Flacara s-a stins ... !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
------modigliani scrie:Taticule , nu te supara ca spun asta , da' nu ma incalzeste cu nimic faptul ca Romani capabili au ,, invadat " NASA . Au mai facut-o si la acceleratorul de particule , au mai tot facut-o si prin alte parti , si-or s-o mai faca mult timp d-aici inainte . De ce ? Simplu ! Am devenit o tara absolut incapabila sa-si pastreze oamenii de valoare , o tara in care astia nu se pot exprima profesional , o tara ce ,, se lupta " din rasputeri sa ramana ..... fara lupta ! PUNCT !TERRANO scrie:poate stie cineva de aici sa ne spuna cati cercetatori romani lucreaza la Silicon Valley si Nasa.
N-a avut ce face un american si a spus ca acolo se vorbesc 3 limbi-romana,engleza si indiana(in acesta ordine).Romana o vorbesc cei scoliti aici in comunism.Fortza ,Romania!
Vrei sa spui ca Romanii de la NASA muncesc pentru Romania ? Aduc vreun beneficiu tarii care i-a scolit ? Nu nene ! Muncesc pentru americani si pentru propriu buzunar ! TOT PUNCT !
Repet , nu-i un motiv de mandrie ca avem Romani capabili imprastiati prin lume . E de-a dreptul trist c-au ales calea plecarii .
Cinste lui Paunescu c-a ramas aici si-a facut ceva in ,, namolul " cultural in care ,, ne agatam noi firele " . Cinste lui !!!
"Fiule",trebuie sa ma intrebi mai intai daca vreau sa-ti fiu tata...iar raspunsul meu este categoric nu .
Tu ai scos niste cuvinte din context si le talmacesti dupa cum vrei.Daca citesti mai cu atentie ...acolo era vorba de pregatirea de care aveau parte elevii in sistemul comunist.Asta am vrut sa spun si sa scot in evidenta.Chiar se facea carte atunci ,indiferent ce-ai spune tu acum ...
Mi-aduc aminte, ca in clasa a IX-a la profilul informatica unde eram si eu,ne-a venit in grupa un baiat roman care statuse mult timp in USA,pentru ca parintii lui lucrasera acolo .Apoi toata familia se mutase in Romania.Baiat simpatic el,cu bun simt ,ne-am inteles de minune cu el,numai ca avea o mica problema - desi era mai mare de varsta ca noi cu un an ,el abia invatase sa extraga radicalul.A trebuit sa-i explice profesorului de matematica ca el abia acolo ajunsese cu materia in USA.
Ulterior a fost transferat la grupa se limbi straine. Acuma e traducator si ghid turistic.
Ca oamenii capabili au plecat si pleaca din tara si muncesc pentru altii si pentru ei,asta nu mai e nici un secret.Dar nici o mandrie...
Nu vreau sa consideri ca sunt lipsit de respect ,dar nu merita sa vorbesti si sa te adresezi intr-un anumit fel...
Am inteles ca in multe privinte suntem pe aceeasi lungime de unda.Apreciez acest lucru.
Sper ca esti de acord cu mine,ce se intampla acuma in Romania ,cand ne sunt persecutati si alungati toti oamenii de valoare,cand se doreste distrugerea sistemului de invatamant ,sanatate,armata etc...,seamana izbitor de mult cu ce se petrecea ...tot in Romania in perioada 1940-1960,cand efectiv au fost lichidati fizic ,torturati ,schingiuiti etc prin puscarii,multi oameni de valoare romani.Atunci erau niste metode...
Acum sunt altele mai"evoluate" si "pasnice" care omoara mai incet...O "buna" indatorare la bancile lor este de baza.Apoi incepe sarabanda...si stii si tu ce efecte produce aceasta indatorare.In 1991,Petre Roman ,fiul lui walter neulander,spunea ca industria de atunci a Romaniei este un morman de fier vechi si trebuie distrusa.Si asa a fost .Si exemplele pot continua ...Indiferent cum am da-o ,indiferent cum am suci-o,nu putem nega ce s-a intamplat si ce se intampla.Scopul (lor) ramane insa acelasi...
Ia uite aici o scurta lista cu cateva nume de "romani' care conduceau Romania la acea vreme(1940-1960) :
* Ana Pauker ( Hannah Rabinshon) - poreclita "Stalin cu fusta"; secretar general al CC al Partidului Comunist Român (1944-1948).
* Ella Diamantestein - secretara Annei Pauker.
* Ilca Melinescu (Ilka Wasserman) - sefa a MAE; directoarea Editurii Cartea Rusa.
* Carol Lustig - director MAE (1948-1952).
* Ana Toma (Ana Grossman) - sotia lui Pantelimon Bondarenco, seful Securitatii; ministru la MAE (1950-1952).
* Avram I. Bunaciu (Abraham Gutman) - ministru al Justitiei(1948-1952); ambasador la ONU (1956-1957); ministru de Externe (1958-1961).
* Leonte Rautu (Lev Oigenstein) - membru CC al PCR (1948-1972) si multe alte functii înalte.
* Ghizela Vass - membru CC al PCR (1948-1984); membru în conducerea Comitetului Democratic Evreiesc, în 1950.Matusa lui Bogdan Olteanu ,actual lucrator cu functie mare in BNR,fost politician PNL...
* Leopold Filderman - presesedinte al Comisiei Superioare de Epuratie, de pe lînga Federatia Uniunilor de Comunitati Evreiesti.
* Heinrich Kreidl - secretar geneneral în Ministerul Lucrarilor.
* Jean Coller - sef la Directia de Cadre (1945-1950).
* Walter Roman (Erno Neulander) - evreu din Oradea; sef al Directiei Politice a Armatei; tatal lui Petre Roman (prim-ministru al României în perioada1989-1991).
* Silviu Brucan (Saul Bruckner) - conducatorul campaniei de bolsevizare a României; ambasador la Washington (1956-1962).
* Leonte Tismaneanu (Leon Tisminetki) - redactor-sef la Editura PCR; profesor la Facultatea de Marxism-Leninism; tatal lui Volodea Tismaneanu, actualul presedinte al IICCMER(cel care a 'condamnat comunismul din Romania...E de rasul cainilor!!!!!!!!)
* Alexandru Nicholschi (Boris Grünberg) - evreu basarabean, sef NKVD pentru România; sef la DGSP/MAI (1948-1961).
* George Silviu (Gersch Golinger) - secretar general al MAI (1946-1953).
* Teohari Georgescu (Burah Tescovici) - agent NKVD; ministru de Interne (1944-1952).
* Moises Haupt - general, comandant militar al Bucurestilor (1944-1950).
* Strul Mauriciu - colonel, director al Securitatii Galati si Prahova. Fostii detinuti politici îi atribuie acte de o deosebita cruzime. În zona Vrancei, cu prilejul revoltelor taranesti din 1950-1951, Securitatea îi lega, pe cei capturati, cu sîrma ghimpata, scuipîndu-i si umilindu-i înainte de a-i împusca.
* Bondarenco Pantelimon (Pantiusa) - general. A fost seful D.G.S.P. din august 1948, ministru adjunct si loctiitor al ministrului de Interne (1949-1956). Responsabil de moartea a peste 400.000 de victime(romani) anti-comuniste din închisori si lagare. L-a arestat pe Lucretiu Patrascanu. Singurul asasinat care i se atribuie personal este cel al lui Stefan Foris, în subsolul unei cladiri de pe Aleea Alexandru, în 1946. Ajutat de soferul lui, Dumitru Neciu, Pantiusa l-a ucis cu o ranga de fier, apoi l-a aruncat într-o groapa sapata, în prealabil, în aceeasi curte, acoperindu-l cu moloz.
* Fuchs (Fux) Iani - maior, Falticeni - arestase copii de 12 ani, fiindca se jucasera de-a partizanii la marginea unei paduri, cu arme de jucarie. Conform documentelor interne ale Securitatii, pe acesti copii i-a torturat într-un mod barbar. Tot la Falticeni, superiorii lui, veniti în control, au relatat despre starea îngrozitoare a unei femei arestate de circa opt luni.
Retinuta într-o celula al carei pat nu avea scînduri, cu rani grave la soduri, statea direct pe ciment, unde îsi facea si nevoile. De jur-împrejurul ei forfoteau viermii, iar mirosul era insuportabil. Femeia înnebunise deja, urlînd de disperare cînd i s-a deschis usa. Irina Itu, curiera personala a lui Iuliu Maniu, si-l aminteste si ea pe "fiorosul maior Fux", care i-a smuls unghiile cu clestele.
* Feller Moritz - locotenent, Botosani. Tortionar sadic, l-a torturat pe tatal lui Ilie Alexoaie, folosind curentul electric, de peste 80 de ori, pe Gh. Anghelache l-a batut cu funia uda si l-a scuipat. Conform marturiei lui Emanuel Babii, Toderita Fediuc a decedat în urma batailor aplicate de Feller.
Lista este lunga si cuprinde înca 211(!!!!!!!!!) nume de evrei-comunisti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român.
Nici in momentul de fatza nu ne simtim mai bine si daca ii luam la bani marunti pe cei mai multi ...s-ar putea sa avem niste surprize mari de tot...!!!!!!!!!!
Intelegi cum sta ,de fapt,treaba?....
Cand condamnam comunismul,ar trebui sa stim exact pe cine condamnam si sa nu ne mai legam de cei care au fost cu adevarat romani.Adrian Paunescu,oricat ar vrea unii sa-l murdareasca acuma(la ordinele altora...),nu a facut rau nimanui si nici tarii noastre.
Sunt perfect de acord cu tine ce ai scris la sfarsit :
"Cinste lui Paunescu c-a ramas aici si-a facut ceva in ,, namolul " cultural in care ,, ne agatam noi firele " . Cinste lui !!!"
Toate bune !

- modigliani
- veteran
Ok , Terrano , cat nu am vrut sa fac din acest topic unul de dezbateri gratuite , am sa spun totusi cateva cuvinte .TERRANO scrie:
"Fiule",trebuie sa ma intrebi mai intai daca vreau sa-ti fiu tata
Esti agresiv . Degeaba si din orice . Acest ,, taticule " al meu in adresarea catre tine se voia un apelativ familiar , amical , dar urmat de parerea mea asupra romanilor plecati sa faca minuni in alte tari .
Ma acuzi pe mine de superficialitate insa tocmai descopar ca n-ai remarcat in spusele mele urmatoarea fraza :
......... in care se pare ca spun sau cel putin intaresc spusele tale . Repet , agresiv si probabil precipitat in a veni urgent cu un raspuns ..... pe forum , consider fara echivoc ca nu mi-ai citit postarea cu suficient respect ( nu indraznesc sa spun interes ! ) . Pe viitor am sa te rog sa-mi tratezi postarile ori prin ,, ignore " ori prin a le citi de cateva ori inainte sa ai vreo reactie . Esti mult prea impulsiv si deja ai atras din partea multora comentarii in acest sens ,Modigliani scrie: ,, ...... tarii care i-a scolit ..... "
Nu indraznesc prin ce scriu mai sus sa-ti dau vreun sfat , .... nu-mi permit si nu ma priveste pe mine modalitatea ta de a interactiona cu oamenii . Este problema ta personala .
Aici nu te inteleg deloc , dar nu vad cum pot fi blamate cuvintele mele . Este destul de ambiguu mesajul tau ..... . Personal consider ca m-am exprimat cat am putut de elegant .TERRANO scrie:Nu vreau sa consideri ca sunt lipsit de respect ,dar nu merita sa vorbesti si sa te adresezi intr-un anumit fel...
Te grabesti in concluzii si-n afirmatii . Este posibil sa ai dreptate , este la fel de posibil sa nu ai . Nu stii multe despre mine , nu stiu nimic despre tine . Cert este ca un forum pe net este cea mai putin ilustrativa modalitate in a cunoaste oamenii . De multe ori am descoperit ca oamenii de pe forumuri se afla diametral opus fata de reala lor valoare , fata de cum sunt in realitate .TERRANO scrie:Am inteles ca in multe privinte suntem pe aceeasi lungime de unda.Apreciez acest lucru.
Dar daca este cum spui ( sau intuiesti . Prefer varianta asta ) si eu apreciez la acelasi nivel .
Ma bucur sincer la esti de acord cu mine la sfarsit , insa nu-i suficient acest lucru pentru a-ti putea forma o imagine limpede asupra mea sau pentru a putea face o afirmatie clara .
Dar ..... e posibil totusi sa ai dreptate .
----------ULK scrie:Deci comunsimul sa inteleg ..defapt a fost gandit de evrei..special sa disturga tara noastra....Terrano...esti un pic antisemit sau mi se pare mie?
![]()
![]()
Teoria conspiratiei..mai, mai.
invata mai intai istoria Romaniei si a romanilor .
pe urma o sa ajungi la concluzia ca nu e cazul sa mai scrii toate tampeniile pe aici.
Bafta!