Spuneti-mi si mie atunci cam ce cantitate de peste are la cele 80 hectare daca geme...?

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Hmmm, corect ar fi marje nesimtite pentru ca preturile sunt europene iar salariile nu. Am o actiune inceputa de cand ma stiu, refuz sa lucrez pe salarii mici.ANDREI RIGA scrie:Multumesc, ma stradui !
Apropo, eu nu l-am votat!
Multumesc lui Dumnezeu, in fiecare dimineata imi da putere sa muncesc in asa fel incat sa incerc sa nu traiesc din salariul mediu! Ma rog sa ma tina sanatos si cu mintea teafara si de-acum incolo! E drept ca ma trezesc la 05.50 si ma intorc acasa la 19-20.00.
Si mai cred ca gresesti ! Nu taxa pe balta e mare, ci salariile cumplit de mici! Deci scandalul trebuie facut in cu totul alta parte ! Daca ai inceput o actiune in sensul asta , arata-mi ce si cum si te sprijin cum pot !
Si daca tot ma intrebi de salariul mediu, stii ca in mediul privat, ptr un salariu net de 1400 platit unui angajat, firma trebuie sa vireze la stat aproape tot atat, numai taxe rezultate din plata salariilor? nu mai vorbim de TVA si Impozit pe profit? Aici as vrea sa vad vehementa si incrancenare! Pe unde or fii banii astia?
Imi cer scuze de off , dar m-a zgandarit si nu m-am putut abtine!
Poti sustine asta cu 2-3 exemple de tari cu "salarii europene" si nivel de trai mai ridicat ca al nostru (fara Lichtenstein, Monaco, San Marino, Luxembourg, Vatican, andorra). Tari normale , nu ducate sau orase-tari!FUX scrie:Nu avem nici cea mai mare (...)impozitare din Europa asa ca asta nu e o scuza.
ANDREI RIGA scrie:Nu prea stii multe
Romania
Retineri angajat (procente)
CAS 10.5
CASS 5.5
Somaj 0.5
Imp venit 16%
Obligatii angajator(procente)
CAS 20.8
Asig sanat 5.2
Somaj 0.5
Fd garantare 0.25
Contrib asi boli/accidente 0.22
Fond sanatate 0.85
Fd pers handicap 4
Total general 64.32% din salariul brut, sume varsate la bugetul de stat de catre angajatori , generate de plata unui salariu, adica la brutul ala de 1800, salariul net platit si sumele varsate la bugete frizeaza egalitatea. Atentie! In Romania foarte putini isi platesc singuri taxele si impozitele generate de primirea unui salariu. Obiceiul pamantului este ca oamenii sa-si negocieze salarii nete , nu brute, iar angajatorul plateste(sau ar trebui sa plateasca) darile. La fel pot sa-ti spun ca salariul ala mediu este o poveste. Se refera la salariile platite pe hartie. In realitate sunt multe salarii la negru sau mici pe hartie si completate cu bani negri.
si nu incerca sa ma convingi cu statistici , ptr ca eu am cifrele sub ochi.
Hai , fir intins !