Ai suficiente date sa deduci raspunsum la majoritatea intrebarilor dar...manubabanu scrie: cred ca nu ma-m facut inteles,scopul meu nu este de a glisa neaparat.
acum,am si eu cateva intrebari:
1-pentru a parcurge 15 km in amonte care este puterea indicata?
2-ce uzura prezinta 2,5 cp fata de 5 cp dupa...50 de curse din astea?
3-care are consumul mai mic in situatia data?
Dealerul incearca si el ca doar este om...sa manance si gura lui o paine....
Exista cateva motive care ma fac sa cred ca este mai nimerit un 5 cp:
4 -pe Zodiacul de 3,10 aparea ca are nevoie de minim 4 cp
5-am discutat cu un pescar profesionist care a avut un 2,5 cp si sfatul lui a fost sa merg pe 5 cp (motorul de 2,5 il are de vanzare,dar cand a aflat ca eu vreau sa merg 30 km pe Dunare a zis ca o sa il prajesc)
Este prima mea barca,o sa fie primul meu motor,nu vreau sa o dau in bara din prima....in vara as vrea sa merg in delta,poate motorul am sa il pun pe o barca mai mare si un 2,5 ar fi prea mic...
va multumesc inca odata pentru sfaturi...si mai astept.
1)Daca intetionezi sa te si intorci, in medie e ca si cum ai merge pe apa statatoare. 15x2=30km Ca timp vorbind, la o viteza medie de 10 km/h cu acceleratia la doua treimi, ar fi tei ore.
2)Pai Suzuki recomada sa schimbi uleiul tot la 100 ore. 3 ore drumul x 50 = 150 ore. Asta inseamna un schimb de ulei si ai fi la jumatea celui de-al doilea. Adica uzura MINIMA
3) Motorul mai mic cred, pt ca tot atitea schimburi si fi facut si la cel mare (viteza identica, iti aduci aminte) Cel mic consuma mai putin si pui mai putin ulei. E vreun raspuns trick aici si eu nu ma prind?
4) Barca ta nu e zodiacul cu pricina ci o chestie lunga si ingusta. Un fel de canoe.
5) un motor fie el si mic, nu se "prajeste" decat daca nu are ulei sau racire
Acuma nu e o nenorocire sa iti cumperi 5 sau 6 daca esti convins ca asta iti trebuie, si ca oglinda rezista. Poate ai noroc si intra in planaj!
Nu te supara ca parerea nostra nu coincide cu a ta. Tu ai cerut un sfat si noi ti l-am dat. Poate convingi vreunul din baietii de pe aici care au motoare sa incercati.