Voblere...voblere si iar voblere...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
salut ! un exemplu pot sa va dau eu,la porti la calimanesti este un loc consacrat de avat,asta o stiu toti de pe aici,eram intr-o zi sase pescari care dadeau la vobler,toate erau rapala de 3cm ,aceeasi culoare,dar numai doi prindeau avat la fiecare aruncare.nu-mi poate spune nimeni ca erau diferente intre voblere,deoarece situatia s-a repetat si in alte zile.concluzia ?mina frate, mina!exemple?mai stiu pe unul care face minuni cu twisterele la salau.eu am voblere ugly duckling.mi le-a facut cadou un prieten din italia sunt super,acum mi-a trimis doua gold de 7 cm sinking pt salau,dar nu le-am incercat inca ,apele sunt prea mari. noi pe aici folosim si vb de la storm sunt excelente ,bat bine,si poti arunca bine cu ele.
revin,
eu asa vad spiningul, in aceleasi conditii de pescuit ,cu aceleasi momeli,diferenta o face prezentarea ,daca reusesti sa vezi de ce nu vrea la tine si maninca la altii,progresezi daca nu ,bati apa cu rapala ,salmo,si altele,degeaba.sunt si situatii cind un fel de vb face diferenta dar eu vorbesc de situatiile cind toti dau cu acelasi tip de vb,si nu un peste prins ci zeci.
ii auzi pe altii care spun ,ce are ma vb meu e uns cu c.....?am avut un countdown de 7cm de la rapala ,care cind il trageai mai repede se intorcea pe o parte ,am luat salai de nu se poate cu el.sunt unii care stiu sa prinda i-am vazut in actiune .

la rapala intre modelele de lemn, nu cele din plastic, la multe se vede diferentza considerabila intre actiunea a doua voblere. Stiu pt ca am avut candva 3 voblere la fel dar bateau diferit toate trei. La unu din ele prindeam mai bine ca la celelalte doua...... In cazul asta nu poti sa zici ca e numai mana................
Pot sa-ti confirme si altii ca de la rapala voblerele din balsa nu ies kiar identice, pe cum te-ai astepta. Plus ca doua loturi de lemn de balsa nu au aceeasi densitate. Asta cred ca ti-o poate confirma si d-l dady.
Pot sa-ti confirme si altii ca de la rapala voblerele din balsa nu ies kiar identice, pe cum te-ai astepta. Plus ca doua loturi de lemn de balsa nu au aceeasi densitate. Asta cred ca ti-o poate confirma si d-l dady.
Asa este Andrei, exista diferente de densitati la diverse bucati de balsa. Problema nu e insa asta. Eu tocmai aici gasesc ca e f interesant ca se pot obtine diverse batai, diverse comportamente ale unor vob aparent identice. Sint o multitudine de parametrii in constructia voblerelor, incit unul singur daca difera atunci se schimba bataia vob. Eu nu ma declar foarte deranjat de acest lucru, exista batai largi care dau peste in anume conditii, altele marunte, altele mai mult pe verticala, altele f bine bat numai in orizontala, altele combinat,altele merg excelent in bataie de X altele in serpuire, altele neregulat, altele nu bat de loc si asa mai departe. Se poate face un topic despre bataile voblerelor. Dar bataia trebuie corelata cu conportamentul vob in apa, asta se face numai cind stii ce faci si cind de la inceput ai luat in calcul acest lucru. In nici un caz nu natura materialului face ca bataia sa difere. Sint cu totul alti parametrii care intervin sa faca acest lucru. Ca sa fiu mai clar, chiar daca intre lemne exista diferente, consideram ca facem din acelasi material mai multe vob de aceiasi dimensiune si ne propunem sa dam diverse batai. Acest lucru se va evidentia la final cind o sa vedem ca fiecare bate asa cum ne-am propus. Exista si jocul intimplarii cind unul bate din intimplare mai bine sau mai putin bine ca cel prinzator. Cam asta era discutia care se deschisese ca nu bat la fel. Este clar ca nu numai natura diferita a lenmului face diferenta, exista alti parametrii care nu s-au facut la fel si care vin si fac diferenta.Cred ca aici este maestria prin care un constructor de voblere poate sa faca diferenta intre batai si sa le realizeze dupa bunul plac. Marea majoritate lucreaza la intimplare. Daca iese in anume fel, inseamna ca asa a vrut constructorul, sau mai bine zis nu se mai spune nimic. Voblerele facute din plastic, sint mai proaste nu ca sint din plastic, ci pentru ca sint facute pe masina care face numai ce i s-apus sa faca. Face bine sau rau asta e. Ca plasticul se sparge se deterioreaza etc nu este f interesant, este interesant pt ca pretul scade. In lume exista oameni de cel putin doua calitati, unii vor mult si prost , altii vor lucruri bune. Depinde in ce clasa te poti incadra. Micile diferente care se obtin in urma procesului constructiv din micile diferente ale materialeleor de obicei se atenueaza la final. Exista aceasta posibilitate pe care constructorul trebuie sa o prevada si sa o lase ca sa poata intervenii cu mici retusuri. Multi insa am vazut ca ignora acest lucru si practic nu se mai poate intervenii, astfel vob va ramine permanent in stadiul in care a fost facut.