Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de adrian99 » 06 Apr 2014, 16:16

cosmine,paznicicul ce ti-a zis?
ma refer stia de la patron motivele sistarii pescuitului la rapitor?
intreb deoarece acum 2 ani au fost discutii aprige in acest topic referitoare la apa scazuta din toamna,lipsa pestelui.
cu toate astea nu s-a luat nicio masura restrictiva,pescutitul a continuat,cine a vrut sa vina a venit cine nu...nu
asa mi s-ar parea normal si acum.
asta este punctul meu de vedere,a unuia care a facut peste 100de partide acolo in ultimii ani

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 06 Apr 2014, 16:28

De maine nu se mai pescuieste la spinning pe Chiroiu 4, asta e tot ce mi-a zis paznicul.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 07 Apr 2014, 15:05

astazi am vb cu spinerii cu state vechi pe C4
intial toti considerau o gluma inchiderea baltii.
dar n-a fost asa.speram intr-o revenire asupra deciziei

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 07 Apr 2014, 16:14

D.l Valer Rusu are pana si fata de om serios, nu numai atitudinea si prezenta, si nu mi s-a parut ca ar glumi, mai ales cu noi spinnerii, care chiar muncim si investim pentru o partida de spinning, no matter what.

StefanG
senior
senior

Mesaj de StefanG » 07 Apr 2014, 21:47

Probabil din cauza faptului ca balta n-a fost populata cu rapitori,au sistat pescuitul pentru o perioada determinata(2-3 ani),timp in care populatia piscicola sa-si revina.
Asta este ceea ce sper eu.
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 07 Apr 2014, 22:59

StefanG scrie:Probabil din cauza faptului ca balta n-a fost populata cu rapitori,au sistat pescuitul pentru o perioada determinata(2-3 ani),timp in care populatia piscicola sa-si revina.
Asta este ceea ce sper eu.
Bine punctat Stefan, complet de acord cu tine. Este probabil concluzia logica la care d-l Russu a ajuns in situatia in care se afla la acest moment balta dpdv al populatiei de rapitor. Este o decizie greu de luat dar inteleapta zic eu, desi ptr moment neplacuta ptr pescari, o decizie care va da insa o sansa solzosilor cu dinti sa se regenereze numeric prin propriile forte. Practic astfel balta va avea o sansa reala spre un viitor bun, ptr ca daca ar fi fost pescuita la fel de intensiv si in continuare s-ar fi ajuns mai devreme sau mai tarziu intr-un punct delicat de unde nu mai erau multe optiuni.
Fara populari constante si semnificative cu rapitori care nu sunt usor de realizat la noi din mai multe motive relativ obiective, sansa ptr o balta cu capturi frumoase si satisfactii pe masura pe termen mai lung ptr pescari, singura sansa deci in opinia mea o reprezinta C&R sau o combinatie care sa limiteze retinerea la o piesa max doua de pescar.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 08 Apr 2014, 07:57

discutii privind populatia de rapitor din C4 au fost facute si-n anii trecuti.
multi care au venit acolo s-au plans de lipsa capturilor(vb de anii 2011-2012) cand era mai mult rapitor decat acum.
nu cred ca motivul ar fi scaderea nr de rapitor din balta.daca ar fi fost asta balta se inchidea de prin 2012-2013
din cate stiu ieri urma sa se efectueze un pescuit de control.astept sa vedem filmari,poze etc.
daca de la inceput se dorea inchiderea pescuitului la rapitor nu vad rostul unei asemenea actiuni.
revenind,multi au facut comentarii la adresa baltii:pozitive sau negative.dar cine a vrut sa vina sa pescuiasca aici a a facut-o indiferent de ce se discuta pe forumuri.eu sunt unul dintre ei
nu cred ca inchiderea ei pe o perioada de 2-3 ani va duce la refacerea populatiei de rapitor ca-n 2010
atata timp cat va ramane deschisa la pasnic(pluta+lanseta) sigur vor disparea destui rapitori din balta.spun asta intrucat multi din cei care erau la pasnic aveau peste viu ca momeala.acest lucru l-au vazut si alti pescari de spin.in plus multi dintrecei care au prin rapitor cu peste viu au avut nesimtirea sa posteze imagini pe alte siteuri de pescuit.daca se dorea protejarea populatiei de rapitor nu se marea cantitate de peste care se poate retine(de la 4-6kg)
deci,problema este mult mai complicata si nu ne face doar pe noi pescarii de rapitor responsabili de scaderea rapitorilor pe C4.aici vb strict de cei care au respectat regulile pe aceasta balta.

valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de valer russu » 08 Apr 2014, 15:22

Ieri a avut loc pescuitul de control ,un film va fi facut public in perioada urmatoare, urmand sa va anunt in momentul in care acesta va putea fi accesat de catre cei interesati.
Rezultatul este absolut irelevant datorita faptului ca am decis un pescuit de zi pentru a limita mortalitatea pestilor s-au folosit plase subtiri care au fost rupte in mare parte in prima jumatate de ora de catre crapii mari si novaci,in zona cabanei plasele au fost rupte in totalitate. Totusi, s-au prins peste 20 de salai, cu greutatea cuprinsa intre 2 si 5 kg, doua stiuci cu greutatea de pana in 3 kg,cativa novaci cu greutate intre 15 si 19 kg, foarte mult caras mare, multe bucati depasind 1,5 kg si ajungand la o greutate maxima de aproximativ 2,5 kg si absolut niciun crap.In zona din capatul din amonte, in apropierea malurilor plasele erau pline cu icre de salau,dupa cum se va vedea si in film.
Vom face un nou pescuit peste aproximativ 2 saptamani, dupa ce salaul va termina perioada de paza a cuiburilor, pe care nu vreau sa le deranjam mai mult decat am facut-o astazi. Data urmatorului pescuit de control va fi anuntata pentru cei interesati,precum si rezultatele acestuia.
Decizia de oprire a pescuitului la rapitor a fost luata in vederea protejarii populatiei ramase, pe fondul semnalelor primite privind diminuarea drastica a fondului de rapitori,in principal salau.
In perioada urmatoare imi propun sa implementez in cateva etape un proiect care sa aiba drept scop protejarea, cresterea si mentinerea populatiei de rapitor la un nivel atractiv pentru pescuitul sportiv. In functie de gasirea unui furnizor incerc sa fac o populare cu salau care sa completeze popularea cu stiuca facuta anul trecut care , judecand dupa numarul destul de mare al stiucilor de pana in 600 de grame capturate de pescari, pare sa fi avut succes.
Paza va incerca sa elimine pescuitul neregulamentar la pestisor in legatura cu care am primit dese sesizari de la unii dintre dumneavoastra.
Pescuitul la spinning va fi reluat in momentul in care voi avea siguranta ca lacul va avea o populatie de rapitor care sa va asigure partide de pescuit la nivelul asteptarilor. Imi pastrez idealul de a avea o balta care din prezenta pescarilor de spinning sa asigure veniturile necesare acoperirii costurilor si a investitiilor obligatorii (repopulari, cai de acces, paza).

Cu stima,
Valer Russu

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Apr 2014, 15:45

Bai, oamenilor!!! Omul asta chiar face acele lucruri pe care le tot visati, si anume sa aibe grija de o balta de rapitori!

Ce am observat in ultimele pagini din acest topic, e faptul ca dupa ce tot v-ati "plans" ca balta nu mai are rapitor, ca administratorul isi bate joc de voi/ noi, spinningarii, vine omu si va da o "palma" cu (balta se va inchide pescuitului la rapitor), si hooooooooooop.....lacrimi pe obrajii vostri ca nu mai aveti unde sa va duceti! Ca de ce sa se inchida?! Ca, vai, atat amar in sufletul vostru.....

Nu mai aruncati, fratilor, cu noroi in administratorul acestei balti, uitati si voi cate face omu sa fie bine!

Semneaza unu' :D care a fost o singura data pe Chiroiu 4, care a mai si prins :P
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Apr 2014, 16:15

Gabi, nu a aruncat nimeni niciodata cu noroi in patronul acestei balti si nici n-a avut aceasta intentie, sa fim seriosi si intelesi, sa nu aruncam cu cuvinte. Mai degraba poate ai inteles matale usor exagerat sensul celor scrise pe aici, sau ai citit in fuga postarile.

Personal atat eu cat si alti pescari mai direct sau mai voalat am exprimat deschis dar nu cu rea intentie faptul ca partidele pe C4 din ultimii ani nu prea mai seamana cu cele din anii anteriori (anul acesta nu am ajuns inca sa pescuiesc acolo, acum voi mai astepta o vreme). E tot ceea ce puteam sa facem, un feed-back sincer si atat, un feed-back util zic eu. Ca se mai prinde ici si colo cate un peste doi trei, desi este real nu e relevant pentru ceea ce am dorit sa subliniez. Personal nu am dorit nici o secunda sa denigrez nici balta C4 si cu atat mai putin patronul sau si cred ca nici n-am lasat vreo secunda sa se inteleaga acest lucru.

Faptul ca d-nul Russu a fost receptiv la sesizarile mai multor pescari de rapitor, arata ca dansului nu-i este indiferenta soarta acestei balti si nici dorintele pescarilor de rapitor care mai des sau mai rar viziteaza locatia, ceea ce e mare lucru pentru un patron. Multumesc d-lui Russu pentru initiativele bune si prompte, menite a reface potentialul baltii si sa ne vedem sanatosi si mai bucurosi cat de curand pe aceasta locatie frumoasa.

Scrie răspuns