Urmaresc de mai mult timp proiectul asta. Imi place ca este prezentat intr-un mod placut, cu poze de calitate, cu oameni care iubesc pestii si mai ales BANII. Chiar daca am scris cu caps-lock, nu e ceva iesit din comun ca intr-o afacere sa te intereseze in primul rand profitul.
Asa cum bine a spus si Biban, pretul de 130 de lei pentru o zi de pescuit este din cale-afara de mare, mai ales raportat la puterea de cumparare a romanilor. Ca sa fie putin mai transparent, transpunand 130 ron in euro, ies 30+ euro pe zi.
Salariul
mediu pe economie este aproximativ 1800 lei brut, ceea ce inseamna in jur de 435 euro brut. Sa ceri aproape a 10-a parte din salariul unor oameni care sunt si asa stresati, mi se pare putin peste masura.
Nu vreau sa fie perceput gresit, dar clar este un pret mare, mai ales ca pana acolo mai trebuie sa mai bagi si benzina dus-intors de macar 20 de euro (plecand din Bucuresti).
Trebuie sa fiti constienti ca banii astia nu ii poate da oricine, mai ales ca regimul de pescuit nu este ca la crap, unde pescuiesti de pe mal si poti sta pe balta zile la rand.
Asa cum zicea si Stripper, e ok sa ceri banii astia, dar serviciile sa fie pe masura.
O chestie foarte misto care mi-ar placea sa o vad, ar fi un fotograf care se vrea profesionist, care sa faca poze la pescari si sa le ofere in format digital la cateva zile dupa partida de pescuit. Tot in aceeasi arie, cineva care filmeaza drilurile in format HD ar fi binevenit.
O cafea gratuita cand ajungi dimineata pe balta, o apa rece in miezul zilei nu cred ca e mare lucru de inclus in banii respectivi.
In general, o afacere la inceput necesita investitii continue si amotizare destul de lunga, in conditiile in care nu e un BOOM in ceea ce inseamna afaceriile. Trebuie sa recunoastem ca o balta de pescuit nu se transforma in profit peste noapte, asta fiind unul dintre motivele pentru care trebuie abordata o strategie a pasilor marunti.
Va promovati destul de agresiv si cu toate astea insuficient. Pe o parte starniti foarte mult interes si pe de alta parte ii goniti pe cei interesati din cauza pretului.
Ma doare fix in cot ca nu pot sa iau pestele acasa, chiar nu ma intereseaza asta. In schimb pot sa spun ca e aberant sa zici ca nu ai voie sa pescuiesti de pe mal dar sa nu oferi barca in pretul zilei de pescuit.
E ca si cum mi-ar da cineva o masina sa ma duc undeva, dar fara sa imi fi pus si benzina aferenta. Logic nu?

Poate ca nu e cea mai stralucita comparatie, dar e suficienta pentru a sustine un punct de vedere.
Alta chestie care ma deranjeaza, este faptul ca mi se spune ca e voie doar cu motoare electrice, desi in multe poze am vazut cateva barci cu motoare termice. Pai regulile sunt pentru toti sau nu?
Una peste alta, chiar daca sunt relativ revoltat, eu o sa vizitez la un moment dat balta, chiar daca nu stiu exact cand.
E prima oara cand vad un administrator de balta care cere pareri potentialilor clienti, motiv pentru care am decis sa scriu si eu aici. Cu toate astea, trebuie sa va asumati raspunderea pentru feedbackul posibil negativ.
Sper ca am fost suficient de expliciti in ceea ce am spus mai sus. Sunt sigur ca mai e mult de munca, inclusiv la schimbarea mentalitatii administratorilor.
Va rog sa incercati sa mai "taiati" din exclusivismul pe care il are ca tinta balta asta.
Eu va doresc totusi, sincer, mult succes in tot ceea ce intreprindeti. Stiu ca sunteti o echipa de oameni muncitori, iar satisfactia nu se va lasa asteptata prea mult.
PS: Nu vreau sapca. Prefer sa mi se ofere barca la prima partida de pescuit.
Cele bune,
Adrian
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.