Motor Suzuki
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Motor Suzuki
nu stiu ce sa zic...
normal, cu 4cp ar trebui sa glisezi. cred ca si producatorul a impus max 5cp. ma insel? oricum, parerea mea e sa nu folosesti mai mare de atat. ti-am zis sa incerci sa vezi daca intra in glisaj dar e riscant.
sau fa un prelungitor la maneta si stai pe botul barcii.
daca nici asa nu merge , marita barca si ia-ti ceva mai mare. daca tu zici ca ai schimbat unghiul, ai incercat si motor de putere mai mare...
normal, cu 4cp ar trebui sa glisezi. cred ca si producatorul a impus max 5cp. ma insel? oricum, parerea mea e sa nu folosesti mai mare de atat. ti-am zis sa incerci sa vezi daca intra in glisaj dar e riscant.
sau fa un prelungitor la maneta si stai pe botul barcii.
daca nici asa nu merge , marita barca si ia-ti ceva mai mare. daca tu zici ca ai schimbat unghiul, ai incercat si motor de putere mai mare...
Si inca un lucru, Vali..... nu te astepta sa-ti intre in glisaj imediat... Dupa l-ai dat la "blana", punete pe botul barcii pana se indreapta -> poate dura si 2 secunde, dar poate dura si 30 secunde pana se indreapta barca, apoi te poti pune pe bancheta.
Nu inteleg de ce nu intra in glisaj barca ta.... a mea are tot 230 si motorul e mai mic, de 4. Umfli podina la 0,6 bar ?
Nu inteleg de ce nu intra in glisaj barca ta.... a mea are tot 230 si motorul e mai mic, de 4. Umfli podina la 0,6 bar ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
In primul rand, modul de deplasare e important. Deplasament e cand barca merge la viteza chilei si deplaseaza apa in jurul ei (maximum 10-12km/h la pneumatice mici) Planaj, sau ma rog, lisare e cand barca aluneca pe suprafata apei, adica se ajunge aici trecand de la la viteza maxima de deplasament, peste valul din fata barcii (holeshot), shi incepe sa mearga in acvaplanare, alunecand pe suparafata apei.
Am citat un cunoscator.
Am citat un cunoscator.
-
- veteran
Am si prelungitor de fabrica de pe Cabelas, am schimbat si unghiurile la trimm, mai trebuie sa incerc un motor mai mare de 5 cai..desi pe placa barcii zice max.5 cai.sau fa un prelungitor la maneta si stai pe botul barcii.

Sau poate o alta firma de motor , desi Marinerul cu care am incercat am glisat pe Bicaz pe barca de 2,7m.
'Umfli podina la 0,6 bar ?
Am manometru pe pompa de mina si bag aer in podina pina nu mai intra pistonul in pompa, e da sa se rupa din cauza presiunii ....acul manometrului trece peste 0,7 bari, desi nu sunt foarte sigur ca arata f. exact.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
a mea Grand ere 3 metri , airdeck... 40 kg ... si cu motor de 5 cai in 4 timpi intra in glisaj cu mine 80 kg , ala mic 32 kg , scule si alte prostii in ea...
fix noi cind le-am luat la primele probe nu intra... , dar acum gliseaza !
legat prelungitor la maneta.... se poate folosi un furtun mai gros...
legat prelungitor la maneta.... se poate folosi un furtun mai gros...
Adica ?bradypus scrie:...
...
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
adicca ce ? ce nu ai inteles ? nu e destul de clar ? le-am luat noi... eee.. si la inceput nu glisa... dar dupa ce m-am dat de citeva ori o inceput sa gliseze... , si de atunci gliseaza de fiecare data ! 

pai nu inteleg de ce la inceput nu glisa
era inca in rodaj si nu puteai sa te infigi in el sau cum ?

habar nu am de ce nu a glisat de la bun inceput
atunci era intradevar aproape ... , aproape aproape ...mai mai ca dadea.. dar nu a glisat de la bun inceput
sa spun drept nici nu mi-am batut capul atunci cu chestia asta pt ca citisem pe aici pe forum ca la barca de 3 m cum e a mea trebuie cel putin 8 cai ca sa gliseze... , deci ma impacasem atunci cu gindul caci cu aia 5 cai ai mei nu voi glisa... , si gata... , apoi ... surpriza..
atunci era intradevar aproape ... , aproape aproape ...mai mai ca dadea.. dar nu a glisat de la bun inceput
sa spun drept nici nu mi-am batut capul atunci cu chestia asta pt ca citisem pe aici pe forum ca la barca de 3 m cum e a mea trebuie cel putin 8 cai ca sa gliseze... , deci ma impacasem atunci cu gindul caci cu aia 5 cai ai mei nu voi glisa... , si gata... , apoi ... surpriza..

aiurea. eu am glisat cu 5cp, 2 persoane, barca de 3,10m.bradypus scrie: sa spun drept nici nu mi-am batut capul atunci cu chestia asta pt ca citisem pe aici pe forum ca la barca de 3 m cum e a mea trebuie cel putin 8 cai ca sa gliseze...
acum am 8cp si zboara.