Acumulator e-sential 80Ah
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
zap agm
chear nu cred asta ! daca ai Endura 40 asta consuma in a5a 42A/h , traxis consuma 40 A/h . fizic nu ai cum sa realizezi asta. 5 ore inmultit cu 40 A rezulta ca tu ai folosit 200 A . cum dracu ai reusit sa consumi 200 A cind tu ai la dispozitie doar 70 A .Nemernic scrie: Eu am un Acumulator ZAP AGM Expedition 70 Ah..... L-am folosit 2 etape a cate 8 ore... mers la viteza a 5-a (Minnkota 40 lbs) aprox 5 ore....
MA TU SIGUR AI MERS PE CREDIT

Spor la vinzare ! ce bine ca exista MP ca daca nu eram ,, un lup -nemernic"

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Re: zap agm
O fi cum zici matale matematic.....eu-ti zic cum a fostgrey-wolf scrie:chear nu cred asta ! daca ai Endura 40 asta consuma in a5a 42A/h , traxis consuma 40 A/h . fizic nu ai cum sa realizezi asta. 5 ore inmultit cu 40 A rezulta ca tu ai folosit 200 A . cum dracu ai reusit sa consumi 200 A cind tu ai la dispozitie doar 70 A .Nemernic scrie: Eu am un Acumulator ZAP AGM Expedition 70 Ah..... L-am folosit 2 etape a cate 8 ore... mers la viteza a 5-a (Minnkota 40 lbs) aprox 5 ore....
MA TU SIGUR AI MERS PE CREDIT![]()
![]()
alt fel nu imi explic
![]()
![]()
![]()
Spor la vinzare ! ce bine ca exista MP ca daca nu eram ,, un lup -nemernic"

acumulatorul a fost pus la incarcat peste noapte...... dimineata observand ca incarcatorul nu era in priza...
p.s.: sa fi estimat eu gresit cele 5 ore ? nu stiu ce sa zic....dar eram cam singurul care se tot muta de colo colo

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Noi chiar le-am incercat nu vorbim din carti, dar nu va obliga nimeni sa ne credeti pe cuvant, pana acum nu am prostit pe nimeni de dragul prostelii ...si nici din interes.ULK scrie: Atat, ca nu intelegem , oare prin ce minune a ajuns mai bun ..decat toate restul?

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- kingofbeasts
- veteran
1. asteptam sa fiu combatut la o chestie : durata de viata a unui acumulator se masoara in cicluri incarcare/descarcare si nu in ani de viata sau folosinta . asta pentru ca un acumulator care m-a tinut 3 ani pe mine (adica aproximativ 150 de cicluri incarcare/descarcare ) nu suporta comparatie cu un acumulator care l-a tinut 3 ani pe alt user (adica aproximativ 30 de cicluri incarcare descarcare).
2. de la cei care chiar au folosit un asemenea acumulator vreau sa stiu:
- curentul maxim de incarcare si descarcare
- curentul nominal de incarcare
- capacitatea de stocare
- limita maxima de descarcare (in conditii de siguranta ) in procente din capacitatea totala
- tipul electrolitului si tipul de tehnologie prin care e utilizat
- numarul de cicluri de incarcare descarcare la care rezista acest acumulator
3. in momentul in care aceste date nu imi suntr oferite de producator intr-o fisa tehnica , asa cum am spus, denota doar 2 posibile aspecte: fie producatorul nu vrea ca eu sa stiu pentru ca daca as sti nu as mai cumpara acel produs, fie producatorul nu vrea ca eu sa stiu acele date (sa mai exact concurenta) pentru ca are secrete de productie care trebuiesc protejate pentru ca in caz contrar a, acele secrete, ar profita concurentei
4. raportul calitate /pret se traduce prin eficienta si se determina in unitatea de timp. Un produs care azi costa 2000 RON dar pe care il cumpar o singura data si il folosesc 10 ani este mult mai eficient decat 20 de produse pe care trebuie sa le cumpar in aceeasi 10 ani si care costa 200 RON/bucata. In aceeasi idee , daca n-am 2000 RON dar am 1200 odata la cinci ani poate fi mai eficient sa cumpar 2 produse la pretul asta care sa ma tina 10 ani
2. de la cei care chiar au folosit un asemenea acumulator vreau sa stiu:
- curentul maxim de incarcare si descarcare
- curentul nominal de incarcare
- capacitatea de stocare
- limita maxima de descarcare (in conditii de siguranta ) in procente din capacitatea totala
- tipul electrolitului si tipul de tehnologie prin care e utilizat
- numarul de cicluri de incarcare descarcare la care rezista acest acumulator
3. in momentul in care aceste date nu imi suntr oferite de producator intr-o fisa tehnica , asa cum am spus, denota doar 2 posibile aspecte: fie producatorul nu vrea ca eu sa stiu pentru ca daca as sti nu as mai cumpara acel produs, fie producatorul nu vrea ca eu sa stiu acele date (sa mai exact concurenta) pentru ca are secrete de productie care trebuiesc protejate pentru ca in caz contrar a, acele secrete, ar profita concurentei

4. raportul calitate /pret se traduce prin eficienta si se determina in unitatea de timp. Un produs care azi costa 2000 RON dar pe care il cumpar o singura data si il folosesc 10 ani este mult mai eficient decat 20 de produse pe care trebuie sa le cumpar in aceeasi 10 ani si care costa 200 RON/bucata. In aceeasi idee , daca n-am 2000 RON dar am 1200 odata la cinci ani poate fi mai eficient sa cumpar 2 produse la pretul asta care sa ma tina 10 ani
- kingofbeasts
- veteran
- kingofbeasts
- veteran
Kingkingofbeasts scrie:1. asteptam sa fiu combatut la o chestie : durata de viata a unui acumulator se masoara in cicluri incarcare/descarcare si nu in ani de viata sau folosinta . asta pentru ca un acumulator care m-a tinut 3 ani pe mine (adica aproximativ 150 de cicluri incarcare/descarcare ) nu suporta comparatie cu un acumulator care l-a tinut 3 ani pe alt user (adica aproximativ 30 de cicluri incarcare descarcare).
acumulatorul tau tine intre 500 si 600 cicluri (in functie de cit sunt de profunde descarcarile in utilizare CORECTA ) pina il faci praf mai ai gramada . nu iti mai bate capul si lasa pe fiecare sa faca ce vrea cu bani lui . eu chear ma gindesc sa adun bateri de ceas de la brichetele cu led sa vad ce autonomie obtin .
da-mi Doamne minte si puterea de a sta deoparte

lupu se retrage si urla in banca lui (pina cind ?

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !