Comparatie Intre barca de fibra si pneumatica!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Pubertfester
junior
junior

Comparatie Intre barca de fibra si pneumatica!!!

Mesaj de Pubertfester » 27 Ian 2009, 10:57

Salutare
as dori sa-mi dati un sfat in vederea achizitionarii unei barci,
la ce ati opta daca ati avea un motor de 6 cp 4 stroke - laguna 480 de plasma sau pneumatica 3metri allroundmarine? spun de aceste modele pt ca sunt aproximativ egale la pret, am tot urmarit forumul si e greu de ales una din ele.Care credeti ca se va misca mai bine la viteza in aceeasi formula de incarcare 1 sau 2 oameni la 80 kg(din cate stiu standardul de greutate pt calcul la persoane este de 80 kg) fara bagaje? laguna - e hidrodinamica dar are 120 kg iar allroundmarine 3metri are 50kg in schimb e mai putin hidrodinamica.
sunt sanse ca in configuratia de 6 cp pe motor sa se miste mai bine o barca de fibra fata de una pneumatica?
Stiu ca aceasta comparatie suna de genul "mere cu pere" dar sunt convins ca-s multi pasionati de barci care ar vrea sa afle treaba asta deoarece nu toti isi permit motoare mari pt optimul barcii si intrun caz si in altul.
a mers cineva cu una din aceste configuratii?
multumesc!

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 27 Ian 2009, 14:11

cam aceeasi problema o am sau am avut-o si eu.Din start eu personal iti spun ca merg pe fibra.
Acum depinde ce vrei sa faci cu barca, unde vrei s-o folosesti si cat de departe vrei sa mergi cu ea, fata de locul de plecare.
Daca vrei o barca pentru agrement, pe care s-o folosesti la plimbare, s-o iei cu tine in concediu, sa te dai pe nu stiu ce ape ai vazut pe la tv :D s.a.m.d, ia-ti pneumatica.E mult mai practica si economica, privind din acest punct de vedere.
Daca vrei as iesi la pescuit dar sa nu mergi foarte departe, s-o folosesti mai mult pentru asa ceva, iti recomand una de fibra iar laguna 480 e o barca bunicica la un pret sa zicem acceptabil.Incapeti si mai multi in ea decat intr-una pneumatica de 3 m si e si mult mai rezistenta.Cat despre puterea motorului, eu zic ca pentru a te putea deplasa usor si fara fite, 6 cai sunt suficienti.Am un amic care are o barca de tabla la 5-6metri si are motor de 4 cai pe ea si se descurca destul de bine.Iti dai seama ca poate nu vei glisa suficient cu acest motor sau poate nu vei glisa deloc daca pui greutate mare pe barca dar repet, pt.deplasari usoare pt.pescuit, cred ca e ok.
Despre barcuta, vezi ca laguna 480 o gasesti acum la doua variante de pret.
1.WWW.spat.ro = aprox.1400 euro
2www.ambarcatiuni.ro = 1080 euro
Ieri am fost eu la spat si azi ma duc la plasma.Daca mai aflu ceva si ai nevoie, te tin la curent.

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 27 Ian 2009, 17:19

nu contrazic pe nimeni ,dar la barca de fibra pune in calcul si costul peridocului ....si nu uita ca pe aia de fibra nu o poti lansa la apa prin orice loc,mai ales daca mergi singur la pescuit.e adevarat ca e pe departe mult mai sigura si mai confortabila.

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 28 Ian 2009, 07:17

CORECT!

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 28 Ian 2009, 08:02

2door scrie:nu contrazic pe nimeni ,dar la barca de fibra pune in calcul si costul peridocului ....si nu uita ca pe aia de fibra nu o poti lansa la apa prin orice loc,mai ales daca mergi singur la pescuit.e adevarat ca e pe departe mult mai sigura si mai confortabila.
Nu e mai sigura, in rest adevarat.

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 28 Ian 2009, 10:19

a,si mai e o chestie amuzanta.daca mi se strica masina bag barga gonflabila in husa ei ,ma sui in tren si ma duc la balta.bag-o si pe aia de fibra in husa si urc-o in tren. :lol: :lol: :lol: :lol:

manubabanu
junior
junior

Re: .

Mesaj de manubabanu » 29 Ian 2009, 20:24

silvian2007 scrie:cam aceeasi problema o am sau am avut-o si eu.Din start eu personal iti spun ca merg pe fibra.
Acum depinde ce vrei sa faci cu barca, unde vrei s-o folosesti si cat de departe vrei sa mergi cu ea, fata de locul de plecare.
Daca vrei o barca pentru agrement, pe care s-o folosesti la plimbare, s-o iei cu tine in concediu, sa te dai pe nu stiu ce ape ai vazut pe la tv :D s.a.m.d, ia-ti pneumatica.E mult mai practica si economica, privind din acest punct de vedere.
Daca vrei as iesi la pescuit dar sa nu mergi foarte departe, s-o folosesti mai mult pentru asa ceva, iti recomand una de fibra iar laguna 480 e o barca bunicica la un pret sa zicem acceptabil.Incapeti si mai multi in ea decat intr-una pneumatica de 3 m si e si mult mai rezistenta.Cat despre puterea motorului, eu zic ca pentru a te putea deplasa usor si fara fite, 6 cai sunt suficienti.Am un amic care are o barca de tabla la 5-6metri si are motor de 4 cai pe ea si se descurca destul de bine.Iti dai seama ca poate nu vei glisa suficient cu acest motor sau poate nu vei glisa deloc daca pui greutate mare pe barca dar repet, pt.deplasari usoare pt.pescuit, cred ca e ok.
Despre barcuta, vezi ca laguna 480 o gasesti acum la doua variante de pret.
1.WWW.spat.ro = aprox.1400 euro
2www.ambarcatiuni.ro = 1080 euro
Ieri am fost eu la spat si azi ma duc la plasma.Daca mai aflu ceva si ai nevoie, te tin la curent.

Azi am fost la cumparaturi,,,,,siiiiii...... surprizaaa....
[img][img]http://i252.photobucket.com/albums/hh24 ... g011-2.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i252.photobucket.com/albums/hh24 ... mag022.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i252.photobucket.com/albums/hh24 ... g010-3.jpg[/img][/img]

Pretul este mult,mult sub ce este pe piata...nu pot sa iti spun nimic despre comportamentul ei pentru ca nu am apucat sa o vad pe apa...dar,vine ea vara.. :twisted:
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.

Pubertfester
junior
junior

re

Mesaj de Pubertfester » 30 Ian 2009, 13:14

S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea si fire intinse!
poti sa ne dai detalii ? firma, pret ?ce motor pui pe ea cati oameni au facut s-o puna pe portbagaj?
felicitari inca odata!

manubabanu
junior
junior

Mesaj de manubabanu » 30 Ian 2009, 21:51

Multumesc pentru urari.
Barca se numeste ''Ibis'' si este produsa de o firma din Constanta,au si site pe net...te ajuta Google :wink: .
Pot sa iti spun ca pretul se mai poate negocia,nu este batut in cuie.
Visez la un motor de 5 cp cizma scurta...dar mai dureaza,sunt interesat si de unul sh.
Ei,pe site spun ca se poate manevra in doua persoane,dar este destul de greu si trebuie sa fi tare de spate si sa halesti ceva spanac inainte.
Azi am mai facut ceva manevre cu ea (pe uscat),i-am facut un suport pe care am asezat-o si a fost nevoie de trei persoane ca sa nu ne fortam prea tare.
Sanatate maxima va doresc.
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 31 Ian 2009, 16:46

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Scrie răspuns