PESCUIT LA 3 APE

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Apr 2009, 12:34

Fario_nebunu scrie:
pastravarul 77 scrie:Eu am auzit altceva ca RNP a primit toate apele de munte,asa cum a fost si pana acuma. Legat de prohibitie vad multi care deabea asteapta sa se inchida si sa mearga la Stiuca cica si ei dau la Twister si nebunesc cuiburile de Salau. Sau sa intinga plasele.
Cred ca e un zvon! daca RNP primea apele, fii sigur ca anunta pe site la loc de frunte! Uite-te pe situl lor, partea cu pescuitul sportiv e neactualizata de vreo 2 ani!
RNP nu au primit ape, cel putin deocamdata.
Am discutat azi la telefon cu cineva de la Romsilva.
Deocamdata sunt si ei in faza de ridicat din umeri, stiu ca nu mai au ape si au depus "intampinari" la minister in sensul asta.
L-am intrebat daca ma vor lua la intrebari padurarii daca ma duc pe apele de munte ce le-au avut, inclusiv pe cele ce au fost inchise avand permisul ANPA.
Mi s-a spus ca spera ca pana la 1 mai se vor clarifica lucrurile, adica ori vor primi apele ori va ramane asa cum e acum, iar oamenii din teren vor fi informati despre asta.
Mai e putin pana la 1 mai, sunt tare curios cum va fi.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2009, 14:35

Tavi scrie: RNP nu au primit ape, cel putin deocamdata.
Am discutat azi la telefon cu cineva de la Romsilva.
Deocamdata sunt si ei in faza de ridicat din umeri, stiu ca nu mai au ape si au depus "intampinari" la minister in sensul asta.
L-am intrebat daca ma vor lua la intrebari padurarii daca ma duc pe apele de munte ce le-au avut, inclusiv pe cele ce au fost inchise avand permisul ANPA.
Mi s-a spus ca spera ca pana la 1 mai se vor clarifica lucrurile, adica ori vor primi apele ori va ramane asa cum e acum, iar oamenii din teren vor fi informati despre asta.
Mai e putin pana la 1 mai, sunt tare curios cum va fi.
Tare ma tem ca nici pana la 1 mai nu se vor lamuri lucrurile, poate prin vara....asa ca, avem tot interesul sa profitam si sa nu mai asteptam 1 mai. Cu permisul ANPA si data fiind pasivitatea padurarilor care nu se vor munci sa patruleze pe ape unde nu au certitudinea ca mai e sarcina lor de serviciu, rezulta ca putem pescui linistiti, nederanjati, si in fine avem acces si pe faimoasele ape "interzise" gen Frumoasa, Buda etc. Ce facem daca vin jandarmii montani? Pai, vin destul de rar si cred ca putem negocia!

Cipi tm
veteran
veteran

Mesaj de Cipi tm » 09 Apr 2009, 19:54

Am fost duminica cu mai 3 prieteni la 3 ape cu 2 barci.Pe cand sa lasam barcile la apa a venit padurarul din zona sa ne spuna ca nu putem pescui pentru ca este prohibitie la clean si pastrav.Dupa ce i-am explicat omului ca noi am venit pentru clean si ca prohibitia la clean incepe de abia din 13.04.2009 s-a hotarat sa ne lase sa pescuim.Toata ziua am incercat cu voblere si twistere de 4-5-6 cm dar nici o miscare in locurile unde anul trecut spre toamna mai prindeam cleni mici.Dupa aceea am incercat si la apa mica 1-1,5m unde intra un parau in lac si acolo am avut cateva trasaturi slabute de clean fara finalizare.La plecare au sosit si jandarmii care ne-au spus la fel ca este prohibitie la clean si pastrav(probabil le spusese padurarul :D ).Dupa ce i-am lamurit si pe ei cum sta treaba cu prohibitia am plecat inapoi spre Timisoara.Pe drum am mai incercat pe Barzava mai jos de orasul Resita dar apa avea un miros ca de canal desi era destul de limpede.Si aici rezultat 0.A-ti fost careva pe acolo recentsi daca da cu ce va laudati?

landscaper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de landscaper » 09 Apr 2009, 22:37

de ce nu ai incercat cu pestisori?

acum asta ar trebui sa mearga....!!!iar acolo unde ai fost tu in coada est tare mult salau.cei drept nu f mare asa la 7-800gr.

si ai avut dreptate......nea tony(padurarul)nu este de cele mai multe ori f bine informat ...cat de jandarmi.....nici atat!!!

fir intins.........................

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 10 Apr 2009, 06:11

Pe Semenic ieri m-ai erau 5 cm de zapada in 1-2 zile se duce si atunci o sa inceapa sa mearga bine la Trei Ape. Tot ieri la Trei Apele deversa cam 20-25 cm peste deversor, apoi o sa scada putin si abia dupa aceea incepe salaul sa manance. Cat timp intra apa de zapada in lac salaul nu prea pune gura. Cat despre apele RNP asteptam.

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 10 Apr 2009, 09:31

Si inca ceva ce am uitat sa va spun. In revista Aventuri din Martie 2009 e o frumoasa poveste cu pescuit la Pastrav in Caliman pana aicea totul bine si frumos dar perioada cand se intampla frumoasa poveste JUMATATEA LUNII IANUARIE. :shock: . Eu va spun ca nu stiu ce sa m-ai cred .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Apr 2009, 10:09

pastravarul 77 scrie:Si inca ceva ce am uitat sa va spun. In revista Aventuri din Martie 2009 e o frumoasa poveste cu pescuit la Pastrav in Caliman pana aicea totul bine si frumos dar perioada cand se intampla frumoasa poveste JUMATATEA LUNII IANUARIE. :shock: . Eu va spun ca nu stiu ce sa m-ai cred .
Am vazut si eu dar nu ma- mirat foarte tare. Unu la mana ca e firesc sa aiba si braconierii un forum unde sa isi spuna parerile. Doi, pt ca stiam de pe forum ca anul asta sezonul s-a dechis in ianuarie, din stupiditatea ordinului dat la finele lui 2008 care preciza ca interdictia la salmonide e pana pe....31 decembrie. Cum spune si autorul acelui articol: fie e o scapare, fie legiuitorul a vrut sa ofere un mic "tort" pescarilor de munte. Iar faza ca acum e de fapt inchis sezonul e absurda! Daca s-a dechis in ianuarie nu se poate inchide in martie (cand a aparut ordinul Nr. 189 din 04-Martie-2009 asupra prohibitiei in MO) ca sa se redeschida iar in mai! Doar daca Romania nu se numeste intre timp...Absurdistan! :lol:

landscaper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de landscaper » 17 Apr 2009, 17:52

stie cineva ceva despre cum e lacul la 3 ape???

banuiesc ca sa dezghetat......

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de Cracus » 20 Apr 2009, 20:10

landscaper scrie:stie cineva ceva despre cum e lacul la 3 ape???

banuiesc ca sa dezghetat......

s-a dezghetat dar e inca mare apa si oricum e inchis pescuitul acum!!!am fost pe 11 aprilie dar nu am luat nimic.in iunie e ok sa mergi,imediat ce iasa din prohibitie trag ca nebunii

marin_27
utilizator nou
utilizator nou

Re: sal

Mesaj de marin_27 » 20 Apr 2009, 20:23

Azi am fost la 3 ape si se pescuieste in fiecare zi,cu toate ca este prohibitie , zeci de pescari din barca si de pe mal merg in fiecare zi la pescuit. Eu nu am vazut sa vina controlu si nici jandarmi montani sa le spuna ca este prohibitie. :?:

Scrie răspuns