Comparatie Intre barca de fibra si pneumatica!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Feb 2009, 14:43

auto :)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 05 Feb 2009, 16:03

:D gluma negluma dar "baietii" de pe clisura vopsesc cu vopsea auto si barcile de tabla si pe cele de fibra ... cred ca si pe cele de lemn tot cu asa ceva le vopsesc - eventual pe cele de lemn mai dau si cu ceva lac incolor - Yacht.
Eram curios daca stie cineva vreun tip de vopsea care adera mai bine la fibra sticla.
S'altare și bunăstare !

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 05 Feb 2009, 17:27

taicanoe scrie::lol: dane barca e o vechitura de fibra care are ani buni de carat butoaie cu benzina pe celalalt mal ... e cumparata de un amic dintr-un lot confiscat si e urata precum criza :lol: omul vrea sa o vopsesca, cu vopsea ca sa nu mai arate ca o vechitura, nu intentioneaza sa o reconditioneze cu gelcoat, de asta intrebam care vopsea ar fi mai indicata.
Vopsea poliuretanica.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 05 Feb 2009, 17:47

danr scrie:2,5 cp indiferent de barcuta pe dunare o sa fie o mare taraiala impotriva curentului, daca-ti trece prin cap sa te duci 1-2 km mai sus la alte craci o sa faci excursie
4-5 cp poate insemna glisaj daca greutatea este echilibrata in barca, ceea ce este cam altceva
Dane, nu cred ca glizeaza barca aia, tu zici ce zici DOAR DACA ar glisa. Si ai dreptate.

Dar ca sa nu priceapa oamenii prost mesajul tau:
O repet: cu 2.5 sau 5 barca lui o sa mearga fix cu aceeasi viteza ( la deplasament) , chiar daca unii nu cred. Bineinteles ca asta e valabil la deplasament doar, iar barca data nu cred ca intra in planaj cu una cu doua. Cat despre curentul de pe Dunare, nu are legatura, daca viteza lui relativa la apa e de 12 km/h cu 2.5 si POATE de 12.5km/h cu 5 care e castigul?

Uite cum vine treaba. E totul in capul omului. Dealerul te prosteste ca cumperi 5 (are castig). Tu iei frate 5cp si te face sa te simti mai barbat. Bineinteles ca o sa cheltuiesti mai mult si o sa consumi mai mult, e mai greu dar ce conteaza. Tu crezi ca ai facut alegerea corecta. Apoi vii pe forum si spui ce bine merge cu 5 si ce prost ar fi mers cu 2.5, dar tu de fapt nu ai folosit niciodata 2.5.

Ia intreaba dealerul ala fazele astea cu deplasamentul sa vezi ce stie el. Intreaba-l si daca barca ta o sa lizeze cu 5CP sa vedem ce zice.

hai bafta

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Feb 2009, 18:10

daca nu gliseaza atunci probabil ca diferenta la viteza va fi minima intre un 2,5 si un 5

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 05 Feb 2009, 18:33

si pe mine ma sfatuit amabil domnul Ovidiu tot cam asa... el are barca de 3 m si motor de 2 cai putere si mergea bine merci pe Dunare ...
adica ma convins cu filuletul care mi la trimis...
bine io cumpar barca pneumatica Brig cu placi de 3,4 m si am un motor de 3,5 cai putere in 2 timpi... daca asta nu o sa fie indeajus sa ma deplasez am sa iau altul mai mare... daca nu... nu !

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Feb 2009, 20:11

kuintautti scrie:si pe mine ma sfatuit amabil domnul Ovidiu tot cam asa... el are barca de 3 m si motor de 2 cai putere si mergea bine merci pe Dunare ...
adica ma convins cu filuletul care mi la trimis...
bine io cumpar barca pneumatica Brig cu placi de 3,4 m si am un motor de 3,5 cai putere in 2 timpi... daca asta nu o sa fie indeajus sa ma deplasez am sa iau altul mai mare... daca nu... nu !
merge , merge barca mea...dar sunt sigur ca cu motor de 5cp barca mea (care este ingusta 1,35m ) ar glisa. altfel spun foarte sincer, ca pentru banii pe care i-am cheltuit pe combo barca+motor eu sunt al naibii de multumit.
Dupa un sezon de pescuit/plimbat pe Dunare, tot nu-mi vine sa schimb suzuki de 2,5cp pe 4 sau 5cp, decat daca-mi face cineva cadou.
Eu sunt omul care le gandeste pe toate...vreau sa le car pe toate cu masina mea,sa pot sa mai merg cu cineva la o adica... am gandit totul in toate detaliile. si cand am ales barca, si cand motorul am stat cu ruleta....nu le-am luat si lasa ca oi vedea eu ce si cum....:D
Cand ies alea 6 la loto, nu ma voi uita la bani si voi schimba incadrarea...
pana atunci ma plimb cu buletinul (ca nici permis nu-mi trebe) cu pluta de acum...

Spor la shoping baieti! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

manubabanu
junior
junior

Mesaj de manubabanu » 05 Feb 2009, 20:49

O repet: cu 2.5 sau 5 barca lui o sa mearga fix cu aceeasi viteza ( la deplasament) , chiar daca unii nu cred. Bineinteles ca asta e valabil la deplasament doar, iar barca data nu cred ca intra in planaj cu una cu doua. Cat despre curentul de pe Dunare, nu are legatura, daca viteza lui relativa la apa e de 12 km/h cu 2.5 si POATE de 12.5km/h cu 5 care e castigul?
cred ca nu ma-m facut inteles,scopul meu nu este de a glisa neaparat.
acum,am si eu cateva intrebari:
-pentru a parcurge 15 km in amonte care este puterea indicata?
-ce uzura prezinta 2,5 cp fata de 5 cp dupa...50 de curse din astea?
-care are consumul mai mic in situatia data?
Uite cum vine treaba. E totul in capul omului. Dealerul te prosteste ca cumperi 5 (are castig). Tu iei frate 5cp si te face sa te simti mai barbat. Bineinteles ca o sa cheltuiesti mai mult si o sa consumi mai mult, e mai greu dar ce conteaza. Tu crezi ca ai facut alegerea corecta. Apoi vii pe forum si spui ce bine merge cu 5 si ce prost ar fi mers cu 2.5, dar tu de fapt nu ai folosit niciodata 2.5.
Dealerul incearca si el ca doar este om...sa manance si gura lui o paine....
Exista cateva motive care ma fac sa cred ca este mai nimerit un 5 cp:
-pe Zodiacul de 3,10 aparea ca are nevoie de minim 4 cp
-am discutat cu un pescar profesionist care a avut un 2,5 cp si sfatul lui a fost sa merg pe 5 cp (motorul de 2,5 il are de vanzare,dar cand a aflat ca eu vreau sa merg 30 km pe Dunare a zis ca o sa il prajesc)

Este prima mea barca,o sa fie primul meu motor,nu vreau sa o dau in bara din prima....in vara as vrea sa merg in delta,poate motorul am sa il pun pe o barca mai mare si un 2,5 ar fi prea mic...

va multumesc inca odata pentru sfaturi...si mai astept.
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Feb 2009, 21:03

barca mea, cu mine, echipament, ancore si tot cantareste cam 160kg, si urc in curent pe gps cu 10-12km/h, deci pt 15km as fi facut mai mult de 1h.
Depinde de viteza cu care merge...probabil tot in jurul lui 10km/h... testul final este pe apa...

caz concret nu stiu pt motor de 2,5cp pe genul ala de barca..am vazut 3 cp pe o lotca si mergea foarte bine..dar lotca are o forma hidridinamica mult mai buna decat o pnaumatica sau o barca de fibra.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Feb 2009, 00:56

acuma doi ani,in delta,am pus un suzuky de 2.5 pe o lotca si am mai ancorat inca o lotca de ea,iar ca pasageri am fost 5 oameni cu bagaje cu tot.
motorul s-a descurcat super bine,neasteptat de bine

Scrie răspuns