ca s-a terminat cartela, sa-mi aduca tata ciocolata, portocale, banane etc pt ca lucra in fabrica si era prieten cu cei de la aprozar si cofetarie. Dar nu plang dupa acei ani.
Cat despre Adrian Paunescu a fost un mare scriitor contemporan un patriot, dar cum am mai spus nu inseamna ca nu a facut compromisuri. Nu putea sa nu faca compromisuri in acea perioada. Si totusi cenaclul faclara a fost desfiintat. Probabil nu a facut destule compromisuri ori se credea prea puternic in acea perioada si cineva l-a infranat
PS rog un moderator sa mute posturile off topic. e pacat sa patam un topic care se dorea altfel