TAGA

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Noi 2005, 14:00

ai dreptate, mihai. nici la caras, scobar, sau oricare ar fi pestele zonei nu se pescuieste profi. sunt putini pescari de stationar specializati, sigur ca sunt nivele de competenta si in pescuitul la oblete si la orice pasnic, dar aia care ajung sa faca performanta la stationar nu pescuiesc de foame ca marea majoritate din tara asta.

eu zic ca se vor schimba lucrurile, vad in fiecare zi mai multi pescari de spin. sunt avantaje practice clare, normal ca fiecaruia ii convine mai mult sa mearga la peste cu un singur bat si o cutiuta cu naluci decat cu un maldar de lansete.

taica-meu de vreo 3 ani nu mai merge deloc la caras, cand merg acasa tree sa-i duc fire, linguri, ma curata si de muste, nu mai vrea sa auda de rame, viermusi si alte din astea. care are norocul sa traiasca intr-o zona cu rapitori clar odata virusat nu se mai vindeca de spinning prea usor. eu nu mai pot da la stationar, nu mai am rabdare. chiar vorbeam cu nea jean despre asta si el a trecut prin acelasi proces.

muscaritul are si mai multe sanse sa devina popular pentru ca nu e conditionat de pestii rapitori care-s tot mai rari, pe alocuri chiar inexistenti. dar pentru asta tree sa existe informatii si sa se extinda tehnica si la alti pesti decat pastravi si lipani si in primul rand trebuie sa existe oameni pe balta pe care sa-i vezi pescuind cu altceva decat stii tu.

de cativa ani in state e super explozie de fly fishing, scriu astia la greu in toate revistele de fly de crapi, pesti in balti si pesti de apa sarata, fiindca tot mai multi au inceput sa bage. pana acum 10 ani era plin numa' de articole despre pastrav, somon, steelhead, exclusiv, chiar am citit reviste vechi si asa e. fly fishing-ul era rezervat pentru cei care traiau in zone de musca sau aveau bani sa-si faca damblaua, iar aia care dadeau si la altele erau considerati cam tampitei si chiar un pic nesimtiti ca nu respectau traditia.

are mare dreptate tudor, daca am inteles eu bine si el chiar insinueaza ceva in ultimul mesaj. :) daca cei care stiu stau ca mutii si nu spun nimic, cum au facut generatiile trecute, nu prea-s sanse mari sa evoluam, cu tot internetul, revistele de specialitate si toate cele. in fond nu prea avem de ce sa ne vaietam fiindca noi suntem de vina.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Noi 2005, 16:24

Proportiile dezastrului sint ingrozitoare ! Voi nu sinteti pescari , nu sinteti pescari si pace . Pai ma , se poate sa nu faceti voi diferenta intre cantitate si calitate . Va plingeti de pescari de stationar in loc sa va bucurati ca sinteti spinneri sau muscari . Chiar v-ar place sa fie invers , peste 90% sa dea la rapitor . Credeti ca-i normal sa fie mai multa stiuca in balta decit caras ! Aveti de grija ca nemultumitii ramin fara dar .

Draga Luci !
Eu nu am mers niciodata la pomul laudat . Am descoperit , mai bine zis am avut placerea , satisfactia de a gasi singur locuri , balti , canale chiar daca altii le stiau sau nu potentialul . Intr-o primavara in timp ce umblam aiurea dupa caras am dat de un canal umplut de stiuca . Careva o inchis canalul intr-un loc ( probabil litigii pentru paminturi , dupa revolutie ) iar stiuca a decimat incet-incet totul . Am dus pe unul , pe altul si in scurt timp toata lumea stia . De la capturi de 5-6 kg s-a trecut la bibanei , pentru ca nici pixuri nu au lasat .
Zici de balastiera de la Apa . Pai ma Luci , am scris si aici si pe forumul crapist de aceasta balta , cine a avut ochi a vazut cine nu , nu-i pescar , ce vrei sa zic . Lumea merge acuma acolo si nu-si poate imagina cum arata inainte . Am pescuit acolo ani intregi , mergeam in fiecare sfirsit de saptamina , am avut sezoane cind in majoritatea weekend-urilor eram singur pe toata balta , si nu-i o balta mica . Nu era construit nimic , da nimic altceva decit instalatiile alea pentru exploatarea balastrului . Nici tu discoteca , nici plaja , nici vile pe mal . Era un rai al salbaticiunilor , de multe ori vedeam salai cum vinau pe primul prag ( in unele locuri ) . Linistea era totala . Luci , tu nu poti sa-ti imaginezi ce au vazut ochii mei acolo pe vremurile alea , cind singurile zgomote erau produse de sariturile pestilor sau salbaticiunile de pe mal . Am avut norocul sa descoper balta singur iar satisfactia a fost deosebita . Eu nu am asteptat sa scrie cineva despre ea , eu am gasit-o , intr-o perioada in care caraseala si pescuitul la bomba erau moda absoluta si curentul care il urmau majoritatea . Numa cind ma gindesc cite si cite zile nu vedeam tipenie de pescar pe toata balta , si asta in septembrie -noiembrie , adica in sezon . Da pentru asta trebui sa-ti iei batul in spate si sa o tai pe coclauri , undeva te asteapta un colt de rai , chiar daca ii numai pentru citiva ani cum a fost cazul meu , insa trebuie sa-l gasesti singur , nu sa-ti spuna altii prin reviste , mai ales ca o balta ca Apa tinea si probabil tine de AJVPS . ( vazui eu ca unii nu pot pescui decit pe concesionari ) .

Fir Intins!!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: TAGA

Mesaj de MihaiV » 25 Noi 2005, 18:52

vijelie scrie:sal nu am avut rabdare sa citesc tot ce s-a scris dar din cate am auzit eu cei care au scris articolul in AVP au pescuit din barca ceea ce pe acel lac pentru muritorii de rand este interzis :twisted:
Zvon corect la un moment dat. Anii trecuti nu era voie cu barca. Anul asta in primavara nu era voie. Anul asta in toamna era voie. Am fost, am pescuit din barca, a venit paznicul si m-a strigat, am mers la mal, i-am platit taxa (150 000 lei) si totul in regula. Alta data mai mergea si la intelegere, mai ieftin, dar acum a zis ca ne-a vazut sefa si ne-a numarat si trebuie sa taie taxa intreaga. Deci chiar si sefa (ca e o sefa :o ) a acceptat barci, nu a fost de la paznic putere. Ca o mai fi si la anul asa sau nu, nu stiu. Cred ca nici ei nu-s hotarati. Poate daca citesc topicul asta n-o sa ne mai lase cu barca. :evil: Dar ma bucur ca am reusit macar cateva partide frumoase. Si de pe mal se prinde binisor, dar nu ca din barca.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Noi 2005, 19:13

SF,

cei care pescuiesc pe balti concesionate o fac de nevoie si se intampla numai in zona bucurestiului. absolut tot luciul de apa e luat de cineva, cu exceptia celor cateva rauri, a lacului snagov si a lacului morii nu cunosc altele care sa nu fie cu taxa.

iar in astea doua din urma, ce sa zic, super locatii. in primul deverseaza proprietarii de vile budele din dotare, iar in celelalt sunt plase din 10 in 10 metri. chestia se intampla chiar pe toate baltile, inclusiv alea din parcuri costa si cam toate pe o raza de 70-100km.

nu-ti imagina ca oamenii se duc fiindca e mai comod sa dea in crescatorii, fiindca alea-s crescatorii de fitofofag, caras si crap. care da la spin deja e masochist si nu are de ales, daca vrea rapitor trebuie sa plateasca sau sa-si gaseasca timp sa mearga departe.

vrei sa stii cat te costa sa pescuiesti o data pe o balta buna concesionata de rapitor? mult mai mult decat permisul de pescuit pe un an in toate apele naturale din multe state civilizate.

de curiozitate, in tara unde esti tu, e chiar asa penurie mare de peste fiindca stiu multi sa pescuiasca si sunt scule si informatie? ma indoiesc.

nu cred ca tu nu prinzi peste acolo doar pentru ca nu te duci cu un ghid.
daca-ti place sa crezi ca prinzi fiindca esti super pescar, treaba ta. eu zic ca prinzi si fara sa fii din partea locului in primul rand pentru ca e peste si aia se intampla pentru ca oamenii nu pescuiesc de foame cum fac carasarii nostri si exista un sistem care protejeaza resursele piscicole.

uita-te la rezultatele din concursuri, sunt cazuri cand s-a castigat cu 3 bibani si-o marla. chiar crezi ca oamenii aia nu stiu ce fac si nu erau in stare de mai mult? common...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Noi 2005, 13:31

Ce-ar fi sa common tu putin pe privat , vorbim acolo despre una alta . Da-mi un raspuns pina miine , azi merg sa vad daca incepe sa intre calmaru la spin , da miine sper sa am vreme !

Fir Intins!!!

Daca chiar asa spurcata ii situatia pe linga Bucuresti , muta-te in Ardeal , nu vezi ce rechini inoata pe acolo he ! he !

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Noi 2005, 14:30

you've got it.

marin_cheita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marin_cheita » 02 Feb 2006, 12:51

RaresDumitru scrie:Pina la urma, cred ca ce se dovedeste in acest topic este ca AVP are vinzare si este citita cel putin in zona Clujului :D. Pe de alta parte - intr-adevar lacul se plasuieste si asa e de cind il stiu, cred ca si pe vremea lui Ceausescu se bagau plasele acolo la greu, din ceea ce imi povestea tatal meu.
:lol: branconerii?dar cei ce de la piscicola au recoltat cred si scoicile in toamna aceasta,au bagat ceva crap si salau,stiuca de la lacul toldal in primavara .

marin_cheita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marin_cheita » 25 Feb 2006, 20:07

dr.pike scrie:Trebuie sa acceptam realitatea ca pe TAGA an de an s-a luat salau frumos! Nu stiu care e explicatia din moment ce se recolteaza in fiecare toamna, dar am vazut destui salai frumosi prinsi acolo. Haideti sa le dam crezare celor care au fost acolo si sa ii invidiem pentru partida de exceptie care au "prins-o". Ganditi-va ca in majoritatea articolelor din revistele de pescuit citim doar despre dezastre: "raul x poluat", "braconajul e in floare pe lacul y", "administratorul baltii z ia bani degeaba pescarilor ca nu a mai populat de n ani", etc. Haideti sa ne bucuram ca inca mai avem locuri unde se pot face niste partide strasnice de pescuit sportiv si sa ne dorim si noi asemenea partide, lasand la o parte invidia "profesionala" :)
8) Salut cred ca an de an sa prins destul de binisor dar 2005 a fost dezastru au populat cu ceva salai si stiuca putin mai mult crap de la lacul toldal din judetul mures ca aia au vandut tot de pe acolo.Si in toamna au recoltat Taga de la un capat la altul chiar si lacul mic de la taga cel cu trei taxe pe an ( in primavara 200 ron in vara 150 ron si toamna 50 ron ) nu mai au nici un interes inafara de bani . Anul acesta se anunta taxa de 30 ron , ptr ce nu stiu chiar si ptr cei ce merg la caras si platica e foarte mult.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Feb 2006, 21:49

Apropo de lacuri manoase in salau,exista si in zona Banatului.De exemplu in jud.Timis este lacul Surduc,unde am fost de cateva ori si mi-am facut un amic in zona, care e paznic la vilele de pe malul lacului.Sta tot timpul acolo si e mai tot timpul pe apa/gheata.A descoperit de ceva timp pescuitul la twister si ,in plus, i-am dat o rola de fir textil,ceea ce l-a incantat pur si simplu.Are niste capturi frumoase in palmares(salau 11kg).
Lacul are o populatie piscicola numeroasa,vara trecuta,stand cu cortul pe malul apei am vazut un potential extraordinar.E multa platica,caras,biban,etc.Cei care dau la salau cu pestisor,dau cu puiet de... salau,pe care-l prind cu duiumul.Pestii prinsi de mine aveau in stomac...salaiasi.
Ar mai fi lacul Secu in Caras-Severin,langa Resita,lacul Cincis in jud.Hunedoara(Ardeal ), si altele.Oricum aceste lacuri sunt mari ca supraf. si adancime(20-30m si mai mult in unele locuri) si au un potential piscicol mare,cu toate ca braconajul e omniprezent.La Surduc vin cei din Timisoara,Lugoj,Caransebes,Resita si cam atat.Putini dau la twister.
In zona Bucurestiului ,exista o saturare de pescari de salau,care pescuiesc pe niste baltoace(scuzati expresia) comparativ cu apele din zonele colinare si submontane.De ex. in Arges este Budeasa cu celebrele ei stiuci(ca sa nu zica lumea ca iar se lauda banatenii).
Deci ape sunt,este si peste in ele,inseamna ca "e de lucru".Apropo de Surduc,cred ca este singurul lac din RO in care e permis pescuitul pe timpul noptii.

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 26 Feb 2006, 02:23

[Cei care dau la salau cu pestisor,dau cu puiet de... salau] Cool, baby![/quote]

Scrie răspuns