eu zic ca se vor schimba lucrurile, vad in fiecare zi mai multi pescari de spin. sunt avantaje practice clare, normal ca fiecaruia ii convine mai mult sa mearga la peste cu un singur bat si o cutiuta cu naluci decat cu un maldar de lansete.
taica-meu de vreo 3 ani nu mai merge deloc la caras, cand merg acasa tree sa-i duc fire, linguri, ma curata si de muste, nu mai vrea sa auda de rame, viermusi si alte din astea. care are norocul sa traiasca intr-o zona cu rapitori clar odata virusat nu se mai vindeca de spinning prea usor. eu nu mai pot da la stationar, nu mai am rabdare. chiar vorbeam cu nea jean despre asta si el a trecut prin acelasi proces.
muscaritul are si mai multe sanse sa devina popular pentru ca nu e conditionat de pestii rapitori care-s tot mai rari, pe alocuri chiar inexistenti. dar pentru asta tree sa existe informatii si sa se extinda tehnica si la alti pesti decat pastravi si lipani si in primul rand trebuie sa existe oameni pe balta pe care sa-i vezi pescuind cu altceva decat stii tu.
de cativa ani in state e super explozie de fly fishing, scriu astia la greu in toate revistele de fly de crapi, pesti in balti si pesti de apa sarata, fiindca tot mai multi au inceput sa bage. pana acum 10 ani era plin numa' de articole despre pastrav, somon, steelhead, exclusiv, chiar am citit reviste vechi si asa e. fly fishing-ul era rezervat pentru cei care traiau in zone de musca sau aveau bani sa-si faca damblaua, iar aia care dadeau si la altele erau considerati cam tampitei si chiar un pic nesimtiti ca nu respectau traditia.
are mare dreptate tudor, daca am inteles eu bine si el chiar insinueaza ceva in ultimul mesaj.