Voblere...voblere si iar voblere...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Voblere...voblere si iar voblere...

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Mar 2006, 12:22

O sa pun in cateva zile niste poze cu 20 de voblere pe care prietenul meu din Rm. Valcea, Pilula, le face 100% manual, si o sa plangeti cu siguranta :D !

Am de 12, de 10, de 8, de 7 si de 5 cm. Sunt fenomenale. Azi au fost gata si acum 15 min. am fost cu el pe balta la 10 min. d oras cu masina sa facem proba! Am plans cu lacrimi mari de tot, fiindu-mi ciuda de vremea asta imputita si pt. ca Oltul e tulbure nu din alta cauza!

Culorile variaza, la fel si bataia si adancimea, si forma barbetei!

:!: :!: :!: Ceea ce este absolut fascinant este faptul ca cele plutitoare au un gramaj mult peste cele de fabrica si se pot lansa cu usurinta la distante mari, iar cand la stopezi se ridica spre suprafata cu un balans incredibil pe flancuri!

Cat mai stau in tara, paziti-va rapitori ca ati pus-o!

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 18 Mar 2006, 14:14

Am vazut in galeria lui cateva exemplare.Destul de reusite ca aspect. Daca spui ca au si evolutie buna, asta e si mai bine.Intrebarea mea este daca foloseste un aerograf pentru vopsire sau sunt pictate cu spray-uri,pensule etc..?
C&R, please!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 18 Mar 2006, 14:48

Sunt unii care fac cu aerograful, dar nu sunt asa reusite cum le face Pilula, care le face cu spray-ul!

Luati legatura cu el si sigur discutati mai multe!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 18 Mar 2006, 14:51

Mai mult imi plac Rapala :D (este prea mica diferenta de pret sa merg pe ceva ce nu cunosc)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 18 Mar 2006, 17:08

@Andrei-Ovidiu,

Eu sunt foarte multumit de voblerele facute 100% manual si vopsite fara aerograf de prietenul meu DADY si nu vad de ce as folosi altele atata timp cat am atac dupa atac la ele.

Am mai sus pe acest forum ca pescuind cu voblere DADY in Golful Mexic,acestea au facut de ras voblere de mare marca si scumpe YO-ZURI si LUCKY CRAFT.
Eu aveam atac aproape la fiecare aruncare iar cei cu voblere amintite inainte doar din cand in cand si au venit la mine sa vada ce voblere folosesc,dorind chiar sa cumpere de la mine dar....

Din pacate vreo 30 de voblere facute pt. mine si trimise de DADY inainte de Craciun,nu au apucat sa faca nici macar Revelionul la mine si nu au ajuns nici pana azi.

Bucuria e insa ca saptamana viitoare ,prietenul meu de pescuit,Claudiu ,se reintoarce de la Brasov si-mi aduce alte voblere facute pt. mine tot 100% manual de catre DADY.

S-ar parea ca DADY are concurenta mare in zona si au de castigat numai pescarii si daca "pilula" e buna se poate trata cu succes ,insuccesul la pescuit.

Jean Scurtu

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 18 Mar 2006, 17:55

mihai.f scrie:Mai mult imi plac Rapala :D (este prea mica diferenta de pret sa merg pe ceva ce nu cunosc)
ce vrei sa zici voblerele lui pilula costa 120.000 pe cand rapala........????

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 18 Mar 2006, 19:14

Voblerele lui "marele" Dady n-au prins, nu prind si nici nu vor prinde niciodata pestii lui Pilula!
Daca erau beton luau peste aici la noi! Eu am o super-colectie de Rapala si Salmo, culori, marimi, modele diferite. La noi in tara, pe Olt la Valcea n-am luat 1 avat macar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dai cu ale lui Pilula, iei peste( asta e valabil aici la noi unde pestii sunt mai educati de la an la an), in afara intr-adevar am luat peste si cu Rapala si cu Salmo.
Lasand la o parte avatul, asta vara spre toamna la noi pe Olt, toti la salau cu plastice! Canci in grup, Pilula al meu, mancala-r tata de talentat ce este el :D , lua pe fiecare seara in 2 ore 2-3 salai sariti bine de kil pana in doua kile! Ma suna si veneam de la serviciu cu masina sa-i vad,!

Mi-a facut de curand niste bijuterii de 10 si de 12 cm, pe care stiucile din Canada sigur le vor tine minte!

Urmeaza mai multe din gama 12-14-16 cm! Incepand de anu asta ma trec numai pe naluci mari si pescuit puternic!

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 18 Mar 2006, 20:29

Daca nu ai prins nici un avat cu Rapala si Salmo e cam nasol ...... probabil ca Pilula vinde voblerele cu avatul anexat deja :))))))

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 18 Mar 2006, 21:32

Fiecare pescar are preferintele lui in ceea ce priveste o naluca.Multi prefera salmo,altii rappala,iar altii care au avut ambitie si ceva indeminare,si-au confectionat propriile lor artificiale.Ai o mare satisfactie cind prinzi primul clean sau orice alt rapitor cu ceva facut de "minuta ta".Dar,normal ca nimeni nu se naste invatat.Tot ceea ce este facut cu daruire trebuie apreciat,indiferent ca este bun sau mai putin bun.Cum am spus,nimeni nu se naste invatat.Totul se face prin munca si interes,indiferent de caz.

nini1960
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nini1960 » 18 Mar 2006, 22:19

salut dl pilula! unde va putem gasi _adresa- si ceva poze cu ceea ce faceti cum se pot obtine? :?:
micutzu

Scrie răspuns