Motor Suzuki
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Motor Suzuki
Ieri am fost la EURONAUTICA pentru revizia de 20 ore la Suzuki 2.5.
Toate bune si frumoase, pana la testul de final. Data trecuta cand am reclamat ca se opreste la accelerare, mi-au facut testul intr-un bazin din tabla super ruginita unde au bagat motorul intr-o balta gen namol de rugina. Acum...surpriza...s-au gasit sa vopseasca acel bazin de proba. Dar apa era departe de a fi curata, prin ea plutea un amestec de vopsea proaspata, vaselina si diverse bucati de rugina. Mecanicul...in timp ce testa motorul, a vazut ca s-a infundat duza de racire a motorului...si il tot scarma cu o sarma. Cand in sfarsit a reusit sa scoata sarma si sa obtina un jet de apa norma, s-a grabit sa opreasca motorul si sa-mi spuna ca s-a rezolvat. L-a scos din ciorba respectiva...a sters elicea de resturile de vopsea depuse din bazin...si asta a fost tot.
Acasa am desfacut duza de racire si am scos o bucata de rugina (amintire din bazinul de teste). Asa ca m-am convins...renunt la garantie si imi shimb singur uleiurile. Service-ul de la EURONAUTICA semana cu un garaj in spatele blocului unde se mai repara cate o dacie intre vecini.
Toate bune si frumoase, pana la testul de final. Data trecuta cand am reclamat ca se opreste la accelerare, mi-au facut testul intr-un bazin din tabla super ruginita unde au bagat motorul intr-o balta gen namol de rugina. Acum...surpriza...s-au gasit sa vopseasca acel bazin de proba. Dar apa era departe de a fi curata, prin ea plutea un amestec de vopsea proaspata, vaselina si diverse bucati de rugina. Mecanicul...in timp ce testa motorul, a vazut ca s-a infundat duza de racire a motorului...si il tot scarma cu o sarma. Cand in sfarsit a reusit sa scoata sarma si sa obtina un jet de apa norma, s-a grabit sa opreasca motorul si sa-mi spuna ca s-a rezolvat. L-a scos din ciorba respectiva...a sters elicea de resturile de vopsea depuse din bazin...si asta a fost tot.
Acasa am desfacut duza de racire si am scos o bucata de rugina (amintire din bazinul de teste). Asa ca m-am convins...renunt la garantie si imi shimb singur uleiurile. Service-ul de la EURONAUTICA semana cu un garaj in spatele blocului unde se mai repara cate o dacie intre vecini.
si io tre sa fac schimbul la ulei ... , dar habar nu am de care ulei , cit trebe , si cum se face...nah... , ca la motor de barca n-am mai facut, deci tre sa studiez !
daca e pe aici vreo unu mai priceput ... cu bunavointa sa dea ceva idei , sugestii sau sfaturi... , nah... nu mi-ar dauna !
daca e pe aici vreo unu mai priceput ... cu bunavointa sa dea ceva idei , sugestii sau sfaturi... , nah... nu mi-ar dauna !

"Exemplu de intretinere si scule necesare pentru Suzuki 2.5 (Yamaha 4 e la fel)bradypus scrie:si io tre sa fac schimbul la ulei ... , dar habar nu am de care ulei , cit trebe , si cum se face...nah... , ca la motor de barca n-am mai facut, deci tre sa studiez !
-Schimbat de ulei la 4t la 100 ore (un cleste patent, o palnie si o surubelnita + uleiul - 10 minute)
-Schimbat ulei in cizma (o data pe an - o surubelnita + uleiul - 5-10 minute)
-Schimbat bujie.... (o chieie de bujii - 5 minute)
-Schimbat impellerul la 2-3 ani sau toata pompa de apa cand o fi necesar (o chieie de 10, tubulara ar fi ideal dar merge si fixa, 15-20 minute - 6 suruburi)
"
Mesaj preluat de pe barcaholic - Postat de Mihaif99
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Totusi trebuie putin mai detaliat.......ce tip de ulei la transmisie, poze cu suruburile, un link de unde sa cumparam impallerul etc... nu de alta dar mai sunt si incepatori ca mine pe lumea asta si isi prind urechiile. 

eventual o poza cu cheia de 13 .
ce motor ai ?
ce motor ai ?
ranga scrie:eventual o poza cu cheia de 13 .
ce motor ai ?

ma.. pt unii lucruri care lor le sint simple si usoare chestii de astea sint amuzante ...
dar omul recunoaste cu sinceritate ca-i incepator si ca nu se pricepe , ( practic.. la fel ca si mine... , la motoare si masini ma pricep " mai mult de o gramada " ) asa ca : daca nu stie ... nu-i nici o rusine... intreaba si el cit mai in detaliu
corect ar fi ca daca te pricepi mai bine... , dupa ce te-ai amuzat... s-al si ajuti !
nu de alta... dar sa nu ti-o ia alti nainte ...

sa spun drept ... , io ma si mir cum de Jiji a no... nu o venit cu o solutie

pai de aceea l-am si intrebat ce motor are, poate ii gasesc manualul si ii pot explica ce stiu eu.
daca cunostintele lui sunt aproape 0, cum ar intelege daca i-ar explica cineva cum arata suruburile alea?
intai sa ne spuna ce motor e si pe urma totul e rezolvat, ii aratam eventual instructiunile din manual.
astfel de operatiuni sunt simple, dar daca nu stii cat ulei sa-i bagi si de care, degeaba stii cum se face.
nu-i logic?
si'apoi cu uleiurile astea e cu dus si intors. sunt "n" tipuri pentru aplicatii diferite. depinde si de buget, normal.
de amuzat ma amuz mereu, consider ca asa e bine.
unii sunt seriosi, altii nu, depinde cum privesti lucrurile. consider ca e mai bine asa, decat sa fiu ca babele in biserica, unde nu e voie sa razi, sa vorbesti sau sa dai o basina. acolo doar cruce si aliluia. mie nu-mi place.
ps: jiji e ocupat cu alte treburi, nu-l deranja. inca duce pianul in carca.
daca cunostintele lui sunt aproape 0, cum ar intelege daca i-ar explica cineva cum arata suruburile alea?
intai sa ne spuna ce motor e si pe urma totul e rezolvat, ii aratam eventual instructiunile din manual.
astfel de operatiuni sunt simple, dar daca nu stii cat ulei sa-i bagi si de care, degeaba stii cum se face.
nu-i logic?
si'apoi cu uleiurile astea e cu dus si intors. sunt "n" tipuri pentru aplicatii diferite. depinde si de buget, normal.
de amuzat ma amuz mereu, consider ca asa e bine.
unii sunt seriosi, altii nu, depinde cum privesti lucrurile. consider ca e mai bine asa, decat sa fiu ca babele in biserica, unde nu e voie sa razi, sa vorbesti sau sa dai o basina. acolo doar cruce si aliluia. mie nu-mi place.

ps: jiji e ocupat cu alte treburi, nu-l deranja. inca duce pianul in carca.
asa e ! mie rine mi-a explicat niste chestii pe privat... ca altfel nu stiam nici io mare brinza
inca nu am facut nic ... , deci n-am experienta
inca nu am facut nic ... , deci n-am experienta
-
- veteran
Ar fi bun un tutorial video.
ar fi ! dar cine s-al faca ?