TAGA

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 22 Noi 2005, 20:43

Doc, eu cred ca ai dreptate. Si mie, chiar daca nu am pescuit niciodata acolo, mi s-a parut exagerat articolul, ba chiar pot sa spun ca l-a inflorit rau de tot. Insa iti mai spun ceva, nu stiu daca l-ai citit pe cel cu "Oasa, frumoasa". Este tot cam in genul acesta, dar nu s-a privatizat. Poate sa-i fi facut reclama indirect pensiunii de acolo.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 22 Noi 2005, 22:41

Eu am fo la oasa si e exact cum se spune in articol! Nu am reusit sa prind pastravi decat intr-o zi, dar am vazut exemplare capitale cu duiumu. Lumanari dupa lumanari.....
Oricum nu se poate ajunge pana sus la oasa cu orice masina. Eu m-am ingrozit cand am vazut drumul. Si m-am ingrozit si mai tare cand am vazut k singurul loc in care era gunoi era in spatele cabanei , kiar in padure. Gunoaie una peste alta. Desi aveau container si cei din cabana aruncau direct in padure fara nici o jena, cu toate k padurarul trecea in fiecare zi pe la cabana cu pricina...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Noi 2005, 08:18

Chestia asta e ca reclama aia cu Ronaldinho. Numai ca la aia sunt ferm convins ca e trucata, iar la Taga sunt convins ca partida a fost atat de buna ca n-a mai fost nevoie sa infloreasca. Din pacate nu e in fiecare zi la fel!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 23 Noi 2005, 10:41

Trebuie sa acceptam realitatea ca pe TAGA an de an s-a luat salau frumos! Nu stiu care e explicatia din moment ce se recolteaza in fiecare toamna, dar am vazut destui salai frumosi prinsi acolo. Haideti sa le dam crezare celor care au fost acolo si sa ii invidiem pentru partida de exceptie care au "prins-o". Ganditi-va ca in majoritatea articolelor din revistele de pescuit citim doar despre dezastre: "raul x poluat", "braconajul e in floare pe lacul y", "administratorul baltii z ia bani degeaba pescarilor ca nu a mai populat de n ani", etc. Haideti sa ne bucuram ca inca mai avem locuri unde se pot face niste partide strasnice de pescuit sportiv si sa ne dorim si noi asemenea partide, lasand la o parte invidia "profesionala" :)

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 23 Noi 2005, 11:35

Kre K sunteti pe mana cu Malin! :wink: Poate ne inselam noi si interpretam gresit "elanul" autorulul ce ar putea sa derive tocmai din faptul ca a prins peste. Minoritatea se supune majoritatii si in afara de asta am recunoscut ca nu am pescuit acolo. In consecinta, pana ma conving eu cum sta treaba cu Taga, nu mai comentez pentru ca nu vreau sa para "invidie profesionala" si in cazul in care Malin nu a exagerat par altceva decat simplu purtator de lanseta. Daca lucrurile se petrec exact ca in articol, inseamna ca Taga are o mare capacitate de reproducere si un potential extraordinar de resurse. Ar trebui sa atraga atentia celor indreptatiti sa-l administreze, deoarece poate deveni un rai pentru pescari. Ma duc eu la Taga... Il topesc! 8)

malin
senior
senior

taga

Mesaj de malin » 23 Noi 2005, 18:31

In drum spre Bucuresti, imediat dupa Taga am vazut inca alte 6-7 lacuri care arata bestial in comparatie cu baltile pustiite din Baragan. Paco a gustat din marinimia unuia dintre ele si din ce mi-a povestit, articolul din revista pare pescuit in divizia onoare. Probabil ca acum i-a venit randul la plasuirea de toamna, dar la primavara promit sa ma duelez cu salaii de acolo (cat ciobanescul carpatin :) ). Vin cu voblere. Promit.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 23 Noi 2005, 23:03

Acu despre Taga, dupa cum a observat Malin si ceilalti care cunosc cat de cat lacul, aceasta "balta" are niste particularitati si anume, nu poate fi plasuit in totalitate si perfect. Are diferente mari de adancime cu praguri si zone suficient de adanci incat sa nu poata sa traga plasa ca lumea. Asa ca se prinde salau imediat dupa plasuire... Nu se poate trece cu plasa bine in anumite zone si se pare ca salaii si stiucile sunt destul de comasate in partile respective ale lacului.
In privinta celorlalte lacuri, sunt multe cu salau si cu stiuci prin zona, sunt locuri in care sunt sisomni capitali, problema e ca putini pescuiesc la rapitor si , implicit, nu se cunosc prea bine locurile unde ii poti prinde. Insa se vad dupa plasuiri ca e plin de salau si stiuca...
Iar in privinta lacurilor cu salau, sunt altele cu un numar mult mai mare de exemplare decat Taga, doar sa stii sa ii prinzi. Va imaginati ce poti face cu plasticele daca, dand de-a proasta, am luat la streamer in mal! ( am si scris un articol in PM)...
so, pescuiti pe ele sa ne spuneti si noua cum e:)

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 24 Noi 2005, 10:59

Pina la urma, cred ca ce se dovedeste in acest topic este ca AVP are vinzare si este citita cel putin in zona Clujului :D. Pe de alta parte - intr-adevar lacul se plasuieste si asa e de cind il stiu, cred ca si pe vremea lui Ceausescu se bagau plasele acolo la greu, din ceea ce imi povestea tatal meu.
multi, mari si desi

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Noi 2005, 12:07

ei na, normal ca "se mai" citeste. Insa eu unul, nu mai cumpar revista ca flyfishing nu este si incepe sa predomine stationarul cu grasii de crapi, lucru ce pe mine nu ma capaciteaza. Singurul Malin ce se lupta din greu cu stationarul si mai baga articole de rapitori. CHiar imi pare rau ca nu imi mai continui colectia de la AVP dar asta este.....

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Noi 2005, 12:10

ei na, normal ca "se mai" citeste. Insa eu unul, nu mai cumpar revista ca flyfishing nu este si incepe sa predomine stationarul cu grasii de crapi, lucru ce pe mine nu ma capaciteaza. Singurul Malin ce se lupta din greu cu stationarul si mai baga articole de rapitori. CHiar imi pare rau ca nu imi mai continui colectia de la AVP dar asta este.....

Scrie răspuns