Lacul Milotina

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 03 Iun 2011, 08:59

Imi place asta cu "lacul geme de peste". :lol:
Spuneti-mi si mie atunci cam ce cantitate de peste are la cele 80 hectare daca geme...? :roll:

FUX
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FUX » 03 Iun 2011, 10:27

ANDREI RIGA scrie:Multumesc, ma stradui !
Apropo, eu nu l-am votat!
Multumesc lui Dumnezeu, in fiecare dimineata imi da putere sa muncesc in asa fel incat sa incerc sa nu traiesc din salariul mediu! Ma rog sa ma tina sanatos si cu mintea teafara si de-acum incolo! E drept ca ma trezesc la 05.50 si ma intorc acasa la 19-20.00.
Si mai cred ca gresesti ! Nu taxa pe balta e mare, ci salariile cumplit de mici! Deci scandalul trebuie facut in cu totul alta parte ! Daca ai inceput o actiune in sensul asta , arata-mi ce si cum si te sprijin cum pot !
Si daca tot ma intrebi de salariul mediu, stii ca in mediul privat, ptr un salariu net de 1400 platit unui angajat, firma trebuie sa vireze la stat aproape tot atat, numai taxe rezultate din plata salariilor? nu mai vorbim de TVA si Impozit pe profit? Aici as vrea sa vad vehementa si incrancenare! Pe unde or fii banii astia?

Imi cer scuze de off , dar m-a zgandarit si nu m-am putut abtine!
Hmmm, corect ar fi marje nesimtite pentru ca preturile sunt europene iar salariile nu. Am o actiune inceputa de cand ma stiu, refuz sa lucrez pe salarii mici. :)
Nu avem nici cea mai mare nici cea mai mica impozitare din Europa asa ca asta nu e o scuza.

Eu am postat doar un indicator din care rezulta ca balta e foarte scumpa. O compar si cu Delta si tot scumpa iese.
Apropo, daca preturile sunt europene, salariile angajatilor de pe balta sunt europene sau romanesti? :)

Un coleg a spus ca fiind taxa mare filtreza clientii. :) In Romania e pe dos, cu cat are mai multi bani cu atat tinde sa fie de calitate indoielnica, un exemplu e ca pe la noi in Mercedesuri si BMW-uri nu prea vezi multi din astia de calitate. O masina scumpa ar trebui sa-i filtreze nu?
E postata pe pagina de facebook Magic Lakes o poza de week-endul trecut cu unul in maieu si chiloti de la taraba pe malul baltii. Oameni de calitate domnule. :)

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 03 Iun 2011, 10:44

FUX scrie:Nu avem nici cea mai mare (...)impozitare din Europa asa ca asta nu e o scuza.
Poti sustine asta cu 2-3 exemple de tari cu "salarii europene" si nivel de trai mai ridicat ca al nostru (fara Lichtenstein, Monaco, San Marino, Luxembourg, Vatican, andorra). Tari normale , nu ducate sau orase-tari!

FUX
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FUX » 03 Iun 2011, 11:00

Danemarca 59%
Austria 50%
France 40%
Greece 40%
Olanda 52%
Suedia 55%
Germania 42%

Romania 45.25% (1826 lei pentru 1.000 lei net)

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 03 Iun 2011, 15:09

Nu prea stii multe

Romania

Retineri angajat (procente)
CAS 10.5
CASS 5.5
Somaj 0.5
Imp venit 16%

Obligatii angajator(procente)

CAS 20.8
Asig sanat 5.2
Somaj 0.5
Fd garantare 0.25
Contrib asi boli/accidente 0.22
Fond sanatate 0.85
Fd pers handicap 4

Total general 64.32% din salariul brut, sume varsate la bugetul de stat de catre angajatori , generate de plata unui salariu, adica la brutul ala de 1800, salariul net platit si sumele varsate la bugete frizeaza egalitatea. Atentie! In Romania foarte putini isi platesc singuri taxele si impozitele generate de primirea unui salariu. Obiceiul pamantului este ca oamenii sa-si negocieze salarii nete , nu brute, iar angajatorul plateste(sau ar trebui sa plateasca) darile. La fel pot sa-ti spun ca salariul ala mediu este o poveste. Se refera la salariile platite pe hartie. In realitate sunt multe salarii la negru sau mici pe hartie si completate cu bani negri.

si nu incerca sa ma convingi cu statistici , ptr ca eu am cifrele sub ochi.

Hai , fir intins !

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Iun 2011, 17:05

ANDREI RIGA scrie:Nu prea stii multe

Romania

Retineri angajat (procente)
CAS 10.5
CASS 5.5
Somaj 0.5
Imp venit 16%

Obligatii angajator(procente)

CAS 20.8
Asig sanat 5.2
Somaj 0.5
Fd garantare 0.25
Contrib asi boli/accidente 0.22
Fond sanatate 0.85
Fd pers handicap 4

Total general 64.32% din salariul brut, sume varsate la bugetul de stat de catre angajatori , generate de plata unui salariu, adica la brutul ala de 1800, salariul net platit si sumele varsate la bugete frizeaza egalitatea. Atentie! In Romania foarte putini isi platesc singuri taxele si impozitele generate de primirea unui salariu. Obiceiul pamantului este ca oamenii sa-si negocieze salarii nete , nu brute, iar angajatorul plateste(sau ar trebui sa plateasca) darile. La fel pot sa-ti spun ca salariul ala mediu este o poveste. Se refera la salariile platite pe hartie. In realitate sunt multe salarii la negru sau mici pe hartie si completate cu bani negri.

si nu incerca sa ma convingi cu statistici , ptr ca eu am cifrele sub ochi.

Hai , fir intins !

Pe sfantul Petru ocrotitorul pescarilor ! ...asa este ! din pacate ai dreptate.

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 03 Iun 2011, 20:07

Nu inteleg de ce stricati topicul? Certati-va pe pm sau pe chat...
Daca citeste vre-un moderator, il rog sa faca curat e pacat de topic..

FUX
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FUX » 06 Iun 2011, 11:30

Nu ne certam ci clarificam. :)
@ANDREI, esti intr-o mare eroare dar faci pe atotstiutorul. Cateodata e bine sa verificam inainte sa ne aruncam cu capul in fata.
Procentul tau e gresit pentru ca-l calculezi gresit. Daca tot ai cifrele in fata poti vedea ca pentru un net de 1.000 lei, costurile totale cu acel salariu (angajat + angajator) sunt de 1826 de lei. Rezulta un procent de 45.23% (1.000/1826)
Pentru un salariu de 1.000 lei brutul nu este 1826 ci este 1400 parca. Procentele alea date de tine se aplica la brut care este mai mic de 1826 lei si de aici eroarea ta. Conform matematicii tale 4% din 1400 = 4% din 1826.
Iti scriam pe privat dar am vrut sa-l lamuresc si pe deltaic. :)
Salariile la negru nu sunt alea mari ci alea mici. N-are rost sa continuam discutia pentru ca avem perceptii diferite.

In concluzie, E\este scumpa balta la un cost pe zi de 1/10 din salariul mediu pe economie sau nu?

Cum a mers in week-end pe balta de rapitor, a fost cineva?

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 06 Iun 2011, 12:54

Rog un moderator sa faca curat ca prea ati dat in sf-uri, nu ma intereseaza cat castigati, sau daca credeti cai scumpa sau nu, fiecare stie daca isi permite sau nu, cu asta basta.

Daca n-ar fii asa de departe asi face si abonament.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Iun 2011, 12:59

ca sa sustii un salariu de 1000lei, tu ca si societate trebuie lunar sa versi la bugetul de stat 826lei... asta ar insemna un 82,6%?? :? acum evident excludem deducerea personala pentru ca acel 16% n-ar mai fi chiar 16%...

deci ca sa ii dai omului aluia 1000lei tu mai trebuie sa platesti aproape inca pe atat la stat... pai cum doamne iarta-ma sa nu-ti vina sa muncesti la negru... cum sa mai angajezi? ca oricum cand ai nevoie de o aspirina o cumperi cu 10lei... nu mai vorbim de alte situatii cand doar TU ca si angajat dai la stat 2500lei si cand intervine o problema grava.... tot TU tre sa scoti 10000lei din buzunar pentru o operatie... 'nu sunt bani'.....

DA! balta este scumpa... o data pe luna... sau la 2 luni eu zic ca se merita sa faci un efort si sa platesti 200lei (balta +barca+ benzina +... +...+) pentru o iesire in natura si de distractie.... stiu balti unde taxa C&R e 30lei... si chiar ma distrez! ar fi binevenita o treaba din partea administratiei pentru clientii fideli... gen daca anul asta m-am dus de 10ori... si totul a fost impecabil... la anul sa nu mai platesc 100lei... sa platesc 50lei... dar... mai e mult pana departe :)

Scrie răspuns